Transport mellan orter - Bali

Av Emolis
19 maj 2019 10:32
Visningar: 1000
Vi är en familj på 4 (barnen är 13 och 17 år) som åker till Bali i sommar. Vi ser framemot snorkling, vandring, en massa tempelbesök (tonåringarna jublar :) ), yoga, god mat och allmänt pool- och strandhäng. Så tankar och idéer om vår planerade rutt tas tacksamt emot!

Vår resrutt tros bli så här: Pemuteran (2 nätter) - Lovina (1 natt) - Kintamani (1 natt för bestigning av Mt Batur) - Amed (2 nätter) - Ubud (5 nätter) - Sanur (3 nätter)

Tanken är att åka ut och se delfinerna i Lovina, men har läst att det är mer av ett spektakel och inte bra för djuren, så vi funderar på att kanske skippa natten i Lovina och lägga den i Pemuteran istället. Tankar kring detta?

Vi vill gärna besöka/vandra upp till Lembuyang Luhur så tidigt som möjligt på morgonen och tänker att det då passar bäst att utgå från Amed, stämmer det? Kan man boka en chaufför som kör oss dit och väntar på oss eller vad är smidigast?

Vi ska stanna längre i Ubud och Sanur, men funderar på om det blir för mycket med 5 nätter i Ubud och om vi i stället ska lägga en natt av dessa i Sanur? Eller ska vi skippa Sanur och satsa på någon Nusa-ö? Här är vi enbart ute efter lugna dagar med mysiga restauranger, fin strand och kanske lite snorkling.

Sen till den stora frågan: Hur transporterar vi oss på billigast sätt mellan de olika orterna på Bali? Inkluderat transfer från flygplats till Pemuteran. Tittade på förbokad taxi och tyckte det var väldigt dyrt. Kan man hyra privat chaufför för en dag och bara åka enkel väg?

Tack på förhand!
19 maj 2019 11:26 (redigerad)
Tycker ni verkar vilja bo på många olika ställen, varför inte stanna lite längre på färre ställen och göra dagsutflykter? Vi har vid två tillfällen bott på norra Bali och då hyrt ett hus och har trivts otroligt bra. Har vid de tillfällena använt Herman Lovina Tours för utflykter och transporter. Deras priser är nog bland de bästa jag funnit på Bali

http://lovinatours.com/

Vi gjorde en tur uppför Mt Batur på eftermiddagen i samband med att vi reste från norra Bali till Kuta, var helt ensamma på toppen när solen gick ned. På morgonen är det karavan av människor som ska uppför vulkanen.

Besöker ni norra Bali ska ni givetvis passa på att bada/hoppa från klipporna vid Aling Aling, så häftigt.

https://youtu.be/RS2EVDwk9Ew

Bra dyk/snorkling kan ni göra vid Menjangan Island, även helt OK snorkling vid Lovina. Har inte dykt/snorklat vid Amed, men det ska vara riktigt bra där. Lovina Tours erbjuder bra priser på dyk vid Menjangan, går bra att göra ett Discover Scuba Dive.

http://lovinatours.com/
Av Emolis
19 maj 2019 13:36
Tack snälla för svar! Tror nog att vi drar ner på antal boenden och gör dagsutflykter i stället. Solnedgång vid Mt Batur låter bra mycket mysigare än soluppgång faktiskt, hur bokade ni denna?
19 maj 2019 14:07
Citerat från Emolis:
Tack snälla för svar! Tror nog att vi drar ner på antal boenden och gör dagsutflykter i stället. Solnedgång vid Mt Batur låter bra mycket mysigare än soluppgång faktiskt, hur bokade ni denna?
Vi kollade med med Herman på Lovina Tours som ordnade det åt oss, han bokade upp en lokal guide som vi sedan betalde på plats. Vi hade tur med vädret och det var riktigt klart och fint. Såg toppen på Mt Rinjani (Lombok) 12 mil bort. Guiden kostade 600 000 IDR plus 100 000 för entrébiljett, så 250 000 IDR per pers för trekkingen. Brukar annars kosta ca 350 000/pers inkl. transport om man utgår från Ubud exempelvis.

Man blir ganska så svettig och dammig av att bestiga vulkanen. :-)

Kan även verkligen rekommendera Villa Saffraan (finns på Booking) som boende på norra Bali, helt klart värt pengarna. Ägaren Francois är jättetrevlig och bor i huset intill samt att personalen lagar underbar mat, som gäst betalar man för råvarorna och de tillagar sedan det man önskar.
Av Zahide
20 maj 2019 22:52
Vi kom från Bali för två veckor sedan, bodde bl a tre nätter i Amed. Snorklingen var bra där, enligt min man som älskar att snorkla. Även vid Gili Air och Gili Meno är det bra snorkling. Vi hyrde privat båt med förare och instruktör i fyra timmar.
De bjuder gärna ut sina tjänster, både på land och till sjöss. Vi hade aldrig problem med att hitta chaufför.