Visningar: 5671

Transport Bergamo-Bibione

Hej vi ska vara borta 2 veckor tisdag-tisdag och funderar på att boka 1v lägenhet i Bibione, det blir då mitt i eftersom det blir illigare att boka lördag till lördag. Innan Bibione tänkte vi tillbrina runt Gardasjön, Como och ev avsluta med en snabb sväng till Venedig innan vi tar oss till Bergamo. Finns det tåg Bergamo - Bibione, eller måste vi in till Milano? Någon som har gjort samma resa, tar gärna emot tips på hotell, lägenheter, dock med krav på pool.
Anmäl
Hej! Vi gjorde precis den resan förra sommaren. Vi var 2 vuxna och 3 barn som flög med Ryanair från Göteborg till Bergamo. och sedan vidare till en lägenhet vi hört via Sembo i BIBIONE.

Vi anlände sent lördag kväll och stannade därför en natt i Bergamo. Då bodde vi på ett vandrarhem i den nya delen av Bergamo, Citta Bassa. Det var gångavstånd från centralstationen, ca 7-8 minuters promenad till Central Hostel BG
Address Via Ghislanzoni 30 , där vi hade bokat två rum till priset av 112 Euro. Ett riktigt sunkigt boende med en minst sagt spartansk frukost. Rostat bröd och Nutella, klent kaffe och svag apelsinjuice.

Nästa dag tog vi tåget från Bergamo. Man kan inte åka tåg ända fram till Bibione, utan sista biten tar man buss. Boka tåg på: http://www.trenitalia.com
Såhär såg vår resplan ut:

Departure: Bergamo (Time: 09.52) Train: Regionale
Arrival: Brescia (Time: 10.45)

Departure: Brescia (Time: 10.57) Train: ICplus
Arrival: Ve. Mestre (Time: 12.56)

Departure: Ve. Mestre (Time: 13.22) Train: Regionale
Arrival: Latisana-Lignano-Bibione (Time: 14.17)

Alltså 2 byten och total restid ca 4.5 timmar.
Det funkade hur bra som helst att åka tåg. Undvik dock att handla mat på tåget, för det är rena rånet. Vi betalade 77 euro för tågbiljetterna för hela vår familj, enkel väg.
På hemresan tog vi buss från Bibione till Porto Gruaro och därifrån tåg.

Även på hemresan bodde vi en natt i Bergamo, fast denna gång på ett fyrstjärningt hotel Mercure , ett mycket bättre boende med fantastisk frukost, men till priset av 240 euro för två rum. Det finns många Bed and Breakfast i Bergamo som jag gärna rekomenderar (var tillbaka i september samma år eftersom jag inte fick nog av mysiga Bergamo.

En viktig sak att tänka på om ni skall hyra lägenhet i Italien är att i de flesta fall sker byte Lördag- Lördag och kan ni inte uttnyttja hela perioden får ni ändå betala för tiden. Därför kan det vara mer lönsamt att köpa flyg lördag-lördag även om biljettpriset blir högre.
Bibione är en jättebra ort att åka till om man har barn, finns hur mycket som helst för bar. De har tom. eget tivoli. Men det finns inte mycket som känns italienskt där. Stranden är långgrund, men det var ofta grumligt vatten och en del vågor där. Det är en lååååång starnd man kan gå flera mil.
En sak som är värd att nämna är att där är mycket MYGG!
Vi bodde på ett område som heter Tivoli, ett bar alternativ. Lite slitet och väldigt enkla lägenheter, men nära till två poolområden och med flera butiker och matställen i närheten. Vill man ha riktigt nära till både shopping och strand ska man bo på eller nära Corso Europa.

Ta inte Venedig på vägen. Åk med Sembos värdar när ni är på resmålet istället. De är helt suveräna! Vet precis var ni kan fika för en spottsyver mitt i Venedig + att ni får superb guidning och de ordnar med båtar, gondol osv. (Nej, jag jobbar INTE på Sembo :)) Har sååå bra erfarenheter av värdarna som var i Bibione juli 2008. Så hjälpsamma och härliga människor. Jag åkte även med på en vingårdstur som var mycket lyckad samt att hela familjen åkte med till en mysig helkväll med middag på en cantina som var ekologisk. Jättelyckat!

Skulle vilja rekomendera att ni stannar ett par nätter i Bergamo och bokar ett Bed&Breakfast i gamla delen Citta alta. Vi bodde på La Torre Di Merridiana. Romatik är bara förnamnet på denna mysiga stadsdel som har ett torg som blivit omnämnt som europas mest romantiska torg. Väldigt genuint italienskt. Mat och vin kan varmt rekonderas i Bergamo.

Har du fler frågor så fråga på.
Och LYCKA TILL!
Anmäl
Hej!
Har precis varit i Bergamo. En helt underbar stad. Bokade boende med hjälp av en svensk kvinna som är bosatt i Bergamo. Kolla hennes hemsida: santaluciaclub.com eller maila henne: ann_cristin@hotmail.com. Hon kan ALLT om Italien! Har en egen lägenhet som hon hyr ut men tipsar och hjälper till även med annat boende, information, guidning mm. Vi flög med Ryanair och blev hämtade på flygplatsen av Ann-Cristin annars går flygbussen direkt utanför. Biljetter köps på flygplatsen(i kiosken som säljer tidningar). Kostar 1,70 euro. Vi gjorde en dagsutflykt med tåg från Bergamo. Restid ca 3 tim. Om man reser på söndagar så är det nästan halva priset för biljetterna. Åk till stationen som heter Venedig Santa Lucia så kommer ni direkt fram till Canal Grande. Biljetter till Vaporetto-båtarna köper man enklast i tidningskiosken inne på stationen för att undvika att stå i kö vid båtarnas egna försäljningsställen. Åk med linje nr 1 i riktning mot San Markus platsen. Resan tar ca 25 min.Hoppas ni får en jättebra resa.

//Agneta
Anmäl