Tips på vart man ska åka i kroatien?

12 apr. 2018 20:41
Visningar: 1148
Hej. Jag och min sambo planerar att åka till Kroatien i sommar! Vi vill åka till något mysigt ställe, gärna med någon mysig och fin strandpromenad med fint vatten och restauranger kantade längst strandpromenaden. Vi vill gärna att utbudet av restauranger skall vara bra. Vi är mest ute efter sol å bad och äta gott och njuta av vacker omgivning. vi är inte i behov av något pulserande nattliv. Resan till Kroatien får gärna heller inte vara jätte krånglig. Vi har tittat på resmål som Tucepi, Brac, Brela och Baka voda. Vad rekommenderar ni utifrån min beskrivning av det vi söker? Eller har ni tips på nåt annat ställe i Kroatien som motsvarar våra önskemål? Tar tacksamt emot tips och råd!
12 apr. 2018 20:51
Jag var i Kroatien förra året och var då i split och Bol på ön Brac. Tror Bol kan passa er, fina stränder (dock stenstränder), fint vatten och flera restauranger med utsikt över vattnet :) Var på dagsutflykt till Hvar som också verkade mysigt.
Rekommenderar också att åka till Plitvice, en nationalpark med fina vattenfall och små sjöar. Bilade upp dit över dagen, en perfekt dagstripp!
Medlemmen har tagit bort svaret
13 apr. 2018 10:59
Om man vill ha en "inte jättekrånglig resa" så är ju fastlandet bäst.
Baska VodaMakarska rivieran tycker jag har det du söker. En lång trevlig strandpromenad. Restaurangerna ligger då på andra sidan om en liten lokal väg, från havet sett. Alltså inte direkt över kluckande vatten om man säger så.
https://4000mil.se/index.php/villa-gradina-baska-voda/

Vill man ha de där restaurangerna precis i strandkanten så finns det ett gäng trevliga i Komiza, Vis. Men då måste man åka färja dit.
https://4000mil.se/index.php/komiza/
14 apr. 2018 19:32
Slår gärna ett slag för Sibenik, i många av de senaste resereportagen kallas staden för Kroatiens oupptäckta pärla. Inga stora hotellkomplex inne i centrum, det finns mycket privatboende samt 3 litet större hotell (D-Marin, Life Heritage Palace + ännu ett). Hamnpromenad med restauranger. 2 fästningar som finns med på UNESCOS världsarvslista. Färjor som går till olika ställen där man kan bada eller om man bara vill åka båt och se sig om.
Sibenik ligger mellan Split och Zadar så man kan välja flyg, SAS, Norwegian och Ryanair beroende på biljettpris.
Trevlig resa
Av Ansun
14 apr. 2018 22:38
Det du beskriver " Mysig fin strandpromenad med fint vatten och restauranger kantade längs strandpromenaden" stämmer in på massor av ställen i Kroatien, ja nästan alla ställen som vi besökt.

Om ni tänker flyga till Split så är de som du nämner lätta att ta sig till och fina ställen, särskilt Baska Voda och Brela. Men vi gillade även Makarska mycket. Vi har besökt Makarska i slutet på maj/ början på juni och då var det lagom med folk. Men jag gissar att om man åker dit i juli/augusti så kan det nog vara stojigare och kanske inte alls så mysigt som vi upplevde det.
Av Alexxx
15 apr. 2018 21:11
Kroatien är så vackert! För det ni söker rekommenderar jag något längs Makarska Rivieran. Split är också jättefint även om det är mer storstad med gammal stadskärna, men Makarska Rivieran med ställena du redan nämnt är bättre för sol och bad. Brac är en ö som jag varmt kan rekommendera, även om Zlatni Rat i sig själv är något överskattad :)

Tips på resmål i Kroatien
https://www.swedishnomad.com/sv/55-anledningar-att-resa-till-kroatien/

Allmänna restips för Kroatien
https://www.swedishnomad.com/sv/resa-till-kroatien-tips/