Tips på utflykter

Av Annical
19 okt. 2017 09:26
Visningar: 2762
Hej!

Jag har bokat en resa till kap verde trots att alla runt om mig så att det var en dålig idé. Platsen har beskrivits för mig som tråkig och FÖR lugn.
Har nu tänkt motbevisa dem! 😉

Jag kommer bo på ön sal och är borta en vecka. Det är kort tid med tanke på allt jag vill göra. Så jag sitter nu och planerar lite.

Min största fundering är hur jag tar mig bäst till ön fogo (eller san antao)? Kan man göra det som en dagsutflykt? Vad kostar exempelvis flyg/båt?

Vilka tips har ni? Vad bör man eller vad bör man inte göra? Hittills sugen på att se fogo, cykla runt ön, saltstället på sal, bada med citronhajar, lära mig kitesurfa och snorkla/dyka.

Reser i april med mina tjejkompisar. Reser charter men tämligen ointresserad av att boka utflykter genom dem.
Av Magsim
20 okt. 2017 19:17
Hej!

Jag har nyligen bokat en sista minuten-resa (endast flygstol) till Sal, Kap Verde. Eftersom resan är två veckor (15-29 december) kommer jag att ha tid att besöka andra öar.

Det verkar vara smidigast att flyga mellan öarna. Även om jag inte kan portugisiska (eller spanska) så har jag lyckats skapa ett konto (underlättar bokningar) och boka flyg via ett lokalt bolag: https://www.binter.cv/

Jag flyger från Sal till São Vicente och därifrån tar jag en båt Santo Antão (den ön har ingen egen flygplats). Båtresan ska ta cirka en timme och det verkar vara några förbindelser varje dag. Se exempelvis: http://www.capeverde.com/travel-tips/ferries.html

Hälsningar
Magnus