Tips på lyxigt resmål nära Bangkok

5 okt. 2015 10:02
Visningar: 754
Hej! Vi är en familj som bokad en resa till Thailand över höstlovet och sen nästan en vecka till. Vi har flyg bokat till Bangkok, men har för övrigt inga planer. Tidigare har vi varit på Koh Chang och Koh Kud, men nu är vi lite sugna på något nytt, men vill ändå helst slippa en extra flygresa inrikes.

Vårt "problem" är att vi gillar att bo bra, dvs mysiga bungalows på stranden med hängmattor i fina färger är inte vår melodi. På Koh Chang har vi bott på Dewa och Amari (numera Emerald Cove) på Klong Prao Beach. Båda dess hotell bor man superbra för en tusenlapp/natt.

Det är precis så vi vill ha det. Bra hotell vid havet med bra pool. Men ändå ingen isolerad resort där man måste äta alla måltider, utan en mysig strand där man kan välja matställe själv. Och gärna en riktig by också för den delen. Vi har besökt White Sand Beach, men de känns nästan "för röjigt" för oss. Men det kan gå det med :).

Har kollat på Koh Samet, men vet inte vart man ska åka och om det finns några hotell för oss Har kikat på Paradee, men det var för dyrt.

Just nu lutar det åt Koh Chang igen (och kanske ett besök på Koh Mak), men det känns lite trist att åka tillbaka till samma så finns det någon med tips så vore jag tacksam!
7 okt. 2015 12:03
Om ni "vågar" skulle ni kunna besöka någon stränderna runt Pattaya, finns massor med lyxiga hotell i Pattayaområdet till bra priser. Vi bodde på HardRock i Pattaya förra hösten i kombination med just Koh Chang, HardRock är ett toppenhotell med mkt aktiviteter i poolen, både för vuxna och barn.

Våra barn ville absolut tillbaka till HR nu i somras när vi återigen besökte Thailand, och vi kommer att återvända i Februari när vi kör kombon Pattaya - Koh Chang igen.

Bad i havet är ju inte så toppen visserligen runt de centrala delarna i Pattaya, men det går bra att ta sig till Koh Larn.