Tips på destinationer i Malaysia

7 feb. 2016 15:07
Visningar: 284
Hej!
Vi ska åka till Singapore i Juni, och har endast tur-och-returbiljetter dit. Resten håller på att planeras nu och vi är sugna på att ta bussen (och båten) till Tioman Island. Där tänkte vi stanna i en vecka för att sedan åka... Japp här behöver vi hjälp, vart ska vi ta vägen sen? Vi ska vara iväg i tre veckor.

Borneo lockar verkligen men känns lite omständigt (buss till KL och sedan flyg till Borneo för att sedan ta flyg till Singapore innan hemresa) utan vi skulle helst vilja ta oss till en ny plats med buss.

Alla tips är välkomna, på platser, boende och aktiviteter runt Malaysia och Singapore 😀
7 feb. 2016 15:27
Jag undrar också om ni vet vart man kan ta PADI dykcertifikat med skandinaviska instruktörer? Jag har själv tagit i Thailand på Koh Tao och tyckte det var superbra men undrar om det även finns på någon plats i Malaysia?
Av Hawaii
7 feb. 2016 15:57
Om du vill till Borneo kan du ju flyga dit direkt från Singapore, där du tydligen ska vara både vid ankomst och avgång. Ska själv också till Borneo och har köpt biljett med AirAsia Singapore-Kuching den 10 juni. Returpris US$137.
Av Ewa_h
8 feb. 2016 15:26
Hej,

Som redan skrivits kan ni flyga från Singapore till Borneo, tex till Kota Kinabalu... så det behöver inte vara så krångligt ;)

Om ni har dykcert (eller vi ta ett) och tar er till Borneo så skulle jag rekommendera att dyka på Sipadan med Scuba junkie (Mabul). Fantastisk dykning med ett fantastiskt dykcenter!

Trevlig resa!
8 feb. 2016 17:12
Borneo alla gånger! :)
"Paradisöar" finns över allt, men det finns bara ett Borneo. :)

Bestig Mount Kinabalu, åk till Sepilok och kolla på orangutanger, dyk på Sipadan eller runt Semporna.

Jag tog för övrigt mitt PADI-cert i Semporna (eller rättare sagt 10 min utanför Semporna) på Singamata Reef Resort (http://www.singamata.com/)

Nu är det dock så att jag råkade se en artikel om en kidnappning som hände där i april 2014 så jag vet inte om det är något ställe jag egentligen vill tipsa om. Ja, jag vet, vad är chansen att det händer där igen och så vidare. Det bestämmer ju ni själva i slutänden. Och det var nästan två år sedan. Folk har ju inte slutat åka till Kenya för att några bestämde sig för att skjuta sönder West Gate Mall i Nairobi.

http://time.com/47801/malaysian-resort-singamata-gunmen-kidnapping/