Tips och råd sydostasien 3 månader

22 okt. 2014 22:55
Visningar: 268
Hej! Vi är två tjejer som ska backpacka 3 månader i sydostasien, slutet av december till början av april.

Vår skiss på rutt ser ut såhär: thailand (BKK, ev. chiang mai, krabi) - kambodja - malaysia (KL, ev. malacka m.m) - indonesien (java, bali m.m.) - Singapore (flyg hem).

Vi är alltså inte säkra på vilka platser vi vill besöka än men vi vet att det är i dessa länder vi vill resa i.

Vi har nu lite frågor som vi skulle vara så tacksamma över att få klarhet i!

1. Hur bör vi göra angående visum, borde vi ha utresa bokad från varje land för att vara säkra på att få visum? Vill ju helst boka på plats för att kunna göra som vi vill... Så svårt att hitta info om vad som är rätt och fel.

2. I vilken ordning borde vi ta kambodja? Mellan bkk och krabi eller thailand-malaysia-kambodja? Är det flyg som gäller? Vad blir enklast helt enkelt? :)

3. Har ni fler tips, framförallt i malaysia (ej borneo)? Vad bör vi ej missa på vår resa?! Synpunkter tas gärna emot!

Tack på förhand, så glada om vi får lite svar :D
Av Tittin
23 okt. 2014 00:23
I cambodja kan ni köpa visum på plats ...vietnamn räcker det med en utresebiljett....malaysia inget o bali kostar de 35 us dollar men vet ni att bali inte har sesong då...är där nu o de är slutet innan regnet kommer
en bra rutt som vi tog va att vi åkte buss ner till kho chang sen buss ner till cambodjas gräns o från cambodja kan man åka färja överr till phu qouq en ö i vietnamn.....därifrån billiga flyg vidare till ho chi minh tog ca 40 därifrån flyger ni var ni vill.....
Av Hille2
23 okt. 2014 07:30
Ska man stanna mer än 15 dagar i Vietnam räcker det inte med en utresebiljett. Då måste man ha ett visum. Och går det verkligen en färja mellan Kambodja och Phu Quoc? Det måste vara nåt nytt isåfall men eftersom ni tydligen åkt med den så skulle det vara intressant att få veta vilken rutt den har?
Av Sierra
23 okt. 2014 15:15
Ni behöver inte Visa till Thailand, Malaysia eller Singapore.
Jag har aldrig behövt visa någon returbiljett vid resa mellan dessa länder.