Tips för resa i Mexico, Kuba och Jamaica???

Av Zonken
19 apr. 2011 14:24
Visningar: 4265
Hej!

Tänkte höra om någon här har några tips gällande Mexico, Kuba och Jamaica?

Min tanke är att besöka Mexico och sedan åka vidare till Kuba och Jamaica.

Vore skoj med lite olika tips på orter, sevärdheter osv i respektive land.

Någon som har koll på vad man måste budgetera för en resa av detta slag?

Vore tacksam för alla tips eller synpunkter!!!
Av Masker
26 apr. 2011 11:49
Hej! Jamaica - Negril och Montego Bay är stora turistområdena med mycket all-inclusiveturism, själv gillar jag bäst Port Antonio och den sidan av ön för sina naturliga stränder, take it slow, ön är liten så det är lätt att resa runt hela ön, det är lätt att hitta chaufför som kan skjutsa en runt ön och det finns även lokalbussar, inte så lätt att hitta vandrarhem eller riktigt billigt boende men det finns sajter som denna http://www.hosteljamaica.com/
Dans och live musik är något att inte missa, händer ofta något så fråga runt.

Lena
Av Tima
28 apr. 2011 10:26
Hej

Hur mycket tid har du på dig, Mexiko är stort :-) På 1 månad gjorde vi Mexiko City-Guatamala-Belize-Mexiko Yucatan-Kuba och det var lite stressigt men en väldigt fin resa.

Flyga in Cancun kanske är ett alternativ, vi tog oss till Playa del Carmen och Tulum som är mitt favoställe då det är så mycket lugnare. Det finns ju en del utflyktsställen på Yucatan halvön och om du har tid över kanske en bussresa till Belize kan locka, det finns helt fantastiska öar i detta lilla land som är engelskspråkig och med reggaekultur.

Flyg från Cancun till Havanna tar 1 timme, den här staden är helt underbar. Kuba har flera vackra och spännande miljöer, kan starkt rekommendera sagolika Vinales i Pinar del Rio. Ta sig till andra sidan ön till städerna Cienfuegos och Trinidad kanske.

Hm budgetera... dessa länder är inte billiga att resa i men det beror ju också lite på hur du vill bo och hur kräser du är med mat. På Kuba går det att leva billigt, bo gärna i Casa Particular, alltså du hyr ett rum hemma hos Kubaner - det är en helt fantastisk upplevelse då du får se och uppleva kubanska vardagen på när håll. Jag har en svensk god vän som har Casa Particular på drygt 300 kvm i centrala Havanna, supertrevligt ställe - om du är intresserad får du gärna hans kontaktdetaljer. Färdiga måltider kan du köpa hemma hos kubaner, billigare än på restauranger :-)

Ta gärna en titt i mina resealbum

Mexiko
http://www.reseguiden.se/forum/resor/backpacka-i-mexiko-1598

Belize
http://www.reseguiden.se/forum/resor/backpacka-i-belize-1599

Kuba
http://www.reseguiden.se/forum/resor/kuba-mota-slakt-och-vanner-1595
http://www.reseguiden.se/forum/resor/cuba-libre-3985

Mvh
Tima