Tips för backpacka i Asien?

3 sep. 2018 11:59
Visningar: 173
Hej allihopa!
I september reser jag och min kompis på en 4 månaders lång backpacker resa till Sydasien. Vi är båda 20 år(tjejer) och ingen av oss har gjort en sådan resa förut och vi uppskattar alla tips och tricks vi kan få :)

Vi har inte planerat och bokat mycket alls förutom flyget ner och en buss och färja till KohTao + dem fyra första nätterna där. När vi tröttnat där tänkte vi fortsätta neråt i Thailand och sedan åka buss eller tåg (vad det nu finns och är lättast) till Malaysia. Där tänkte vi åka till Kuala Lumpur och sedan till Perhentian Islands. Efter Malaysia tänkte vi flyga över till Kambodja och sedan Vietnam. Efter Vietnam tänkte vi flyga till Filippinerna och sedan Indonesien. Där tänkte vi spendera den mesta av vår tid på Bali och Giliöarna. Tidsplanen vi har är att vara på Bali runt jul och Nyår.

Det blir alltså:
Thailand 3 veckor
Malaysia 1 vecka
Kambodja 1 vecka
Vietnam 2 veckor
Filippinerna 3 veckor
Indonesien 3 veckor

Hur länge vi stannar på varje ställe är ett ungefär, om vi trivs och vill vara där länge så kommer vi det. Som ni kanske märkt har vi inte "använt" alla 16 veckor vi tänkt vara borta just för att vi kanske vill stanna längre eller lägga till en destination.

Vi funderar även på att spendera några dagar i Singapore med det är inget bestämt ännu.

Hur tycker ni vår reserutt ser ut? Som sagt har vi inte bokat något än så det går att ändra på. Finns det något land eller plats som vi som vi inte får missa och vad finns det att göra/kolla på.

Ni som backpackat får mer än gärna komma med tips på vad vi ska göra och hur vi ska tänka när vi är ute. Även hur ni reste och vad ni tycker om länderna.

Om vi har något bra hemsida där man kan boka Flyg/buss/tåg/hotell osv i dem länderna vi ska till får ni väldigt gärna tipsa om dem. :)

Tack på förhand!
Mvh Rebecka
Av Erik777
3 sep. 2018 13:59
Fundera på vad ni vill se och uppleva mer än på vilka länder ni vill besöka. Jag tycker att ni kanske försöker klämma in lite väl stora avstånd på kort tid. Sätt er med en karta, rita in resvägarna och kolla avstånden i kilometer innan ni fastställer planen. Det är verkligen jättelångt mellan Bali och Vietnam!

Åk tåg eller flyg när ni kan, exempelvis från Thailand till KL. Åk buss när ni måste (det räcker).

Kom i håg att Monsunsäsongen börjar på exempelvis Perenthian i Oktober. Finns säkert fler ställen där det verkligen lönar sig att kolla innan var det är bra väder.

Om ni ändå ska försöka täcka in alla länder och vill besöka Kuala Lumpur. Ta då KL exempelvis på vägen från Fillipinerna till Bali, chansen är betydande att ni ändå kommer byta plan där :)

Sen så är det Sydostasien ni vill åka till. Med Sydasien avser man oftast Indien, Sri Lanka, Bangladesh och Pakistan ;)
8 sep. 2018 16:43
Läs den roadtrip-romanen Hippiespåret. Hundra procent om att resa, backpacking, slumpen och tillfälliga vänner. Bra inspiration för den som gillar att resa utanför "the beaten track" :) The beach är också att rekommendera.