Tåg vietnam

Av Carima
9 feb. 2008 18:10
Visningar: 5907
Hej! Åker till vietnam i början av mars, för bara 14 dgr (flygstol) kommer till ho chi minh 17.40 på kvällen. Är det någon som vet om man kan fixa tåg till nha trang innan eller om det är möjligt att köpa för samma kväll alt. nästa morgon, när man väl är där?
Av Ronnyk
10 feb. 2008 06:49
Hej tåg biljetter rekomenderas att bokas ett par dagar i förväg på plats,men du kanske har tur att komma med natt tåget, tänk på att tågen går i 25-30km/tim så det tar sin lilla tid till Nha trang (37 mil) och är inte speciellt mycket billigare än att ta taxi,har själv åkt taxi båda ggr jag besökt Nhatrang,bra väg mellan Saigon Nhatrang,resan tar ca 6 tim.
Av Carima
10 feb. 2008 10:53
Hej igen! Tack. Kanske ska satsa på taxi då. För det är ju just det jag läser överallt att man ska boka tåg innan o det verkar ju omöjligt att göra hemifrån. Vill iväg så snabbt som möjligt eftersom jag ska möta upp mitt ressällskap i nha trang. Men jag antar att jag får ta in någonstans i saigon över natten o ta en taxi på morgonen. Finns det något "taxibolag" som är lite mer specialiserade på längre körningar, eller haffar man bara vilken som helst?
Av Ronnyk
10 feb. 2008 12:08
Hej, jag har bara haffat en på gatan , det är en guld körning för en taxichuför så det är inga problem,men se till att göra upp ett bra pris innan .
Av Gaby
24 feb. 2008 00:09
Hur mycket är "ett bra pris"?
Av Ronnyk
24 feb. 2008 09:32
Hej , vi betalade ca 400 sek , billigt för 37mil , och är man 2-3 stycken som delar så blir det riktigt billigt,
Av Emelie
24 feb. 2008 12:48
va inte radd for att pruta nar det galler taxi, de lagger pa over 200% for turister!
Av Suan
24 feb. 2008 13:04
Hur det är att åka tåg från Ho Chi Min vet jag inte men hur det är från Hanoi kan du kolla in på filmen "Hue Expressen". Trevlig resa.
Av Carima
27 feb. 2008 19:28
Hej igen! Nu funderar jag på buss istället... Ser att det går en open bus 7.30 på morgonen som ska ta 6 tim o kosta 6 USD. Någon som har erfarenhet av detta? Och om open tour bussarna går från samma bussterminal som de "vanliga" som ska till Nha Trang?
Av Daquiri
27 maj 2008 12:37
Hej! Har läst att det går ett tåg mellan Saigon och Nha Trang som tar ungefär 4 timmar. Finns det någon som åkt detta? I så fall, vad kostade resan? Nu läste jag att taxi "bara" tar sex timmar så kanske det ändå är bättre? Har en son som kan tycka längre resor med bil kan vara jobbiga, så undrar också om vägarna är något så när bra eller det är broms och gas som gäller i sex timmar? Vilka flygbolag har ni andra åkt ner med (till Vietnam från Kastrup)? Hur lång tid innan har ni bokat hotell? Är det någon som varit i Vietnam i maj/juni?Hur upplevde ni klimatet då?
Av Amerita
27 maj 2008 13:33
Open bus har jag åkt med genom hela landet. Toppen verkligen! Bussen hämtar upp utanför "resebolaget" som säljer biljetterna eller utanför vissa hotell. Fråga när du köper biljetten. Vi blev alltid upphämtade där vi bodde faktiskt, antingen med en tuktuk eller minibus som körde oss till bussen. Open bus biljetterna köps till fördel för att åka genom landet för en billig peng, 20 dollar från hanoi till saigon betalade vi.
Bussarna är helt ok. Tänk dock på att det inte enbart är turister som åker dessa bussar, utan finns plats över så får ofta munkar och nunnor åka med likaså lokalbefolkning. Till min stora skräck blev många av vietnameserna åksjuka och ...ja...ni fattar...vid varje stopp sprang de alla ut som inte redan kr...ts.... på bussen. Men man vande sig :) Vi hamnde många gånger på bussar där enbart vietnameser åkte och de var "lyxigare" än de andra, man fick frukt, vatten och våta handdukar. Och sköna säten som man kunde fälla lååångt bak. Men man kan ha otur och hamna på en karaokebuss som vi gjorde, de har alltså blinkande lampor, en tv som spelar upp karaoke musik med tillhörande musikvideo och alla turas om att sjunga - i mikrofon! Hela natten!
Om bussen har ac så kan det bli riktigt kallt, så ta med tröja eller filt.

/amerita
Av Lgren
18 feb. 2019 14:31
Citerat från Ronnyk:
Hej tåg biljetter rekomenderas att bokas ett par dagar i förväg på plats,men du kanske har tur att komma med natt tåget, tänk på att tågen går i 25-30km/tim så det tar sin lilla tid till Nha trang (37 mil) och är inte speciellt mycket billigare än att ta taxi,har själv åkt taxi båda ggr jag besökt Nhatrang,bra väg mellan Saigon Nhatrang,resan tar ca 6 tim.