Tacksam för feedback och tips på planerad Roadtrip genom Kalifornien/Nevada

2 nov. 2014 18:41
Visningar: 825
Hej!

Jag sitter och planerar för en efterlängtad roadtrip genom Kalifornien/Nevada nästa höst (september/oktober). Jág har läst igenom en hel del trådar här på forumet för att få en massa goda råd och tips på upplägg, sevärdheter och boende. Utefter detta har jag skapat ett preliminärt upplägg på en roadtrip som jag gärna tar emot feedback och tips på.

Fakta om resenärer: Vi är totalt 6 st vuxna. Mig själv 30 år, ,min flickvän 26 år samt våra svärföräldrar där mammorna är 51 år och papporna 57 år. Alla gillar upplevelser mer än sol och bad samt har en fäbless för god mat och dryck. Vi lägger hellre pengarna på upplevelser/aktiviteter, mat/dryck eller stannar några dagar extra än att lägga pengarna på fint boende. Normal/enkel standard på hotel och motel förutom i Las Vegas då vi tänkte lyxa till det lite med lite finare hotel.

Vi har tänkt oss en klassisk västkustroadtrip på 19 dagar med start i San Francisco och avslut i Las Vegas. Kom gärna med synpunkter på det tänkta upplägget som ser ut enligt följande:

- Ankomst San Francisco 4 nätter: Fishermans Warf, Alzatraz, Golden gate bridge, m.m. Tar gärna emot tips på relativt centrala boenden och sevärdheter. Vi har inget emot att promenera så det behöver inte vara mitt i centrum. Hämtar ut hyrbilen sista dagen och kör mot Sonoma.

- Sonoma 1 natt: Stannar vid Muir Woods på vägen upp mot Sonoma. Övernattning och vinprovning. Gärna tips på bra och prisvärt boende och vinptrovning samt andra tips. Efter detta tar vi bilen söderut igen via HW1 mot Monterey/Carmel.

Monterey/Carmel 1 natt: Gärna tips på boende och sevärdheter/aktiviteter. Eller alternativ övernattningsstad.

Santa Barbra 1 natt: Gärna tips på boende och sevärdheter/aktiviteter.Eller alternativ övernattningsstad.

Los Angeles 4 nätter: Här tänkte vi göra de klassiska turistaktiviteterna. Vi bor gärna nära stranden som vi gärna tar emot tips på.

San Diego 3 nätter: Har dålig koll på SD men har förstått efter att ha läst en del här på forumet att det ska vara en vacker och mysig stad. Gärna tips på bra boenden och inom vilka områden man ska leta boende på. Vilka sevärdheter/aktiviteter rekommenderar ni förutom Sea World och Zoo:et?

Grand Canyon 1 natt: Från SD kör vi mot GC för en övernattning i nationalparken eller strax utanför. Gärna tips på boende. Vi skulle vilja uppleva en solnedgång eller en soluppgång över GC.

Las Vegas 3 nätter: Från GC tänkte vi åka förbi Hooverdamm på vägen till LV(?). Med casino, shopping, se någon show m.m. Gärna tips på bra boenden (Luxor?) och sverärdheter/aktiviteter. Vi hade tänkt ha kvar hyrbilen under tiden i LV och lämna den på flygplatsen vid hemfärden så kom gärna med förslag på dagsutflykter från LV.

Oj det blev visst en himla massa text detta. Hoppas att någon orkar och tar sig tiden att läsa igenom och komma med tips och goda råd.

Tack på förhand!

Med vänliga, Patrick
Av Noppran
2 nov. 2014 19:09
Hej!
Gjorde ungefär samma tur sommaren 2013! Var dock ej i SD och flög från SF till Vegas och körde sedan därifrån till LA och sedan highway one!

LA är i mitt tycke kul att ha sett men inte mkt mer än så, var där två dagar och jag tyckte det räckte, det ör ändå väldigt svårt att få ngt grepp om staden som är enorm! Ngt jag kan rekommendera där är att ta VIP touren på universal studios, riktigt grymt (dock dyrt) upplevde att det var mer för vuxna än barn!

Satsa på en helikopter tur till Grand Canon också dyrt men väl värt pengarna också häftigt att se LV stripen från ovan!

San Fransisco gillade jag mkt, bodde 5 nätter där, cyklade över Golden gate, åkte till Napa Valley och Alcatraz och mkt mer! Det var grymt, bodde på ett franskinspirerad hotell som hette Petit Auberge, kan rekomendera det, ligger på Bush street nära union square med gångavstånd till fishermans wharf! God frukostbuffé ingick!

Längs highway one tycker jag ni ska åka ut på havet för att se valar, väldigt coolt! Tex i Morro bay! Hearst Castle är också ngt som är värt att besöka!
Mvh Therese
2 nov. 2014 19:31
Haj och tack för ditt svar Therese!

Ja jag har ungefär samma känsla inför LA även om jag inte varit där. Har även läst att andra haft liknande uppfattning. I LA har jag tänkt mig att se Universal (tack för tipset på VIP-touren, ska absolut titta upp detta), strosa på Venice/Santa Monica beach, Hoolywoodskylten, Griffith observatory, Walk of Fame och Beverly Hills. Men 4 nätter kanske är för mycket, kanske ska lägga en natt på någon annan stad. SF kanske?

Har faktiskt funderat lite på en helikoptertur över GC och/eller stripen i LV. Tog en helikoptertur över Manhattan i NY när jag och tjejen var där nu i september, skithäftigt! Så det gör jag gärna om :-) Vad betalade ni?

Spontant tror jag att även jag kommer att gilla SF väldigt mycket. Kanske bättre att lägga en extranatt här? Tack för tipset på boendet, ska titta upp detta. Var ni bara över dagen i Napa eller övernattade ni också? Hur lång tid tar det att köra till Napa/Sonoma?

En havstur låter kul. Längd? Priser? Ja Hearst Castle har jag också funderat på. Så mycket man kan skulle vilja se och uppleva. Ska höra med resten av gänget och se vad dem har för önskemål.
Av Noppran
2 nov. 2014 19:48
Jag har aldrig varit på en resa förut och upplevt så mkt som jag gjorde på denna resa! Gör den gärna igen!

Tror vi betalade ca 2500 kr per person för helikopterturen så ja det är ju dyrt kan man säga, men man lever bara en gång!

Personligen hade jag nog valt en natt mindre i LA men det är väldigt spridda skurar detta med LA vad jag förstår, en del älskar det och en del är inte alls noga med det, samma verkar gälla SF som jag verkligen gillade!

Vi körde aldrig till Napa utan gjorde en klassisk bussutflykt vilket tog ca 1 timme så det borde ju ta ungefär samma med bil, kanske lite längre

Ang valturen åkte från Morro bay med Captain Michael, avila whale watching tror jag det hette och kostade ca 50 dollar, vi kom sent på eftermiddagen och fick åka ut i en "liten" gummibåt, vilket var en extra upplevelse:)

Ha en grym resa
2 nov. 2014 21:48
Några tips på vägen:

SF
Jag tycker att det är mysigt att bo vid Union Square, härligt område med mycket känsla. Och här vänder spårvagnen (för hand!) så det är praktiskt att hoppa på den när man ska ner till Fishermans Warf. Finns en del dyra hotell, men också tillräckligt många på hyfsad nivå. Avis har också ett utlämningsställe "runt hörnet", så det är praktiskt.

Monterey: om man inte varit på ett sånt riktigt stort akvarium, ska man passa på att besöka det i Monterey...

L.A skulle jag hoppa, men det är jag det.
Överhuvud taget skulle jag lägga mycket mer tid på Kaliforniens all fantastiska nationalparker och mindre på städerna än i er resplan.
SF är den enda stad som verkligen är värd att spendera tid i, tycker jag. LV är både coolt och äckligt på samma gång, jag tyckte att en kväll och en natt var nog.
Hooverdamm är en ok sevärdhet men inget måste.
Grand Canyon är förstås helt fantastiskt.

Om du vill, kolla min reseberättelse från en resa som delvis går till samma platser:
http://www.4000mil.se/?p=945
Av Marulk
3 nov. 2014 10:30
boende utmed Hgw 1 - rekommenderar Best Western Victoria Inn i Monterey, prisvärt och promenadavstånd till Piren samt som gunillad rekommenderar Monterey Bay Aquarium, ett helt fantastiskt ställe. Övrigt runt Monterey är ju Carmel, en mysig promenadvänlig stad men ngt mer exklusiv (läs dyr) boendemässigt. Den vackra bilturen 17th mile drive är också värd ett besök, inkluderar stop på den kända golfbanan Pebble Beach.

boende vid GC: vi bodde i Tusayan, bara ngr km från south rim utsiktspunkter, bra om man vill vara på plats vid sol- upp/nedgång. ett billigare alternativ än att bo inne i parken.

boende LV: här bodde vi mycket prisvärt i sk shareflat ca 50m från mitten av the Strip, fick en 2rums lgh med dubbla bad/wc o pentry (enorma rum), hotell Royal Vacation Suites ligger precis bakom Encore o Wynn, det erbjuder ingen frukost men matställen finns det gott om i närheten. Är man i LV o är shoppingsugen tipsar om outlet north o south, med buss tar man sig lätt dit.

bilder på diverse resor till ovanstående finns här på RG på undertecknads profil
Av Chazzie
3 nov. 2014 16:14
Jag skulle vilja slå ett slag för Death Valley! Det är en otroligt läcker upplevelse och endast 20 mil från Las Vegas, så en kapad dag i LA skulle kunna ge en dag i Death Valley under vistelsen i Las Vegas. Det går att uppleva en hel del på en dag, även om man kan spendera fler dagar där.

En annan nationalpark som inte går av för hackor är Yosemite, men det är inte direkt passande på den rutt ni har och har ni inte åkt Highway 1 så är det absolut något som ni ska göra! Jag åkte från Yosemite och sen mot Highway 1 för att slingra mig ned till LA igen och det var svårt att smälta så mycket fantastisk natur på så kort tid.
3 nov. 2014 18:37
Therese:
Ska minsann ta mig en funderare till på helikopterturen :-)
Ska höra med mina resekamrater och se hur vi ska göra med fördelningen LA/SF.
Tack för tipsen!

Gunillad:
Tack för botipset i SF. Det låter som det skulle passa oss som handsken. Ska undersöka hotel och priser. När tror ni det bäst att boka hotel 3, 6 eller 9 månader innan resan? Samma fråga gällande flyg och hyrbil.

Ja min första planerade rutt var faktiskt SF - LA - LV - Death Valley - Yosemite - SF då jag mycket gärna skulle vilja uppleva dessa nationalparker. Men då vi reser med våra svärförlädrar och inte vill tillbringa ala vaken tid med dem så kändes det enklare med att fokusera på städer där det blir mer naturligt att dela upp sig på dagen/kvällen jämfört med att åka runt och besöka nationalparker. Men jag skulle gärna vilja göra en mer ren nationalparksresa någon gång med fokus på natur och upplevelser. Kändes också lite lite tight med 19 dagar om man skulle skippa SD och ta DV och Yosemite istället. Man vill ju inte stressa sig igenom dessa parker när man väl är där tänker jag. Vad säger ni?

Ska absolut kolla in din reseberättelse!

Marulk:
Best Western Victoria Inn i Monterey, Monterey Bay Aquarium och Pebble Beach: Tack för tipsen. Min svärfar älskar att spela golf så Pebble Beach är nog ett måste :-)

Tusayan/GC: Låter som ett bra upplägg. Var bodde ni i Tusayan? Finns det någon "skywalk" eller liknande vid south rim eller är det bara vid west rim?

LV: Royal Vacation Suites ska jag lägga på minnet, tack. Ja känner jag min flickvän, svärmor och mamma så kommer nog ett besök på en outlet vara ett måste. Ska gå in på din profil och kika på bilder :-)

Chazzie: Ja jag ska nog se om vi inte hinner med ett besök i DV, har läst mycket positivt om det. Ja som jag skrev tidigare så skulle kag väldigt gärna besöka Yosemite men det får nog bli på en annan resa tyvärr.

Tack alla för era tips och råd!
3 nov. 2014 19:06
Har även lite fler frågor som någon säkert har koll på.

- Vi har tännkt att åka nästa år under september/oktober. Vad brukar dagstemperaturerna på i SF, LA, SD och LV vid den tiden på året. Vi mår nog bäst av när temperaturen ligger mellan ca. 20 - 32 grader.

- Hur får man tag på en billig/begagnad GPS med kartor över Kalifornien och Nevada om man inte vill betala dyra pengar och hyra en. Vad kostar det att köpa kartor till en köpt här hemma?

- Vi är 6 normalastora/små personer med en resväska och ett handbagade var och hade tänkt hyra en van för 7 personer och uppgifter om bagadeplats för 4 stora resväskor. Tanken är att fälla ett säte och på så vis få plats med alla väskor. Vi har inget emot att sitta lite trångt då vi inte ska åka några långa sträckor i bilen varje gång. Är detta helt orimligt tänkt?

Det dumma är (vilket med största sannolikhet är uträknat från uthyrarnas sida) att nästa storleksklass kostar dubbelt så mycket. Men om det vid plats skulle visa sig att bilen är för liten så borde det väl inte vara några problem att på plats uppgradera oss till en större modell, eller?

Tack på förhand!

Med vänliga,
Av Marulk
3 nov. 2014 20:06
I Tusayan bodde vi på Red Feather Inn. Det finns flera hotell i denna lilla by. Rekommenderar den mexikanska restaurang som ligger bredvid. Hotellet gav 'discount' till restaurangen 😊
Det är endast på west Rim som det finns en skywalk. Vi har inte varit där då vi läste att det kostar en bra slant o man får inte ta med sig kamera ut på glas 'golvet'. West Rim tillhör inte National parken utan Navajo folket.

Shopping: res med 'tomma' väskor, ni lär fylla dem innan hemfärd även om $ stiget ngt (eller snarare kronan sjunkit). Börja med bilen ni tänkt er, tror knappast hyrbilsfirman motsäger om ni vill uppgradera 😉

GPS: vi köpte till kartor för USA via TomTom webbsida o laddade på extra SD kort för ca 500,- vilket var betydligt billigare än att hyra från tex Hertz. Dessutom bra med svensktalande röst, kan vara nog så rörigt i LA att köra ändå.

Väder: ni lär inte frysa i varken LA eller LV, SF kan o är betydligt svalare likaså i GC

Ni kommer få en härlig resa
Av Marulk
3 nov. 2014 20:11
Glömde ju tipsa om att besöka Svensk/Norska Sjömanskyrkan på Hyde Street i SF......där kan man gifta sig 😄
....det gjorde vi....
5 nov. 2014 07:25
Tack för tipset på Red Feather Inn och restaurangen.

Ja jag misstänkte att det endast på West rim som det fanns en skywalk. Hur lång tid tar det att köra från Tusayan till South rim?

Ja vi kör nog på den tönkte storleksklassen på bilen och uppgraderar vid behov på plats. Och GPS:en ska vi kolla upp möjligheten med att köpa USA-kartor. Ja min far och svärfar skulle absolut uppskatta en svensktalande navigator :-)

Inte dumt med ett SF-bröllop! Grattis till er!

Har nu bokat flyg och de sista 3 nätterna i LV. Utresa 6 september - hem 24 september :-)

Tjohooooo!!!
5 nov. 2014 09:12
Citerat från Patrick84:
Hej!

Jag sitter och planerar för en efterlängtad roadtrip genom Kalifornien/Nevada nästa höst (september/oktober). Jág har läst igenom en hel del trådar här på forumet för att få en massa goda råd och tips på upplägg, sevärdheter och boende. Utefter detta har jag skapat ett preliminärt upplägg på en roadtrip som jag gärna tar emot feedback och tips på.

Fakta om resenärer: Vi är totalt 6 st vuxna. Mig själv 30 år, ,min flickvän 26 år samt våra svärföräldrar där mammorna är 51 år och papporna 57 år. Alla gillar upplevelser mer än sol och bad samt har en fäbless för god mat och dryck. Vi lägger hellre pengarna på upplevelser/aktiviteter, mat/dryck eller stannar några dagar extra än att lägga pengarna på fint boende. Normal/enkel standard på hotel och motel förutom i Las Vegas då vi tänkte lyxa till det lite med lite finare hotel.

Vi har tänkt oss en klassisk västkustroadtrip på 19 dagar med start i San Francisco och avslut i Las Vegas. Kom gärna med synpunkter på det tänkta upplägget som ser ut enligt följande:

- Ankomst San Francisco 4 nätter: Fishermans Warf, Alzatraz, Golden gate bridge, m.m. Tar gärna emot tips på relativt centrala boenden och sevärdheter. Vi har inget emot att promenera så det behöver inte vara mitt i centrum. Hämtar ut hyrbilen sista dagen och kör mot Sonoma.

- Sonoma 1 natt: Stannar vid Muir Woods på vägen upp mot Sonoma. Övernattning och vinprovning. Gärna tips på bra och prisvärt boende och vinptrovning samt andra tips. Efter detta tar vi bilen söderut igen via HW1 mot Monterey/Carmel.

Monterey/Carmel 1 natt: Gärna tips på boende och sevärdheter/aktiviteter. Eller alternativ övernattningsstad.

Santa Barbra 1 natt: Gärna tips på boende och sevärdheter/aktiviteter.Eller alternativ övernattningsstad.

Los Angeles 4 nätter: Här tänkte vi göra de klassiska turistaktiviteterna. Vi bor gärna nära stranden som vi gärna tar emot tips på.

San Diego 3 nätter: Har dålig koll på SD men har förstått efter att ha läst en del här på forumet att det ska vara en vacker och mysig stad. Gärna tips på bra boenden och inom vilka områden man ska leta boende på. Vilka sevärdheter/aktiviteter rekommenderar ni förutom Sea World och Zoo:et?

Grand Canyon 1 natt: Från SD kör vi mot GC för en övernattning i nationalparken eller strax utanför. Gärna tips på boende. Vi skulle vilja uppleva en solnedgång eller en soluppgång över GC.

Las Vegas 3 nätter: Från GC tänkte vi åka förbi Hooverdamm på vägen till LV(?). Med casino, shopping, se någon show m.m. Gärna tips på bra boenden (Luxor?) och sverärdheter/aktiviteter. Vi hade tänkt ha kvar hyrbilen under tiden i LV och lämna den på flygplatsen vid hemfärden så kom gärna med förslag på dagsutflykter från LV.

Oj det blev visst en himla massa text detta. Hoppas att någon orkar och tar sig tiden att läsa igenom och komma med tips och goda råd.

Tack på förhand!

Med vänliga, Patrick
Nu är det några år sedan vi var iväg och mycket ändrar sig när det gäller t.ex. hotell men vill ändå ge lite input då jag inte riktigt håller med allt som skrivits redan.
(Kul förresten att ni reser med respektive svärföräldrar och inte egna föräldrar ;-)

Jag ser inga problem med planen mer än att det är kort om tid, Du var visst inne på att hoppa över LA. som vissa tycker inte är mycket att se. Jag tycker att L.A är en väldigt fascinerande och väldigt stor stad, det finns massor att se och göra däremot så är det lite lite tid så vet ni att ni kommer resa dit igen så kan ni ju hoppa över denna gången och ge det mer tid nästa gång, annars gör inte det!

Vi hade lite fler dagar och tog även Death Valley, Yosemite vilket var en av höjdpunkterna (denna resa hade så otroligt många höjdpunkter så det är omöjligt att säga att man skulle prioriterat bort någon del).
Vi hade gärna haft mer tid på alla ställen vi besökte.

Det som inte riktigt kändes så fantastiskt som väntat efter allt man läst innan var enligt oss Napa faktiskt, vi tog det som dagsutfärd vilket så klart förklarar en del, men efter naturen i Yosemite var det inte så imponerande på det viset, vingårdar är klart intressant men vi upplevde det dyrt och lite turistfällokänsla över det mesta. Vi ångrar inte utfärden men inte så fint som vi väntade, Old Trusty Geiser var ganska kul...

Vi hade för övrigt fullt upp i San Francisco som vi rankar som den trevligaste staden under vår resa, det finns massor att se, bara att promenera, åka spårvagn och buss och besöka den ena sevärdheten efter den andra är fantastiskt. Alcatraz tog vi med kombinationsturen till Angel Island, otroligt intressant och lärorikt! Vi bodde på ett då prisvärt boende som var som ett motell med gratis P men ändå bra läge, Hotel del Sol, mycket bra budgetval men tror att det blivit dyrare sen dess.

Hwy 1 gjorde vi med bara ett stopp vid Monterey, skulle vi göra om det hade vi tittat på Monterey inkl. det fantastiska Akvariet och sen kört vidare en bit den dagen och delat upp sträckan mer jämt.

L.A hade vi två stopp i då vi flög dit och hem därifrån. Hollywood (Hollywood City Inn som också var riktigt prisvärt, inte perfekt läge men L.A kräver nästan bil, och att man använder den flitigt ändå). Vid andra stoppet valde vi ett Super8 motell som var extremt prisvärt i Culver City, inte heller allra bästa läget men nära Sant Monica mm. som vi utforskade vid detta stopp.
Vi besökte Disney och Universal men i övrigt så var själva staden mycket bättre än vad många skrivit tycker vi, det finns massor av väldigt olikartade platser som många är trevliga eller intressanta på sina vis, det finns verkligen saker att se och göra för mycket mer än en tre fyra dagar. Santa Monica, Long Beach, Marina del Ray, Hollywood, Beverly Hills och inte minst Downtown som hade överraskande mycket att erbjuda, att köra in och promenera där en dag rekommenderar jag verkligen.

San Diego är väl den stad som var trevligast efter S.F, vi hade bara två dagar där och t.ex stranden var det inte ens tal om att hinna med. , ganska trevligt ställe att avsluta dagen. Vi bodde nära Old Town på ett Comfort Inn som nu blivit Holliday Inn Express (en kedja vi har bra erfarenhet av för övrigt).
Balboa Park, med alla muséerna var fint, speciellt minnesvärt var Veterans Museum, mest som vanligt p.g.a. människorna man träffar överallt, här mötte vi en man som jobbade som frivillig och man förvånar sig hur man blir bemött i princip överallt i USA, här kom vi lite tidigt, ivriga att hinna med så mycket som möjligt under dagen. När vi stod ock läste på en minnesplakett utanför kom denne herre och frågade om vi skulle till muséet och bad oss gå en sväng i trädgården så skulle han sätta på kaffet och öppna snart! Väl inne så kom han snart och meddelade att kaffet var klart och vi fick vars en kopp, han guidade oss sen genom detta intressanta museum, berättade om konstnären som gjorde tavlorna på väggarna (väldigt speciella) och inte minst sin egna historia från Korea och som fotograf där han bl.a. sett fotografier på ufon och "aliens" som kraschat någonstans i öknen. Fullständigt otroligt och ytterst trovärdigt även för en skeptiker kan jag säga...

Nåja det fanns fler museum i parken och det tar tid att gå igenom alla, nästa dag började vi med att parkera nära Hangarfartyget Midway, helt otrolig upplevelse speciellt om man är det minsta flygintresserad, härifrpn promenerade vi sen, det råkade vara någon festival/marknad längs kajkanten och sen avverkade vi Seaport Village och centrum med Gaslamp Quarter o.s.v. läs vad Hawaii skriver i forumet om S.D en guldgruva!

Gällande bra köpcentra så forskade jag om det innan vår resa och kom fram till Ontario Mills ca. en timme öster om LA. och det var ett bra val.

Vid Grand Canyon bodde vi i Williams på Comfort Inn Near Grand Canyon, ett mycket bra och prisvärt motell och ca. 5 mil från parken.

Vi stannade till vid Hoover dammen på vägen, det var sent, vackert och det hade kanske varit kul att se lite mer där men det får bli en annan gång.

I Vegas hade vi bara en heldag, skulle behövt minst en till även där då vi lade en dag på att gifta oss och se Freemont Street, fick hasta över stripen (in och ut på hotell och kasinon i 190) dagen vi åkte vidare, bara för att ha sett det, en klar miss i vår planering.... Mycket märklig stad som man måste se någon gång.

Denna resan var nog en av de som gett mest intryck på kortast tid, alla dessa olika städer, inte minst den helt fantastiska varierande naturen men inte minst bestående minnen är människorna som överallt startar konversationer är nyfikna och vill berätta. Mannen på Veterans Museum, damen som jobbade vid Old Trusty Geiser som varit i Sverige på kryssning, Kvinnorna från stadshuset som hejdade oss när vi skulle korsa den biltomma gatan med uppmaningen att använda övergångsstället, sen diskuterade de allt från hur smutsigt L.A blivit till varningar för att promenera söderut från centrum.... Manen som när vi gick på en gata i San Francisco fick syn på oss när vi kikade in i lokalen där han höll till, han kom "så klart" ut och frågade om vi ville se vad han höll på med! Han var polis men höll på och jobbade med ett nytt brandkårsmuseum, det var långtifrån klart men han visade så klart gärna runt oss ändå. USA i ett nötskal.

Ang senare inlägg:

Från Williams var det ca. en timme så Tusayan kan knappast vara mer än en halvtimme.....
Boka hellre rätt storlek på bilen från början, att uppgradera på plats kan kosta mer än det smakar, det är en chansning som kan slå fel så kolla helst upp mer noga vad ni verkligen behöver, det blir gärna mer bagage under resans gång också, flak med vatten, annan dryck ;-) kylbox shoppingfynd, ja det kan växa rejält...
Man brukar ju kunna installera olika språk på en GPS så även om ni köper en i USA så ska det nog gå. Själv föredrar jag engelskt tal då den svenska är hopplös på att uttala amerikanska vägnamn!