Ta sig till Filippinierna.

6 sep. 2016 16:50
Visningar: 434
Hej, vi är två tjejer som ska resa i Asien i vinter. Vi åker den 11 november landar i Bangkok den 12 november, därifrån åker vi till koh tao för att ta dykcert. Efter det är planen att ta oss till Flippinerna. Vi ska åka till palawan och boracay några tips på hur vi smidigast tar oss dit? har läst om cebu pacific men eftersom vi ska åka med mer än 10 kilo i väskorna så lär de bli svårt.
Vi kommer behöva ta oss tillbaka från koh tao till bangkok, men hur gör vi sen ?
Sen ska vi även åka från Filippinerna till Indonesien.
Bör boka flyg osv innan eller ska vi göra detta på plats ?
Av Pelle77
6 sep. 2016 17:57
Hej!

Vi vet väl om att November är den klart sämsta månaden för att besöka Koh Tao? Regn och höga vågor gör att det kan bli knivigt att dyka. Jag skulle satsa på att åka till västra sidan av Thailand istället vid den tidpunkten.

Philippine Air flyger direkt till Manila liksom Thai för runt 1700kr enkel. Vill ni åka lågprisflyg tar resan mkt längre tid så jag hade satsat på ett vligt reguljärbolag.

Boka alla flyg innan. Det blir alltid dyrare på plats och man riskerar att det kan vara utsålt. Sista minuten på reguljärflyg existerar inte utan det funkar tvärtom, billigare ju tidigare du bokar.
6 sep. 2016 18:41
Håll er som sagt på västra sidan av Thailand vid den tidpunkten på året eller vid Koh Chang , dock är dykningen vid Koh Chang är ingen höjdare. Ett alternativ om ni väljer att vara på Thailands västra sida är i så fall att tar er till Malaysia och sedan flyga från Kuala Lumpur till Cebu med AirAsia.

Annars hoppar ni över Thailand och tar er mot Filippinerna på en gång. Tiden och de pengar det kostar att ta sig till och från Koh Tao kan ni lägga på att ta cert i Filippinerna istället om det skulle vara ngt dyrare.
13 sep. 2016 05:42
håller med föregående om väder och koh tao. plus att dykningen i filippinerna är mycket bättre än koh tao. Thai Smile (Thai airways syster bolag) har börjat flyga direkt från Bangkok till cebu. sen från där har ni massa olika alternativ på att dyka.
norra delen har du Malapascua med Räv hajar och kalanggaman island och gato island med white tip reef sharks! jag bor här :P
lite mera söder på så har ni moalboal med Sardiner och sköldpaddor nära till kawasa falls också
bohol/pangloa med fin väggdykning och sköldpaddor men på land chocolate hills och tarsiers
Dumaguete mera makro (coola små grejjer) men dags turer till apo island
Siquijor island. cool ö som har "vodoo" osv men massa vattenfall och fina koraller för dykning och snorkling.

lite tips och får se om ni lockas att komma hit direkt eller inte :P