Ta sig runt i LA

19 feb. 2018 22:25
Visningar: 474
Hej allihopa!
Har kikat runt lite i forumet och det kan hända att jag sökt på "fel sätt" men har inte hittat några riktigt bra trådar kring att ta sig runt i Los Angeles.
Vi kommer bo där i 6 nätter i Venice Beach/Marina del Rey och har en kort promenad till Venice Beach Walk. Vi tänker oss att vi ska ta det lugnt de första dagarna i och med att vi då precis avklarat en 2v roadtrip och att vi sedan ska göra de klassiska turistattraktionerna som Universal Studios, Walk of Fame, Beverly Hills och någon outlet.

Frågan är då: Hur tar vi oss lättast runt tills dessa olika ställen? Har hört från olika håll att det går minst lika bra kollektivt (om än att det tar tid, men är det outhärdligt?), medan andra säger att bil är det enda som fungerar (men att samtidigt trafiken är hemsk i LA och att man då kan bli stående i timmar). Så ni som har erfarenhet, hur löser man detta enklast?

Lite extra:
- Tips på vilken av alla outlets i LA som har flest butiker/bäst utbud till bra priser? Eller om vi kanske rent av ska ta outlet-besöket när vi tidigare under resan är i LV?
- Hike i Beverly Hills: Vart åker man för att starta hiken bäst? Finns det promenadvägar utmarkerade om man vill upp till skylten t.ex?

Tack på förhand!
20 feb. 2018 07:06
När vi har varit i LA har vi bott i Marina del Rey. Väldigt trevligt område faktiskt. Kan svara på första frågan och det är bil. avstånden är så stora så jag skulle inte rekommendera annat.
Av Daytona
20 feb. 2018 08:16
Uber- klockrent i LA. Var där hösten -16 och vi åkte runt massor med just Uber. Enkelt och billigt.