Strand semester på Korsika eller Sardinien??

7 juli 2015 21:25
Visningar: 840
Hej,
Jag behöver hjälp!! Jag och min pojkvän vill åka på en mysig strand semester och vi undrar om det är någon som kan ge oss råd. Vi har inte varit på Korsika eller Sardinien och undrar vad som är bäst. Vi vill gärna hitta ett mysigt ställe med resturanger och sandstränder.
Hoppas på lite tips och råd.
Super tack! :-)
7 juli 2015 22:22
Rent generellt är ju Sardinien känt för sina vackra sandstränder ock Korsika mer för vacker natur i övrigt. Sen finns det säkert fina stränder där också (har dock själv inte varit där än).
Av Trea
9 juli 2015 15:28
Vi befinner oss på Sardinien just nu och har varit här i ca två veckor. Innan dess tillbringade vi en månad på Korsika. BÅDE Sardinien och Korsika är fantastiskt fina öar. Vi bloggar om resan på www.freedomtravel.se Vi gillar båda öarna och tycker ungefär såhär:

KORSIKA: Helt magiskt vacker natur och svindlande vägar genom ett ibland nästan öde och landskap med berg, vild natur och rovfåglar. Mer vild natur än på Sardinien! Många vackra stränder med turkost vatten och många charmiga byar. Restaurangerna serverar fransk/korsikansk mat (ofta 3-rättersmenyer). Vi har samlat våra tips på bästa ställen att besöka i Korsika här:
http://www.freedomtravel.se/restips/korsika/
Förslag: Calvi kanske?

SARDINIEN: Lite mer turister och lite mer befolkat än det vilda Korsika, men många grymt vackra stränder med turkost vatten där man kan göra båtturer, besöka grottor osv. Här är det istället italiensk/sardinsk mat med det klassisk italienska sättet att beställa antipasti, primo piatto, segundo piatto osv. Vi har samlat våra bästa tips på ställen att besöka i Sardinien här.
http://www.freedomtravel.se/restips/sardinien/
Förslag: Cala Gonone kanske?

Ni kommer bli nöjda vilken ö ni än väljer! Oavsett vilken ö ni väljer är det trevligt att åka runt med bil och se lite mer!
Av Desires
9 juli 2015 22:32
Håller med övriga! Du har redan fått så bra svar, både Korsika och Sardinien är fantastiska öar, och jag tycker nog att båda har väldigt fina stränder! Men egentligen bör ni hyra bil och se er om på dessa vackra öar!

Svårt att rekommendera bara ett ställe där, men om det är vad ni önskar så kanske i så fall kanske den lilla genuina byn Ille Rousse på Korsika kan passa http://www.desires.se/#post131, där har ni allt inom räckhåll!

Det finns många vackra stränder på Korsika, men man bör nog ha hyrbil för att ta sig till dessa då. Och Bonifacio är den mysigaste av alla städer där på Korsika tycker jag, men bil behövs för att ta sig till stränderna runt omkring denna läckra stad, Bonifacio http://www.desires.se/#post181

Vad gäller Sardinien så är det väl Alghero som gäller om man INTE vill ta sig runt med hyrbil. Där kan ni bo nära stranden, och gamla stan där som är mysig - men väldigt mycket folk just där under högsommaren...
Lite FÖR mycket tyckte jag! Andra byar som är mysiga där är Castelsardo, Santa Teresa t ex.
Här kan ni få mer tips om Sardinien och orter vi besökte http://www.desires.se/#post36

Som andra sagt, ni blir nog nöjda vilken av dessa fina öar ni än väljer, lycka till!