Sri Lanka - tips november!

12 juni 2018 13:39
Visningar: 358
Hej!
Jag och min mamma ska åka till Sri Lanka runt mitten på november och skulle behöva lite tips..
Jag är 22 år och hon är strax efter 50. Vi vill hitta på mycket men ändå ta det lite lugnt. Vandring är ett måste och vad jag förstår är det väldigt bra vandrig där!
Men nu har mor min hittat en slags "äventyrsresa" som man ska följa med under dessa 3 veckor! Där det ingår mat, boende och utflykter för ca 12.000. Min fråga är ifall det är värt att åka med en sådan här resa eller om man ska åka på egen hand??
Vad tror ni även om vädret? Självklart kommer det regna men regnar det konstant?
Tack såsåså mycket för hjälp!! :)
13 juni 2018 11:35
Först och främst, Sri Lanka är svinnajs! Bra val att resa dit.

Jag föredrar alltid att resa på tu man hand och inte förboka några paket. Man dyker på mycket som man vill hitta på längst vägen men om man redan är bokad i ett paket så kan det vara svårt att finna utrymme för sådana utflykter. Möjligt att det paketet är riktigt bra men samtidigt kan det även vara sämre. Ön är inte så stor och det är relativt enkelt att ta sig runt själv (läs: buss).

Det där landet har det mesta, fina stränder, bra surfing och bra vandring. Ett hett tips vore att kombinera alla tre. Landa i Colombo och kämpa sig nedåt med tåget, ta en avstickare i Galle och sedan vidare och landa ett par dagar i Hikkaduwa för surfing, mat och strand. Sedan vidare mot Tissamaharama och nationalparken Yala för lite safari med någon arrangör. Om ni inte är helt trötta på stranden så är ni nu lite mer än halvvägs till Arugam Bay. Från Arugam Bay kan ni (relativt) smidigt ta er till Ella för lite vandring i skogen. Stora teplantager och little adams peak kan bjuda på en del vandring. Riktigt gott te här, om man gillar det.

Från Ella kan (läs: bör) ni via tåget från Ella till Kandy (https://nerdnomads.com/sri-lanka-train-travel-ella-kandy) och slå runt i Kandy. Om ni är hurtiga så kan ni ta svängen förbi Sri Pada och Adam's Peak. Sedan vidare mot Colombo. Jag och sambon gjorde denna resa på 14 dagar, fast då utan stopp i Arugam Bay och Kandy. Längst vägen finns det fler trevliga destinationer, exempelvis Mirissa.

I november börjar väl regnsäsongen avta, spridda skurar kan man nog räkna med men generellt varmt längst kusten och regnigt i inlandet. Det känns som en bra tid att resa för att slippa peaken i turistsäsongen.

Det är mina fem spänn i alla fall.
14 juni 2018 07:55
Om man gillar bäst att åka i grupp eller själv är ju en smaksak. Ni får känna efter vad ni tycker känns trevligast.
På Sri Lanka kan man annars boka en privatchaufför till överkomligt pris och sen kan han hjälpa till att lägga upp en rutt.
Man behöver alltså inte harva runt på bussar osv för att resa runt själv.
Vi gjorde en del vandring på Sri Lanka, mycket bra vandringsland.

Har skrivit om vår resa på min blogg. Om att hyra chaufför:
https://4000mil.se/index.php/hyra-bil-och-chauffor-pa-sri-lanka/

5 vandringar:
https://4000mil.se/index.php/vandring-pa-sri-lanka/

Hela vår resa:
https://4000mil.se/index.php/sri-lanka/