Sol, bad och vingårdar

Av Jica
23 apr. 2016 18:35
Visningar: 1447
Vart i Kroatien rekommenderar ni att åka om man både vill ha sol, bad men även åka till någon vingård plus andra mysiga upplevelser. Jag tycker att om att uppleva det genuina i ett land alltså inte bara sol och bad.
Av Desires
24 apr. 2016 17:38
Det KAN vara så att jag svarat dig i ngt annat forum, känner igen namnet men har ej totalkoll på alla jag svarat om just Kroatien...............

De flesta platser vi besökt i Kroatien är verkligen genuina! Och bor man som vi alltid gör i Kroatien - hos privatpersoner som hyr ut jättefräscha lägenheter där så känns det ju ännu mer genuint, man kommer lokalbefolkningen nära och får bra tips!

Den mest kända av kroatiska platser jag besökt är väl DUBROVNIK, som är en av alla UNESCO's världsarvsstäder som finns i Kroatien - otroligt vacker stad med massor av upplevelser, en nackdel bara att det alltid är väldigt mycket turister där, från hela världen! Men värst i juli/aug/sept.
Här lite tips om Dubrovnik http://www.desires.se/#post102

En annan världsarvsstad i Kroatien är söta lilla TROGIR, ytterligare en genuin medeltidsstad med mysiga trånga kvarter, vackra stentorg, kullerstensgator där det dräller av utetavernor o dyl, även där mycket folk under högsommaren, men fin och trevlig stad - som ligger bara 15 min bilväg från Split. http://www.desires.se/#post194

Ön HVAR också en favorit, men tyvärr är denna vackra medeltidsstad Hvar också oerhört populär att besöka under högsäsong (du skriver ej när du ska åka...). Hvar är lite mer sofistikerat, lite dyrare, men en otroligt läcker och vacker stad (ej alls turistigt här heller!). Byn Jelsa på ön Hvar är nog mindre folk i, ska också vara trevlig! http://www.desires.se/#post10

Ön BRAC med byn Bol (där den berömda stranden Zlatni Rat ligger) är också ett bra val! Både byn Bol och byn Supetar (där färjan från Split lägger till) är genuina och trevliga! http://www.desires.se/#post93

Gillar du att bo i en mycket lugn och rofylld liten fiskeby, kan du åka till ön VIS och bo i Komiza, charmig, mysig genuin liten by. Därifrån kan du ta dig ut till närmaste ön, Bisevo, vandra där o njut av vacker sandstrand. http://www.desires.se/#post167 http://www.desires.se/#post194
Av Ansun
24 apr. 2016 17:43
Korcula kanske skulle passa. En väldigt vacker ö som faktiskt även har flera sandstränder, någonting som är ganska ovanligt i Kroatien. När vi promenerade in till Lumbarda från stränderna Bilin Zal och Vela Przina så såg vi flera vingårdar som man kunde besöka.
26 apr. 2016 17:47
Hej,
Kroatien är vackert och du kommer inte att bli besviken!!
Det är ett land som fortfarande känns genuint, jag är mycket förtjust i ön Hvar.
Där finns små genuina byar, vingårdar och en pulserande "plaza" i Hvar stad. Vackra badvikar finns det gott om där man till och med kan vara själv om man söker sig lite utanför. Mycket bra restauranger.
Du får gärna läsa mer här:
http://travelmania.se/category/kroatien-hvar.html

Trevlig resa!!
Citerat från Jica:
Vart i Kroatien rekommenderar ni att åka om man både vill ha sol, bad men även åka till någon vingård plus andra mysiga upplevelser. Jag tycker att om att uppleva det genuina i ett land alltså inte bara sol och bad.
Av Jica
27 apr. 2016 04:29
Tack för alla fina tips:) Nu gäller det bara att välja då vilket inte blir helt lätt. Prisläget, är det bättre på någon av platserna ni nämner? Tänker om Hvar är lite av en JET-set ö kanske det också är en annan prisnivå där?
Av Desires
28 apr. 2016 15:39
Ja Jica, du har rätt i det om Hvar - just byn Hvar på ön med samma namn är lite dyrare än andra platser vi varit på, kan tänka mig att den lilla byn Jelsa på samma ö kanske har lite lägre priser. Hvar har alltid varit en mer typ av "jetsetby" - fast jag tycker där finns mycket för alla ändå! De flesta uppskattar nog ön Hvar, men både boendet och priserna på restauranger ligger nog något högre, som sagt!
http://www.desires.se/#post10
Korcula som nämns här tidigare, är också en jättegullig liten by, omgärdat av en ringmur - väldigt charmig och pittoresk gammal stadsdel! http://www.desires.se/#post6
29 apr. 2016 19:15
Ca en halvtimmes körning från Zadar finns en lite ekologisk vingård som vi besökte förra året (år 2013 besöktes gården av det svenska kungaparet). Vi bokade inte innan utan chansade och blev hjärtligt mottagna för visning och vinprovning. Rekommenderas varmt! Gården heter Škaulj.