Snorkling och bad i en vecka

Av Mirala
3 aug. 2016 19:33
Visningar: 5320
Hej!

Jag och min mamma tänkte åka till kroatien i mitten på september under en vecka. Vårt mål är att bada, sola och snorkla : ) Vi vill enkelt kunna ta oss till vattnet, gärna direkt från hotell/lgh på egen hand. Nån båtutflykt vore trevligt under en av dagarna.

Har någon något tips?
Av Desires
6 aug. 2016 10:54
Ser att du ej fått ngt tips, så jag ska försöka - älskar Kroatien, åker dit 2 veckor varje år i september!
Vi har hittat en ö utanför Split, där vi stormtrivs! Ön heter Vis o ligger längst ut i havsbandet, ni flyger till Split, sedan båt ut från hamnen (tar ca 1,5-2 tim o kostar bara 5 EUR). Ni hamnar i den lilla staden Vis (som också är trevlig!)

Men jag skulle istället rekommendera er att ta ta bussen till den mycket gemytliga o pittoreska lilla fiskebyn Komiza - det har blivit vår favorit där! I Komiza kan du snorkla överallt, det ligger även flera olika dykcenter där. Ifrån lilla Komiza kan ni även ta en båttur till närbelägna ön Bisevo där det ligger en välkänd grotta "Blå grottan" - i detta område är det också mycket populärt att snorkla/dyka!
I mina inlägg här kan du läsa mer om ön Vis o Komiza! http://www.desires.se/#post167, http://www.desires.se/#post194, http://www.desires.se/#post184

ALLA platser i Kroatien lämpar sig för snorkling, vattnet är underbart klart o turkosfärgat! Vi gillar också öar som Brac (http://www.desires.se/#post93) Korcula (http://www.desires.se/#post6) - båda också mycket lämpliga att njuta av bad o snorkling!
Lycka till!
Av Mirala
6 aug. 2016 22:24
Hej och tack så mycket för svaret! Har redan varit inne och läst i din mycket inspirerande och informativa blogg : ) Valet har fallit på Brela med sina fina promenadstränder. Kändes skönt att hålla sig på fastlandet men ändå ha en chans att ta sig ut på öarna nån av dagarna. Vi är lite sugna på en tripp till Omis eller krka Vattenfall också. Och visst måste det gå att hyra egna kajaker att ge sig ut på äventyr med?
Av Desires
6 aug. 2016 23:12
Roligt att du uppskattar min blogg, tack för det! Ja kajaker brukar gå att hyra!
Om ni vill bo i ett ngt större samhälle m fler restauranger mm så är även närbelägna Baska Voda ett bra alternativ! Det ör bara 20 min promenad mellan Brela o Baska Voda
I Brela ligger det några restauranger nere vid den lilla hamnen, Baska Voda är också mysigt o lite större.samhälle.
Av Zahide
7 aug. 2016 13:52
Instämmer med föregående talare att Baska Voda är mysigt. Där skulle jag kunna ha ett litet hus :)
Och som Desires redan skrev är det lätt att gå längs stranden till Brela. Vårt besök dit varade inte så länge så tyvärr har jag ingen större uppfattning om det stället. Hoppas jag kan se mer av Brela nästa gång :)
Omis är en speciell och vacker småstad. Gör gärna en avstickare dit!
Hela Makarska rivieran är otroligt fin så jag tror inte ni blir besvikna vad ni än väljer.