Shuttlebus Newark - Manahattan ??

26 jan. 2014 22:04
Visningar: 1070
Hjälp... Skall till USA (New York) för första gången...
Har förstått att shuttlebus är ett bra och billigt sätt att ta sig till och från Newark - Manhattan.

Men hur fungerar bokning av shuttlebus.. Kan man göra det på flygplatsen(Newark), när man anländer.. Eller måste man förhandsboka plats innan.. Och i så fall hur ??..

Tacksam för hjälp av någon som vet..

/ Hasse
Av Sossa
26 jan. 2014 22:49
Håller med föregående svar. Ta tåget istället.
Vi förhandsbokade shuttlebus när vi skulle åka från Manhattan till Newark. Dom hade missat vår beställning (vi hade skrivit ut från mailen att vi hade bokat så det var en miss från deras sida.) Så det blev lite halvt panik när vi insåg att det inte dök upp någon buss för att hämta oss. Men hotellpersonal ringde några samtal och sen dök bussen upp.
Men tycker det är väldigt lätt att ta sig med tåget in till Manhattan från Newark. Finns biljettautomater som är väldigt enkla att köpa biljetter från.
Av Peter_o
26 jan. 2014 22:57
Det beror även på hur många som reser tillsammans. Är man 3 eller 4 kan man lika bra ta taxi.

Min ringa erfarenhet av shuttlebus är att hemresan, dvs till Newark kommer att ske onödigt tidigt. Skulle tro att du kan åka en timme senare med taxi, tåg eller buss. Om du bor kring 34;e eller 42:a gatorna och kring 7-8e avenyerna kan tåg eller buss vara väl så snabba.

Men för att svara på frågan, så går det nog snabbare om du bokat via nätet, annars får du börja fundera på returresan och annat när du bokar på flygplatsen. Och det borde ju vara så att de som bokat kommer iväg först, men det kan ju bero på många saker, t ex vilket bolag man bokar hos.

När man kommer ut i ankomsthallen så har man disken för transporter till höger. (Men allt är väl skyltat).

/PeterO
26 jan. 2014 23:10
Vi är två personer.. Skall bo på Hotel Newton.. Ligger upper Manhattan.. Väster om center park...

Låter som att tåget in till manhattan är det som rekommenderas.. Kan kanske ta en taxi från platsen tåget anländer, till hotellet.. Man lär väl ha lite packning att släpa på.. :)
Av Birgere
26 jan. 2014 23:22
Tunnelbanan linje 1,2,3 funkar.Taxi kanske 14-18USD inkl dricks.
Av Peter_o
27 jan. 2014 12:50
Citerat från Birgere:
Tunnelbanan linje 1,2,3 funkar.Taxi kanske 14-18USD inkl dricks.
Ja, Hotel Newton ligger alldeles vid en tunnelbanestationen "96 Street" där alla tre (1,2,3) stannar.
Obs att linje 1 är en lokal-linje som stannar vid alla stationer så det lönar sig troligen att vänta in linje 2 eller 3 om man t ex åker från 34 Street.

Ska ni bara vara där 6-7 dagar kan det löna sig att köpa ett Metrocard för 7 dagar redan före denna resa. Det är kalenderdagar som räknas så det gäller att lägga de 7 dagarna då man reser mest. Kostar $31. Kortet lönar sig så fort man reser 2 enkelresor per dag, Enkel resa kostar $2,25 - 2,50 beroende på hur man betalar. 7*2,25*2 = 35.

/PeterO