Shanghai i slutet av mars, tips på hotell och shopping?

30 jan. 2011 16:27
Visningar: 811
Vi ska resa till Filippinerna och ska innan stanna till i Shanghai 3 nätter.
Har kollat runt lite på hotell, och det är väl i Huangpu Bund man ska bo....verkar det som.
Vi reser med vår lilla kille som är 6 år, och har väl tänkt göra lite roliga saker, shoppa, och äta gott. Hittar man billigt lego i Shanghai t.ex?
Tips av alla de slag vill vi ha. Vad ska man inte missa när man är där?
Är det någon som vet hur vädret är i slutet av Mars? Måste man ha varm jacka med sig? Räcker jeans o T-shirt och en kofta?
29 juli 2011 21:57
Jag kan ju svara själv nu ifall någon annan behöver lite info om Shanghai.....
I slutet av Mars är det ganska kallt i Shanghai. Ca 2 grader på kvällen så en tunn vårjacka var lite för lite att klä sig med. Tänk sverigen i slutat av april, det kan vara linne eller dunjacka beroende på sol...
Vi bodde jättebra på ett billigt och centralt beläget hotell "charms" bara någon minut från Nanjing road, Shanghais "la rambla" På nanjing road finns den finare shoppingen, men det riktigt roliga hittar man på copy market. Här kan man spendera många dagar, mycket pengar och komma hem med Mycket mycket för pengarna. Converse, dunjackor, stövlar, underkläder, golfgrejjor, väskor, skräddarsydda kläder, elektronik, allt allt allt!!! Kul kul kul!! Betala aldrig mer än 10% av utgångspriset, Pruta pruta pruta gäller här!Ta med en tom väska, välj ett flyg där du får ha 20-25 kilos bagage minst!
Stan vimlar dessutom av "studenter" som vill blåsa dig på pengar genom att ta med dig på en svindyr te ceremoni. VARNING för dessa trevliga ungdomar!