Ryanair online incheckning med fel födelseår

Av Finnpen
13 okt. 2014 20:22
Visningar: 6229
Problem med att fylla i rätt födelsedatum för två av våra barn vid incheckning online hos Ryanair. För dottern som är född i juni 98 finns det bara alternativen oktober-december som födelsemånad och för sonen som är född 96 finns bara alternativen 1998-2012 som födelseår?! Vi övriga fyra resenärer hade inga problem med våra personuppgifter så våra boarding pass är utskrivna och klara. Men för att kunna skriva ut dessa så måste man ju fylla i allt korrekt men det går ju inte. Börjar bli stressigt eftersom resan är tänkt nu på onsdag. Kan man kanske fylla i fel person nummer bara för att kunna skriva ut boarding passet? Man ser ju inga födelseår på dessa. I ursprungliga bokningen fick man ju fylla i rätt person nummer som överens stämmer med passen. Hur viktig är informationen (person nummer) på boarding passet? Det står ju inget person nummer på själva papperet som är utskrivet. Pass nummer, nationalitet, utförande datum, land och namn är ju rätt...
14 okt. 2014 01:29
Har ingen koll på Ryanair, men är det API du pratar om? Det måste man ha om man reser till Storbritannien. Är det dit ni ska? I så fall måste allting stämma med hur det står i passet. Förstår dock inte varför man inte kan välja rätt år...
Av Finnpen
14 okt. 2014 07:32
Kan det ha med åldern att göra? Oktober 1998 är alltså den tidigaste tidpunkten som dom två får vara födda för att det ska gå att fylla i över huvudtaget enligt datorn. Resan är bokad för två barn och fyra vuxna(minst 16) och vår 11 och 13 åring ligger högre upp i ordningen och Ryanair kanske tar för givet att det ska fyllas i enligt ålder? Äldst först, yngst sist? Är det någon som vet hur man kan lösa problemet?
Av Marilcj
14 okt. 2014 11:09
Maila dom el ring, men du hamnar hos engelsk talande.
Marie78 jobbar ju med incheckningarna på flygplatsen så vet inte hon är det nog bättre o kontakta Ryan Air
Av Finnpen
14 okt. 2014 11:09
Problemet löst! Barnen eller dom yngsta passagerarna ska registreras underst/sist vid bokning. Så gjorde inte vi och därför gick det inte att knappa in någon som hade fyllt 16 år på dom två understa raderna. Efter ett samtal till Ryanair (15kr/minut) så löste det sig. Vi kan checka in dom "free of charge" på flygplatsen :)
Av Rana
27 dec. 2015 12:36
Har haft samma problem med ett barn under 15 år.Ringde på allla angivna nummer,inget fungerade.Kontaktade flygplatsen och fick ett till nummer till RYANAIR : 0840308788. Det funkade.Jag ringde dem(de är engelsktalande) .De uppdaterade sin inchekningssystem så att jag fick möjlighet att skriva in barnets födelseår och få tillgång till boardningspass för oss alla.