Rom

Av Falk91
5 jan. 2020 20:28
Visningar: 320
Hej, ska till rom 18-22/4 och fira en 30års dag. Har bokat lite restauranger osv och har någorlunda koll på dagarna.

Kommer bo vid spanska trappan, är det bra utgångsläge eller bör jag välja annat?
Finns det något sätt att köpa inträde och gå
Före i kön till de flesta turistgrejer? På en biljett..
Hittar gå före i kön men då ingår väl inte inträde?
Hade gärna velat beta av colloseum, vatikanen, sixtinska kapellet, petruskyrkan och ev nåt mer på 1 dag om det är möjligt?

Alla tips om rom är välkomna.. bästa pizzan, bästa pastan, om det finns någon dagstur som är värd att ta osv.

Mvh fredrik
Av Jonas73
5 jan. 2020 22:02
Hej Fredrik,
Spanska trappan är ett utmärkt utgångsläge med flera av de stora sevärdheterna inom 30 minuters promenadavstånd.

Om du vill gå före i kön kan du skaffa ett Roma Pass eller Omnia Card. Det senare gäller även för Vatikanens museum och Sixtinska kapellet. För mer info om korten gå in på
https://www.omniavaticanrome.org/en/omnia
https://www.romapass.it

Väljer du ett 72 timmars Roma pass ingår två fria entréer. I Omnia Card ingår även entré till Vatikanens museer och Sixtinska kapellet.
Av Falk91
6 jan. 2020 07:16
Hej toppen tack!
Då har vi det som utgångspunkt.

Låter bra med romapass, men det gäller alltså att köpa ”gå före i kön” och entré separat? Så jag inte bara köper det ena och inte det andra ;)
Tack för svaret
Av Jonas73
6 jan. 2020 19:59
De är några år sedan jag var i Rom och använde ett Roma pass. Reglerna har ändrats lite sedan dess.

Om du köper ett Roma pass för 72-timmar så ingår entrén till de två första museerna eller arkeologiska platserna som du besöker. Du behöver alltså inte köpa vanlig biljett till dessa. Det är först från och med den tredje sevärdheten som du måste lösa vanlig biljett.

Om du, liksom jag gjorde, väljer att använda Roma passet för en ”gratis” entré till Collosseum så måste man numera även boka en tid i förväg vilket kostar 2 euro.
Det kan du göra på https://ecm.coopculture.it

Om du vill slippa att köa och slippa köpa vanlig biljett till Vatikanens museum och Sixtinska kapellet så behöver du köpa ett Omnia Card för 113 euro och då får du Roma Pass på köpet.

Det brukar vara galet mycket folk vid Vatikanen så räkna med att besöket i kyrkan museerna och Sixtinska kapellet tar större delen av en dag.
6 jan. 2020 21:10
Hej!

Det är ett bra ställe att bo på - vid Spanska trappan med tanke på sevärdheter....MEN vill också slå ett slag för att istället bo nära området som heter Trastevere. Där ligger massor av barer och restauranger i gränderna (många Lady & Lufsen-restauranger"). Mycket ungdomar - härligt folkliv på kvällarna när vi var där i September/oktober. Du har fortfarande gångavstånd till alla sevärdheter men när man gått hela dagarna är det riktigt skönt att bara slinka ner på kvällen och ha massor med mysiga ställen att välja på! Låter det intressant så kolla gärna på
https://www.evas-restips.se/langweekend-i-rom/

Där finns flertips som kanske kan vara till nytta!

Trevlig resa!