Resrutt 3veckor i Thailand

9 jan. 2016 11:48
Visningar: 383
Aldrig varit i Thailand men nu har vi bestämt oss att nästa vinter bär det iväg. Nu kollar vi resrutt och har fastnat då det finns så mycket att välja på. Hittills så ser det ut så här:
Resrutt 1 Phuket-Koh phi Phi- Koh ngai-Koh lipe-Koh mook-krabi
Eller
Resrutt 2:Krabi-Koh lanta-Koh lipe-Koh mook-Koh phi phi-Puket
Vill både ha fart och fläkt med många restauranger och shopping med också paradisstränder med lata dagar, utflykter till annat än stränder skulle också vara roligt.
Vad tycker ni som rest till dessa ställen. Och går det att genomföra på tre veckor. Ska man boka färja och sånt. Och tipsa gärna om boenden.
Och vad brukar prislappen landa på för tre veckor.
Oj många frågor blev det och fler torde uppstå men hoppas på lite tips och råd.
Tack på förhand :)
14 jan. 2016 23:12
Hej Silversara, om ni vill se så mycket öar så skulle jag tipsa om att åka ut och hem från två olika flygplatser så slipper ni åka båt så mycket fram o tillbaka. Ex. arlanda- phuket direkt med thai, och sen åka hem från K.L. Då kan ni åka från Phuket , Phi- Phi, Lanta, Ngai el. Mook ( el. bägge) och ner till Lipe. Sedan Langkawi och sluta med nåra dar i Kuala Lumpur. Färja el speedboat bokas på plats nån dag före varje tur och då bokar ni även hotell när ni vet var ni ska och när ni ska åka mellan öarna. Vi har varit där nere bl.a. två ggr vid jul o nyår. Ni blir inte utan varken båt el. boende. Vilken tidpunkt har ni tänkt åka? Det spelar lite roll för kostnaden, men i grova drag borde ni klara er på en tusenlapp om dagen för mat & dryck och boende. Lycka till!
Av Beppis
16 jan. 2016 10:02
Håller med att det är bättre att åka från 2 olika flygplatser. Har själv åkt rutten Stockholm-Bangkok-Krabi-Lanta-Sukorn-Bulon-Lipe-Langkawi-Kuala Lumpur-Bangkok-Stockholm. Den resan tog 3 veckor, boendet bokade vi hemifrån då vi var ganska många som ville bo på samma resort. Transporter bokade vi på plats.

Tycker att Kuala Lumpur är en betydligt trevligare stad än Bangkok att besöka. Priset per dag stämmer nog ganska bra med tusen kronor inklusive allt