Reserutt och dykplatser i Filippinerna och Borneo

8 apr. 2014 18:40
Visningar: 625
Hej!

Nu är biljetter bokade T&R Hongkong 25 dec-18 jan!

Vi tänker oss att börja i Cebu på Filippinerna. Vi är ute efter bra dykning, härliga stränder och ett mysigt ställe att fira nyår på.

Det vi har funderat på nu, är följande: Malapascua och Boracay. Vad ska vi besöka mer? Vi kommer stanna på Filippinerna i knappt två veckor. Ge mig alla tips ni har! Boende, dykfirmor, platser osv.

Efter detta tänker vi oss att flyga till Borneo. Vi undviker gärna att behöva flyga till Manila - vart går det direktflyg till KK?
På Kuta Kinabalu tänker vi kanske bestiga berget och köra någon slags Djungeltur i två dagar för att se Orangutanger. Ge gärna tips på boende och organiserade turer upp på berget och Djungeln. Efter det vill vi ta oss ner till Semporna och ut till Mabul för dykning där i några dagar. Vi kommer troligtvis dyka och bo med Scuba Junike. Är det någon som dykt med dem?

Avslutningsvis flyger vi från Kuta Kinabalu till Hongkong och stannar där i någon dag innan avresa hem.

Är det någon som gjort en liknade resa? Total budget på drygt tre veckor? Vad tror ni? Vi kommer vilja bo någorlunda ok, men ingen lyx.

Tacksam för alla svar och tips!

med vänliga hälsningar
Lisa
9 apr. 2014 13:46
Hej igen Lisa :)

Vill du ha bra dykning så är Malapascua ett bättre alternativ.
Landar du i Cebu tar du transfer från flygplatser till Maya pier tar 3-4h beroende på trafik osv.
Tar sedan båt över cirka 45 minuter.

Dykcenter kan jag varmt rekommendera http://evolution.com.ph .
Håller högklass erbjuder även boende.

Malapascua är känt för rävhajen. Så ni kommer få se mycke haj på Monad shoal.

mailar du Evolution kan dem ordna all transfer åt er. Sparar ganska mycket tid på det.

https://www.youtube.com/watch?v=gTCmiWldiq8 Här kan du kolla in våran resort lite nämre också. Det är våran promo video :)

Hör av dig om du vill ha med info!

Mvh

Fredrik
9 apr. 2014 22:04
Tack för grymma tips!
Vad är bästa sätt att ta sig från Kuta kinabalu till Mabul? Hur lång tid ska man räkna med? Vill helst slippa övernatta i Semporna.

mvh
Lisa
10 apr. 2014 12:10
Nattbuss finns från KK tar 8h eller så tar du flyg. Kostar runt 150kr eller något.
Kan kolla med airasia eller malaysia airlines.

Nattbussen är helt okej kostar runt 50 ringit.

Båtarna går ut till mabul kl 8 och en vid 14:30 från Semporna.

Mvh

Fredrik
27 aug. 2014 20:54
Hej,
er resa närmar sig, och vår också till Sabah.

Hur tänker ni kring UDs avrådan från att åka till den delen av Sabah, och öarna utanför, t.ex. Malbul?
Tänker ni åka, och vad har ni fått reda på ang. försäkringar etc. Vårt bolag säger att de inte täcker vissa saker eftersom UD avråder från att åka dit.
28 aug. 2014 12:37
Hej,
jo vi tänker likadant, att vi måste kolla upp. Vi har ännu ej bokat boende på Malbul, och efter att ha läst (se nedan) att det var just på en resort på Malbul som den mest nyliga attacken hände så kommer vi nog avstå att besöka öarna där och därmed underbara Sipadan :-(

http://www.channelnewsasia.com/news/asiapacific/gunman-attack-diving/1258496.html

Malbul är ju pyttelitet, och att det springer runt attentatsmän där är FÖR stor risk för oss.

// Hamamamo
28 aug. 2014 12:50
Ja detta känna ju inte så kul. Vi har bokat boende, men inte betalt dock har vi flera flygbiljetter köpta. Måste kolla upp detta. Det känns nästan inte värt att åka till Borneo alls, utan kanske istället stanna på Filippinerna.

/Lisa
19 nov. 2014 12:17
Hamamamo

Tänkte bara uppdatera på hur vi till slut gjorde. Det var med stor ångest och sorg som vi valde bort Mabul. Mest för att inga försäkringar gäller när UD har utlyst avreseförbud. Vi tror och hoppas att det är relativt lugnt och säkert i området, men eftersom vi ska dyka så känns det dumt att inte ha en gällande försäkring. Vill inte bli ruinerad över ett brutet ben eller något annat som kan uppstå när man reser utan försäkring. Men vi åker till Borneo och gör Djungelturen. Sen åker vi tillbaka till KK och ut till Gayan Island och bor på Gayana Eco resort. Dykningen går inte alls att jämföra och just den här tiden är risken stor att sikten i vattnet är dålig (om jag har fattat det rätt). Men det känns bättre. Förhoppningsvis kommer vi få mycket bra dykning på Filippinerna innan. Men det känns väldigt tråkigt och snopet. Mabul var anledningen till att vi gör resan. Men det är inte värt all oro vi skulle utsätta våra vänner och familj för.

Hoppas ni hittade en bra lösning för er.

/Lisa
Av Joakimn
19 nov. 2014 17:32
Hej
Såg din tråd nyss så den är väl lite gammal, dykning i filippinerna.
Jag har bokat dykning i Malapascua 1 vecka och på Siquijor samt Apo/ totalt 3 veckor.
Har varit på Boracay förut men det hade inte den dykningen jag hoppats på.
Ditt val att inte åka till Mabul kan jag förstå. visst man lever bara några hundra meter ifrån lokalbefolkningen men mina erfarenheter från 2008 var att dom var mycket trevliga..då.
Sipadan är en sorg att du inte kommer till,jag är helt säker på att du kommer att få en fin tid ändå.
lycka till, och det skall bli intressant att ta del av dina erfarenheter då du har kommit hem innan jag åker 7 feb/mvh Joakimn
20 nov. 2014 13:07
Hej Joakimn
Ja det känns skittrist att inte få dyka runt Sipadan. Men hoppas på bra dykning på Malapascua. Intressant att höra om dykningen på Boracay. Vad var det som inte var bra? Lite att se? Dålig sikt, berätta gärna!

Uppdaterar gällande dykningen innan ni åker=) Vi ska på bo och dyka med Exotic http://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g659555-d1065207-Reviews-Malapascua_Exotic_Island_Dive_Beach_Resort-Malapascua_Island_Cebu_Island_Visayas.html

Lycka till!

/Lisa