Resa till Borneo

11 apr. 2018 08:05
Visningar: 749
Hej!

Jag och en till tjej har tänkt att åka till Borneo i juni. Vi hade tänkt att åka till Kota Kinabalu för att därefter åka runt en del och upptäcka ön. Vill dock höra lite om säkerhetsläget för tillfället, läste på UD det råder avrådan i Sabah. Är det någon som har varit där nyligen och vill berätta lite om hur det var?

Är det lugnare i området kring Sarawak?

Hälsningar Karolin
Av Erik777
11 apr. 2018 14:24
Jag har varit i Kota Kinabalu nyligen. UDs resevarning gäller inte hela Sabah utan bara den södra delan av Sabahs östkust runt Tawau. Om du läser UD:s varning lite mer noggrrant så har de specat rätt exakt var.

KK upplevde vi som väldigt tryggt och är en av de trevligaste malaysiska städerna jag har varit i. Sarawak är jättestort och där finns ingen resvarning alls.
Av Daquiri
11 apr. 2018 16:29
Utanför Kota Kinabalu finns ön Manukan. Vill man ha lugn och ro en dag ska man åka ut där. Speedboat från hamnen tar 10-12min. Kota Kinabalu är väldigt trevligt om man gillar lite slitna städer och som inte är turistanpassat. Vi trivdes fantastiskt bra där. Bo i stan, inte utanför.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Daquiri
11 apr. 2018 19:24
I så fall har Manukan helt ändrats, för när vi var där 2015 var det väldigt lugnt medan Gaya och Mamutik var röriga.
Av Erik777
11 apr. 2018 23:18
Citerat från Fredrikv:
Jag är i Kuching just nu, även det en jättetrevlig stad. Åkte hit landvägen från Kota Kinabalu via Brunei och Miri, rekommenderas absolut. UDs avrådan gäller Sabahs östkust som sagt, som man nog besöker mest för dykningens skull (Semporna, Mabul, Sipadan). Många turister åker dit utan några som helst problem, men avrådan finns ju av en anledning.

Skulle inte kalla Manukan lugnt för övrigt, överfullt med stora grupper kinesiska turister. Finns fyra andra öar att välja på varav några kanske kan vara lite lugnare :) Väldigt fina stränder dock!
Hur lång restid blev det landvägen?
Bara nyfiken, vi gjorde samma resa men flög KK-Brunei och Miri-Kuching.