Prisvärda hotell i New York?

Av Teresen
10 sep. 2013 09:04
Visningar: 16028
Hej!
Har du något prisvärt favorithotell i New York att rekommendera? Bra kvalitet med bra läge, men som inte är det allra dyraste?

/Terese
Av Peter_o
10 sep. 2013 09:51
Det finns redan massor av förslag på hotell här, sök t ex på "hotell new york" i rutan ovanför.
Själv är jag alltför blygsam för att upprepa det hotell som är mest prisvärt med bra kvalitet och har ett bra läge och dessutom inte är det allra dyraste. (Snarare är Seafarers det allra billigaste under nämnda förutsättningar).
/PeterO
10 sep. 2013 12:37
Om man bokar lång tid i förväg kan man få Waldorf Astoria billigt (vi fick det 60 000 kr billigare), små rum men det är verkligen värt det. Jag kände att hotellet var halva upplevelsen när vi bodde på WA, det var väldigt mäktigt och deras frukostbuffé är enoooorm!!

- Residence Inn New York Manhattan/Times Square har mycket bra läge med promenadavstånd till det mesta man kan vilja se på Manhattan (att gå hela vägen till Bleecker Street i söder eller Lincoln Center i norr var inga problem). Snabbt internet ingår överallt i hotellet, bra frukost samt att det finns ett utrustat kök i rummen så det var inga problem att köpa jättegott nybakat bröd från Le Pain Quotidien mittemot och frukosttillbehör från närmaste affär. Hjälpsam personal.

- Courtyard by Marriott New York Manhattan/Herald Square är helt nytt och ligger mittemot varuhuset Macy's, så det är verkligen mitt i smeten. Alla rum erbjuder utsikt över staden samt att snabbt internet ingår överallt i hotellet. Hotellet har en välutrustad lobby där allt man kan tänkas behöva finns. Hjälpsam personal och flera bra frukostställen runtomkring.
Av Hkn
11 sep. 2013 11:50
Knepigt att svara på då det som är prisvärt för någon är hutlöst för andra.
De flesta vill också ha något lyxigt, designat och spännande i perfekt läge utan att betala mer än den egna budgeten medger.

Några grejor att ha i minnet eftersom det också handlar om vad som är normalt för staden:
Hotell kostar i NYC. Det är USA dyraste destination. När man räknar snittpriser så dyker det upp lite olika svar – alla pekar på en... hög prisnivå:
• ”...an average night in a city hotel still costs $ 250” (Lonely Planet)
• Average hotel rate – New York: $ 350 (Trivago)
• Average daily room rate (ADR) på $ 281 (http://www.nycgo.com – stadens officiella guide)

Trots detta har hotellen hög beläggning. Sedan marknaden återhämtade sig efter September 11, så har hotellägarna kunnat gotta sig åt occupancy rates på 80-85%.

Q: Vad betyder det här då? A: Jo, att hoppas på kanonhotell till kanonpris i kanonlägen är nästan som att tro på jultomten. Låt oss ändå göra några försök (länkarna är till mina recensioner och bilder på min egen sida)...

• Gild Hall – beläget nere i Financial District. Eftersom målgruppen har kostym och inte gärna spenderar en weekend i New York, sjunker priserna under helger. http://www.guidebook.se/archives/688

• Thompson LES – kanonläge i Lower East Side. Inte en galen social scen. Bra prisnivå. Ibland frånvarande personal (alltså inte likgiltig, utan just... frånvarande). Bonus: De har en minimal pool på en terrass. http://www.guidebook.se/archives/689

• Maritime Hotel – nära köttpackardistriktet (egentligen på gränsen mellan Meatpacking och Chelsea). Trevlig personal. Bra rum (OBS! Endast dubbelsängar finns). Matsuri, en hygglig asiatisk restaurang är belägen i källaren. http://www.guidebook.se/archives/76

• Hotel on Rivington – ett lotteri när det gäller prisnivån, men hittar du en vecka när priserna är låga, så är det högsta vinsten. Bästa läget i Lower East Side. Finfina rum, framför allt en bit upp i huset (där de visserligen blir dyrare, men ändå...). http://www.guidebook.se/archives/349

• Ace Hotel – beläget i Midtown. Har inte pallat att skriva en recension om detta hotell ännu. Skälet? Då jag bodde här tröttnade jag ganska fort. Redan vid incheckningen möttes jag av tre drama-studenter som var mer intresserade av sina glasögon än av gästerna. Likaså är baren och restaurangen en uppvisning i obefintlig service.
Hotellet vimlar av små 'coola' meddelanden och det är uppenbart att man satsat hårdare på sin grafiska profil än på att utbilda personalen i hur man bemöter en gäst.
Står du ut med att bli förolämpad av en hipster född på 90-talet, så är det här rätt ställe. De har dessutom minimala rum (vissa med våningssängar) som kan kosta småpengar.
http://www.acehotel.com/newyork?page=events#events

Så. En sak bara: Inget av dessa hotell är lågbudget. Du som normalt letar bland hostels kommer inte att hitta ditt hotell bland de jag listat. Det här är bara exempel på bra hotell i New York som brukar ha en vettig prislapp. Att bo dyrt i den stan är givetvis den enklaste sak i världen.

All the best,

:: hkn ::
Av Teresen
11 sep. 2013 13:07
Tack för era svar! Finns det fler som har hotelltips tar jag gärna emot dessa också!
/Terese
29 sep. 2013 10:03
I mars bodde dottern o jag på Hotel Metro,35th. Inte billigaste, men inte heller dyraste,kanonläge W35th i närhetenav metron vid Herald Square, trevligt hotell.

I somras bodde jag 8 nätter på Hotel Pennsylvania, bättre läge finns inte enligt mig,som gärna tar bussar hellre än metro var jag än ska, alla metro o tåg finns oxå inpå knuten, 32-33rd str/7th ave. Inte världens senast renoverade, men de städade o bytte lakan ofta, o ACn funkade bra i den 40-gradiga värmen.Och jag fick enligt begäran rum med badkar, nära hissen på en låg våning.. då betalade jag ca 1000/natt. Ca 1400/natt nu när jag återvänder dit 13-18 okt :-). (+ca 11 USD/dygn för Wifin), ingen frukost,men det gör inget..

Huvudsaken är att ha ett centralt läge,så man kan vila benen lite mellan dag- o kvällsskiftet.

Funderade ett tag på att återvända till Big Apple Hostel, som har öppnat igen på 45th alldeles vid Times Square, där jag bodde i Female dorm några nätter 2011,men valde hotell.
Av Hkn
10 nov. 2013 12:45
Citerat från Hkn:

• Ace Hotel – beläget i Midtown. Har inte pallat att skriva en recension om detta hotell ännu.
Men det har jag nu. Take warning. Or be intrigued.

http://www.guidebook.se/archives/3446

Recensioner är som vanligt en högst subjektiv form av sanning.

:: hkn ::
11 nov. 2013 08:07
Hej!

Vi åkte tre tjejer till N Y för ungefär ett år sedan.
Vi bodde på Distrikt Hotel New York City. Det var fräscht och låg på 40:e gatan, så vi hade nära till mycket. Svårt det där med prisvärt. För oss var hotellet det. Det var inte så lätt att hitta hotellrum för tre vuxna.
För oss var det perfekt!

Vill du ha fler inspirationstips kan du läsa om våra plus och minus med resan här;
http://wila.nu/2013/january/resmal-new-york.html
Av Hkn
12 nov. 2013 00:08
Citerat från Hkn:

• Maritime Hotel – nära köttpackardistriktet (egentligen på gränsen mellan Meatpacking och Chelsea). Trevlig personal. Bra rum (OBS! Endast dubbelsängar finns). Matsuri, en hygglig asiatisk restaurang är belägen i källaren.
Bodde på Maritime Hotel härom veckan.
Pris per natt som på Scandic, vilket är billigt i NYC.
Lite nya bildintryck m.m. finns här:
http://www.guidebook.se/archives/4129

All the best,

:: hkn ::
Av Hkn
21 nov. 2013 16:26
Står man ut med att rummen är minimala (det är ganska vanligt i NYC) och att det kan bli lite, eh… livligt vissa kvällar, så är Hudson Hotel uppe på 58th St. (nära Time Warner Center och Columbus Circle) ett fungerande alternativ.
Stället renoverades för ett par år sedan och personalen har slappnat av och blivit allt bättre. Men små rum, som sagt...

http://www.guidebook.se/archives/4118

All the best,

:: hkn ::