Prag i slutet på April

Av Katten
9 mars 2006 09:14
Visningar: 4681
Hej,

Vi åker till prag i slutet av april, någon som har varit där som har något trevligt att tipsa om? Har inte fixat boende än så mottager gärna förlag på det med!!
Av Mancity
9 mars 2006 09:52
Prag till våren anser jag vara rätt tid att åka dit. När det gäller boende rekommenderar jag ett lite enklare strax utanför citykärnan 500-1000m , föreslår lite norrut på höjden vid universitetet. Enkelt och billigt. Därifrån kan man lätt promenera eller åka spårvagn vart man vill. Du ska se det man måste, dvs gamla stan med torget, astronomuret, karlsbron och borgen på andra sidan karlsbron. Stöva gärna omkring i gamla staden och se de fantastiska byggnaderna. För mat och dryck bör du undvika de turistiska ställena då priset är ganska högt, gå gärna en bit ifrån där priset är väldigt förmånligt. Akta dig för ficktjuvar dock. I övrigt är staden väldigt vacker och det är lätt att dra paraller med paris. Trevlig resa!
Av Katten
9 mars 2006 10:29
kan du namn ge något hotel?
9 mars 2006 15:23
Angående boendet så vill jag rekommendera ett trevligt pensionat i närheten av Pragborgen, Pension Atelier Art 12. Inget lyxboende, men fint, rent och framförallt otroligt trevligt. Han som har pensionatet är konstnär och frikostig både med Pragtips och med frukostbuffén som man äter i lobbyn.
http://www.a-prag.com/se/pension-atelier-art-12

Jag bodde där förra sommaren, och flyttade sedan till Hotel Imperial, det gamla förfallna lyxhotellet som nu är omgjort till vandrarhem. Det var enklare standard, lite sjabbigt, ibland lite ljudligt om kvällarna, men läckra lokaler för frukostbuffé etc, fantastisk takhöjd och det är ju inte fel att få uppleva lite budgetlyx. Jag hade enkelrum som vätte ut mot takåsarna, och kunde ostörd ligga och sola i sängen. Heeelt okej! : )
http://www.hotelimperial.cz/

Andra tips är att ta sig tid att slå sig ner och lyssna på gatumusikanterna på Karlsbron. Är du intresserad av jazz kan jag också rekommendera Ungelt Jazz & Blues club i närheten av torget i gamla stan, samt att bara hänga vid torget och insupa atmosfären. Men för mat och öl, ta dig några kvarter därifrån så blir det billigare. Hoppas du får en trevlig resa!
9 mars 2006 18:52
Kan rekomendera de judiska kvarteren. Områden nära Karlsbron är också bra.
Äkte runt med ett litet tåg runt om i Prag och det var helt underbart, Nu kommer jag inte ihåg exakt var man hoppade på, men var ganska centralt om jag inte minns fel.
Sätt dig gärna vid något torg och fika. Mysigt, då de har gatumusiker, Prova på deras öl, gott men starkt.
Av Emlo
10 mars 2006 00:52
Sen får man inte missa:
Skovaruhuset Bata med massa skor/sneakers som inte kostar mycket. Fem våningar med bara skor.
T-bana: Mustek/Museum, vid Wenceslas Square

Baren Jet Set. Extremt snygg barlounge i shoppingområdet Angel. Schysta
priser om jag inte mins fel. Passa på att besök det stora shoppingcenteret bredvid.
T-bana: Andel

Klubben Karlovy Lazen som en gång var ett badhus. Det som var simbasänger är nu istället dansgolv. Fem våningar med olika musik. Billig öl, som alltid i Prag. Öppet till minst fem.
T-bana: Starometska/Mustek
Av Moa
10 mars 2006 16:52
Ett populärt hostel i Zizkov när jag bodde i Prag var Clown and Bard, jag har aldrig bott där själv, men det verkar bra.

Åk till Novy zidovsky hrbitov (nya judiska kyrkogården) i Zizkov, där bl.a. Franz Kafka är begravd, en mycket lugn och härlig plats, så skönt att bara gå runt där och filosofera lite. Har ni tid kan ni även göra en utflykt till Kutna Hóra och se den stora "ben-kyrkan" där. Och glöm inte att prova den friterade osten i "hamburger-bröd" i stånden på Vaclav-platsen!
Mvh /Moa
Av Blondie
11 mars 2006 10:36
Hotel 7 angels rekommenderar jag..t o m Rolling Stones har bott där :-) jättenära till allt och inte så dyrt. JÄTTEstora rum med läckra badrum och litet kök.
Testa U prinze..takterassen - gå igenom hotellreceptionen och ta hissen högst upp (hotellet ligger vid "klock-torget") utsikt över taken i Prag och specialister på desserter och fantasifulla drinkar..du MÅSTE bläddra igenom drinklistan.
Ha så kul!
12 mars 2006 11:18
Kan ju nämna ett hotell också, nämligen hotell Kafka. Bodde på detta hotell och det var väldigt bra. Stora rum och det är centralt.
Det berömda astronomiska uret på rådhuset får du heller inte missa.
Av Katten
13 mars 2006 13:50
Vilka massa tips!! Så skoj!! Fortsätt och tipsa om bra saker att göra, se , boende och vars man kan käka!!
Allt är av intresse!
13 mars 2006 17:52
En sida jag alltid använder mig av är www.inyourpocket.com

Uppdateras hela tiden och är något dålig så kan du räkna med att de inte glömmer att skriva ner det!
Av Kvicket
13 mars 2006 22:25
Prag är en helt underbar stad, billigt o vackert med bra uteliv och bäst öl i Europa :)
Ett MÅSTE är att besöka staropramens egna bryggeri som ligger nordväst om jag inte tänker helt fel, sett från karlsbron så är det norra sidan och sen ca 3 broar bort.. Är säkert lätt att fråga sig fram till.
Hur som helst såhar dom nybryggt öl för 7 kronor halvlitern och supergod och billig mat.
I övrigt rekommenderar jag starkt att inte boka hotell innan ni kommer dit, åk snarare till centralstationen och vänta på att första bästa gamle gubbe kommer fram och erbjuder lägenhet. Jag och mina kompisar bodde i en lägenhet i södra delarna av innerstan i ca 70 kvadrat för 150 kronor natten per person. Ska kolla om jag kan fixa mail till den uthyraren, tror min kompis har kvar det.
Av Camilla
14 mars 2006 23:15
Jag håller med Kvicket om att Staropramens bryggeri absolut är värt ett besök.
Prag är verkligen helt underbart. Massor av vackra byggnader, mäktig historia och mängder av bra och billiga restauranger. Sök er bort från turiststråken så kan ni äta riktig lyxmiddag till mycket bra pris.
Av Robbo
15 mars 2006 16:28
Se till att bo i "gamla stan". Det är oerhört mysigt. Nära till allt...
Av Katten
20 mars 2006 13:23
Har ni några adr till ställen som ni bott på? Jag håller med om att vi nog gärna bor centralt även om man hört att det är bra förbindelser, men det är ganska bekvämt att kunna traska "hem" och kunna bege sig när man vill, dock så blir man lite sniken eftersom man inte vill läga ut allt för mycket på boende. Måste ju ha lite pengar kvar till den beryktade ölen =) och givet alla andra sevärdheter.. har även hört att det är bra shopping där, stämmer det?
Av Robbo
21 mars 2006 07:51
Någon nämnde Staropramen.

Det finns även ett byrggeri som heter Ufleku (hm, stavades det så?) där du kan äta lunch och dricka deras mörka mustiga öl. Väl värt ett besök!

Besäker du Prag borgen ska du vara försiktig och inte tala om att du är svensk för då kan det gå illa.
De är fortfarande bittra över att vi "rövade bort" Silverbibeln och diverse statyer.... ;-)

Nåja, jag berättade för guiden att vi bara hade "lånat" bibeln etc så det löste sig...
21 mars 2006 20:33
Citerat från katten:
Har ni några adr till ställen som ni bott på? Jag håller med om att vi nog gärna bor centralt även om man hört att det är bra förbindelser, men det är ganska bekvämt att kunna traska "hem" och kunna bege sig när man vill, dock så blir man lite sniken eftersom man inte vill läga ut allt för mycket på boende. Måste ju ha lite pengar kvar till den beryktade ölen =) och givet alla andra sevärdheter.. har även hört att det är bra shopping där, stämmer det?
Detta hotell bodde jag på. Rekomenderas.
http://interstate-agency.com/kafka.htm