Visningar: 2024

Prag!

Kommer att resa till Prag nu om några veckor? Vad får man inte missa? Tacksam för hjälp!
Anmäl
Mitt bästa tips är att vandra runt i kvarteren i gamla stan och på lill-sidan, vackra byggnader och kyrkor med gothisk arkitektur. Ta linbanan på räls upp till Petrin från lill-sidan, den gröna kullen som förmodligen kanske är vackrare på sommaren, man kan promenera ner genom päronlundarna. Se pragborgen, de judiska kvarteren, dansande huset (som även kallas fred och ginger). Gå på Karlsbron och glöm inte att vidröra den delen av en staty som sägs vara lyckobringande, du ser vilken den är, folk köar och den lilla delen är alldeles ren och guldskimrande. Den är på höger sida, om du går mot lill-sidan. Ät maten, prova knödel kött och surkål, som är nationalrätten. Har du tid över kan du ta bussen till Kutna Hora som ligger ungefär 70 km utanför prag och titta på skelettkyrkan. Bussarna avgår från busscentralen Holesovice. Ta tunnelbanan ut från smeten och utforska de mindre delarna. Tunnelbanan är enkel och har bara tre linjer, gul, röd och grön. Du kan ta den gröna linjen mot Skalka och gå av vid Flora, där finner du ett stort köpcentrum med flera kända affärer.
Hoppas du får en trevlig resa, det är en mycket vacker stad som jag besökt flera gånger.
Anmäl
En sida jag brukar använda mig av är http://www.inyourpocket.com
Bra info och länkar. GÅr även att skriva ut en miniguide på tio-tolv sidor.

Lajni fick med det mesta faktiskt. Som han skrev, använd dig av bussarna och t-banorna så ofta du kan. Billigt och smidigt för knappt några pengar! =)
Anmäl
Jag var i Prag för 2 år sen, och det var en mycket vacker stad med många sevärdheter. Men det man inte ska missa är detta:

-Gamla Stadens torg med alla dem fina pastellfärgade husen och det Astronomiska uret som ringer varje heltimme.

-De judiska kvarteren med den judiska kyrkogården.

-St. Vitus kadetralen, vill du se kronjuvelerna måste du köpa en biljett innnan du går in!

- Missa inte heller floden Moldau med alla sina fina broar, finast av dem alla är väl den kända Karlsbron. Gå sedan upp i ett av Karlsbrons torn, det kostar inte så mycket och man får en väldigt fin utiskt.
Anmäl
Kom hem från Prag inatt. Härligt väder, billigt. Go öl & mat. Vi var på någon marknad som heter Gula Marknaden kläder,skor m m , det är bara att pruta på. Gamla stan och Karlsbron ska man inte missa. Nedanför Karlsbron finna små charmiga restauranger men för övrigt så var det gott om charmiga restauranger på flera håll. Med metro tar du dig snabbt och billigt fram. Dock vissa tider propppfullt. Just på Metron råkade vi ut för ficktjuvar tyvärr.

Heidi
Anmäl