Portugal - Algarve

Av Benyo
11 maj 2010 14:29
Visningar: 9458
Hej!

Har planer på att åka till Algarvekusten i sommar för att avnjuta sol och bad i nästan 2 veckor i slutet av juni / början på juli. Många verkar rekommendera Albufeira och Portimaõ, men jag skulle gärna vilja få fler tips, gärna på ställen efter kusten med bra mat och boende där det inte är lika "exploaterat av turister". Om ni kommer på något speciellt / sevärt som man inte bör missa tillika aktiviteter, nämn det också! Någon som har koll på taxipriserna i Portugal? Funderar på vilket sätt som är smartast att färdas från Faro vidare mot den ort man tänkt semestra på.

Tacksam för alla tips! :)
11 maj 2010 23:09
Hallå!

Vad roligt att du skall till Algarvekusten :)
Jag var där första gången 2008 och det blev en favorit i repris sommaren 2009.
http://www.reseguiden.se/forum/resor/vilamoura-portugal-2008-1642

Jag har då bott i Vilamoura. Jag tror det är svårt att hitta en ort som inte är turistexploaterad - vissa orter (typ Vilampura) verkar det inte bo några infödingar alls :O

Sagres längst bort i sydvästra hörnet är ju ett måste! Det är "de där klipporna" som ofta syns på bild från Algarve.

Några av de små öarna utanför Faro o Olhao tycker jag också ni skall besöka. Vi åkte med en privat båttur som kostade 30€ per pers men jag såg att det även gick färjor dit som säkert är billigare. (Jag har bilder i mitt album från 2009 http://www.reseguiden.se/forum/resor/portugal-2009-2732)

Annars tycker jag att alla stränder är rätt lika - lagom med folk, skön sand och rätt så mycket vågor - tyvärr är havet inte jättevarmt (det är ju Atlanten). Det beror tydligen på varifrån det blåser (Marocko = varmt). Vi badade endast från öarna och i laguner. Jag tror det är varmare i juli och augusti.

Praia da Rocha (praia betyder strand) är en strand vi hittills missat men den verkar fin:
http://www.portugalvirtual.pt/_tourism/algarve/portimao/praiadarocha.html

Taxi är billigare än i Sverige - men varför inte hyra en liten bil? Perfekt! Det går säkert bussar från flygplatsen till Albufeira t ex.

Priserna ute är väl som hemma i Sverige kan man säga. Lite lägre om man inte bara håller sig till turiststråken. Nu ligger ju dessutom Euro lägre än på länge så man kan passa på att unna sig och ändå betala sverigepriser.

Det finns ett slott (en ruin) i Silves som jag inte tycker är nånting att lägga varken tid eller pengar på.

Ha en bra semester!
Av Benyo
12 maj 2010 18:58
Grymt, tack så mycket! :)
Av Amarula
2 juni 2010 21:15
Testa Lagos, var där 3 veckor i aug-sept 2009. Inget turist exploaterat och lagom stor stad m trevligt folk! Underbart fint nere vid marinan och fin strand !!
Enkelt o billigt att färdas vidare är ju att ta tåget- billigt o enkelt. Vi tog tåget till portomaio- suverän strand där o bra restauranger med hyfsade priser.
Åker till lagos igen till hösten;-)