Visningar: 1460

Phu quoc i Vietnam

Vi är 2 vuxna med barn som är 8 och 11 år. Vi är färdiga med Thailand som vi älskar. Är det bra på Phu quoc i Vietnam och om någon har tips på bungalows med pool samt andra bra tips?
Tack på förhand!
Anmäl
Jag har varit på Phu Quoc två gånger och tycker det är en underbar ö, så jag rekomenderar er verkligen att åka dit!
Jättevackert och inte alls speciellt mycket folk. Ett tips är att hyra moppe och åka utmed västkusten norrut från Duong Dong, jättevackra stränder där man får vara helt ensam! Sen anordnar Tom väldigt bra snorkel, bad och fiske turer, där man åker ner söder om Phu quoc runt 12 små öar som ligger där. Otroligt vackert!
Tropicana resort ligger några kilometer söder om Duong dong och är en resort med bungalows och även en liten pool. Jättetrevlig personal!
Sao beach på sydost kusten är även en riktigt fin strand som där man får vara nästintill ensam på vardagarna och som flockas av vietnameser på helgerna. Där finns även bungalows man kan hyra.
Det som är tråkigt med ön är att det hela tiden byggs nya stora hotell och när jag var där i våras var det inte alls samma som när jag var där i mars 2008.. trots det är det relativt lite turister.

Trevlig resa!
Anmäl
Vi tackar för dom jätte fina tipsen! Det känns som att det var det vi ville höra!
Anmäl
Är det för länge att stanna i 2 v. på phu quoc ? Vad finns där att göra och att se?
Anmäl
Som längst var jag där i 10 dagar, de kändes ganska lagom. Då hade vi ändå saker planerade att göra varje dag. Förutom de jag tidigare nämnt kan man åka iväg och fiska bläckfisk på natten, det var lite spännande fast inte de lättaste och fånga någon.. sen finns de många olika små företag som säljer olika båtturer, vissa med fiske och andra med snorkling och de med lite av varje.
De håller även på att bygga upp en mysig park på ön, vet ej om den är klar. Väldigt mysigt tror jag att de blir iallafall med lite krokodiler och ett naturligt vattenfall m.m. Pearl farm är också värt ett besök, men mest för de söta aporna de har där. Nattmarknaden i Duong Dong är ochså jättemysig med jättegod och billig mat!
De finns en del saker att se på ön så hyr moppe och åk runt är de bästa!

Har ni tänkt att vara borta i 2 veckor på semester kan ni ta några dagar i Ho Chi Minh city (som är en jättehäftig stad) kombinerat med Phu Quoc tror jag det blir lagom.
Anmäl