Peru+Mexico på ca 14 dagar, bra idé eller bara stress? Hur delar vi upp dagarna bäst?

23 juli 2017 18:32
Visningar: 263
Hundvakt för två veckor är ordnat och nu kan resplanerna äntligen ta fart!

Planen är att åka i januari och både Peru och Mexico lockar. Det vi främst vill se i Peru är Machu Picchu och i Mexico vill vi se Teothuacán och Chichen Itza, samt få in ett par dagar sol och avkoppling på slutet.

Så typ 10 dagar upplevelser och ca 4 dagar relax. Vad tror ni om detta? Är det ens rimligt på så lite tid eller skulle vi hellre bestämma oss för Peru ELLER Mexico? Och annars, har någon ett förslag på hur vi fördelar tiden?

(Vi är ganska bekväma av oss och inte backpackers-typerna)

Tanken är isåfall att flyga Göteborg-Cusco, avklara MP och sen flyga vidare till Mexico. Hur många dagar bör vi isåfall planera för Peru och MP? Vidare med flyg till Mexico City för Teothuacán. Sen skulle det bli flyg till Cancun för att se Chichen Itza och ett par dagar sol och relax på något trevligt ställe (har förstått att man ska undvika Cancun och hellre ta sig till någon mindre ö).

För några år sedan gjorde vi en liknande tripp till Egypten, med 4 dagar i Kairo, sen flyg till Luxor där vi stannade i 4 dagar och sen avslutade vi med att flyga ner till Sharm El Sheik för 2 dagar sol och bad. Det passade oss jättebra men jag inser också att avstånden är längre den här gången.
Av Hawaii
23 juli 2017 19:52 (redigerad)
Kanske lite för mycket med tanke på att "programmet" i början då nog ser ut så här:
Dag 1: flyg till Lima. Nattstopp
Dag 2: flyg till Cusco. Nattstopp.
Dag 3: morgon tåget till Aguas Calientes. E.m. besök M.P. (halv timme med buss)
Dag 4: e.m. tåg till Cusco. Nattstopp
Dag 5 och 6 (och kanske rentav 7) i Cusco. Den central (historiska delen) är helt underbar och det är bra att bo centralt och bara promenera runt. Det finns även en del trevliga och intressanta dags utfärder man kan göra. T.ex. till Pisac. (Vi bodde på Casa San Blas i Cusco. Kan starkt rekommenderas).
Sedan har du i princip 2 resdagar (=nattflyg ofrånkomligt) att komma hem. Det går ju att "pressa in" ett Mexiko stopp men personligen tror jag ni får ut mer av resan att ta hela tiden i Peru. Ett alternativ är att flyga Cusco-Puerto Maldonado och ha ett par dagar Amazonas regnskogen. Och glöm inte en eller 2 dagar i Lima!
PS. Du får också en ytterligare resdag om du planerar in Mexico, med flyget Lima-Mexico. Och du har fortfarande 2 resdagar att komma hem från Mexico.
24 juli 2017 00:00
Tack för ditt svar! Jo det blir nog lite tajt. Nu har tankarna istället börjat gå mot att kombinera Peru med Bolivia. Så en vecka i Peru och en vecka i Bolivia. Flyg direkt från Cusco till La Paz tar ju dessutom bara en timme, och det är såklart trevligt att inte bara sitta på flygplan och i vänthallar halva semestern :-) Nu måste jag alltså reka efter vad man inte ska missa i Bolivia!