Parga, Samos eller Brela?

21 juli 2017 09:25
Visningar: 1908
Hej! Jag och min pojkvän tänkte åka på semester i slutet av augusti/mitten av september. De platserna vi har tittat på är parga, Samos (pythagorion) och Brela! Vi har väldigt svårt att bestämma oss och skulle behöva en några tips och erfarenheter av er som besökt dessa ställen!

Vi kommer troligtvis inte ha tillgång till moped då ingen av oss har B-körkort. Så vi vill kunna klara oss med att gå och ev. ta några taxiresor!

Datumen på resorna vi har hittat är Samos och brela i slutet av augusti och parga 2 veckor i slutet av september! Är det för riskabelt att åka så sent till parga? Tänkte om det regnar mycket och är risk för kyla?

Vi är ute efter fint klart vatten, fin natur och en mysig by med god mat!
Av Sierra
21 juli 2017 14:08
Jag har inte varit på Parga eller Brela men gillar Samos som vi besökt ett antal gånger och då med boende i Pythagorion som har det ni söker. Från hamnen i Pythagorion kan ni åka på dagsutflykter med båt till Psilli Ammos där en av öns finaste sandstränder ligger. Det finns även en sandstrand i Pythagorion som heter Remataki Beach.

Läs gärna mina tre Resealbum från 2009, 2011 och 2013 för mer info.
https://www.reseguiden.se/bilder/album/samos-2009-3065
https://www.reseguiden.se/bilder/album/samos-2011-5394
https://www.reseguiden.se/bilder/album/samos-2013-7082
Av Sierra
21 juli 2017 16:15
Du skriver att ni inte har B-körkort, alltså för bil.
Har ni något körkort alls av något slag?
21 juli 2017 18:32
Tack för tipsen Sierra! Ja min pojkvän har AM-körkort, men har hört att man måste ha B-körkort för att hyra moped?
21 juli 2017 18:48
Har inte varit i Parga än (men snart). Brela kroatien är en väldigt liten by, ganska små stränder med små sten, några restauranger men absolut ett fint ställe men väldigt lugnt. Samos och Pythagorion är en något större by med en charmig hamn. Fina stränder runt om på samos. Går att ta båt ifrån hamnen. Har ni kollat in Skiathos??
22 juli 2017 00:14
Okej tack för svaren! Jag har kollat lite på Skiathos men vi hittade inget hotell vi föll för, har nämligen presentkort på ticket så vill boka via dem... det börjar luta mot parga nu! Tror ni man blir nöjd av en vecka eller borde man boka två veckor för att hinna njuta av vad parga har att ge?
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Lena47
22 juli 2017 14:35
Citerat från Aliceevelina:
Okej tack för svaren! Jag har kollat lite på Skiathos men vi hittade inget hotell vi föll för, har nämligen presentkort på ticket så vill boka via dem... det börjar luta mot parga nu! Tror ni man blir nöjd av en vecka eller borde man boka två veckor för att hinna njuta av vad parga har att ge?
Parga är jättefint och man kan enkelt ta sig runt till fots. Kom hem därifrån för en vecka sen och har varit där en gång för något år sen. September skulle jag helt klart föredra då det är mindre turister mot nu när vi var där
Av Frodo
22 juli 2017 19:17
Jag har varit på både Samos och i Parga och även om det är hårfint så tycker jag att Parga vinner. Mysfaktorn är liksom ett snäpp högre där. Kolla in dom här bilderna t ex: http://www.pargagrekland.se/bilder.html
22 juli 2017 22:24
Parga är fantastiskt, så mysigt och relativt billigt. Vi bodde på Bianco , fantastisk personal . Om ni inte bor där så gå gärna dit och ät deras fantastiska mat.Precis bredvid ligger ett kontor där man kan boka utflykter . Vi tog en utflykt till Metorea, missa inte det . Helt fantastisk . Sen tog vi en båtutflykt till Paxos och Antipaxos. Så otroligt fint. Se gärna mina bilder