Område och hotell i Berlin

Av Pelin
5 juli 2011 16:21
Visningar: 19333
Hej!
Tänkte åka till Berlin i början av augusti och och blir bara mer och mer förvirrad ju mer jag kollar "bästa område och hotell" att bo i/på. Någon som har ett bra tips? Hotellet får gärna ha lite bättre standard men till bra pris.... Två nätter tänkte vi vara borta.
Av Annl
5 juli 2011 16:32
Hej,

Du skall absolut bo i "gamla" Östberlin - det är där som allt händer och där finns alla flashiga butiker och restauranger, typ runt Mitte eller så. Det är numera en enorm skillnad mellan gamla väst och öst och det märks att det är i gamla öst som pengarna har pumpats in för att fixa till dessa kvarter. VId en av våra resor till Berlin bodde vi på en tvärgata till Kudam och det kändes som 50/60-tal om man jämför med gamla östdelarna. Att det sen finns en del kul grejer att se i gamla väst är ju en annan sak.

Däremot har jag inte något bra tips på hotell eftersom vi alltid brukar boka lägenhetshotell då vi reser med barn men det finns säkert andra här på RG som kan bidra med tips om flashiga hotell.

Ha en fin resa - Berlin är häftigt och, tyvärr, ett underskattat resmål bland svenskar.
Av Pelin
6 juli 2011 10:21
Tack för ditt svar! Jag fick tips om Tryp Berlin Mitte by Wyndham. Funderar starkt på det.
Av Ziesta
6 juli 2011 13:50
Hej,
Jag var i Berlin i början av juni och då bodde vi på Abba Hotel i närheten av Kurfurstendamm (shoppinggata).
http://www.reseguiden.se/hotell/abba-berlin-hotel-berlin/l1898012
Jättefint, nybyggt och prisvärt hotell. Några minuters promenad till bussen till flygplatsen & tunnelbanestation (Uhlandstrase), gångavstånd till restaurangkvarter (ex Savignyplatz) och shopping.

Så läget var helt ok, fast såhär i efterhand hade vi nog valt att bo närmare sevärdheterna, även om det bara var några tunnelbanestationer bort att ta sig dit.. så jag håller med Annl om att Mitte är ett bra val.. Även Kreuzberg och Prenzlauer Berg var charmiga stadsdelar - lite mer "alternativt".
Av Annl
6 juli 2011 13:56
Hej,

Det finns ett hotell som heter Adlon som har ett kanonläge granne med Branderborger Tor och några steg till riksdagshuset. Vet dock inte hur prisläget är men det är ett gammalt anrikt hotell.

Och på tal om riksdagshuset; tänker du dig att besöka det så är det upp tidigt som gäller. Köerna är enorma. Jag vill minnas att de öppnade åtta på morgonen eller något sådant så det är värt att vara där då för att slippa de långa köerna som bidas senare på dagen.
Av Pelin
6 juli 2011 14:21
Tack alla för fina svar! Jag gjorde dock något helt annat! Hittade en gammal sida med tips om hotell där man tipsade om "Hotel am Scheunenviertel". När jag klickade på länken så visade det sig att hotellet hade upphört och istället hade det blivit ett nytt hotell: "38 hotel". Tycker det såg fint ut och dessutom ingick frukost. När jag mailade till hotellet så fick jag till svar att det skulle gå på 99 Euro/natt. Men när jag gick in på en allmän hotellsida så skulle bästa priset vara 79 Euro/natt vilket jag mailade till hotellet och berättade, så nu har jag bokat ett rum på "38 hotel" fast till priset av 79 Euro/natt...! Kolla här:

http://www.hotelas.com/

Nu hoppas jag att jag gjort rätt val bara...
Av Annl
6 juli 2011 14:36
Hej igen.,

Det ser ju kanonfint ut och ett jättebra läge. Tack för det tipset - kan vara bra att veta för det fallet att vi inte alltid kommer att bo på lägenhetshotell.
Av Hkn
7 juli 2011 01:20
Bästa område och bästa hotell i Berlin... det finns nog lika många svar på detta som det finns resenärer (alltså följer en personlig betraktelse).

För det första håller jag med Annl;  Mitte och det gamla Östberlin är ganska många resor roligare än det forna väst. Nu börjar föreläsningen!

Kurfürstendamm:
Vill du trots allt bo i väst hamnar du ofta längs denna hiskeligt långa gata, Och går man inte loss fullständigt på att se ännu en Fendi-butik, så är det kanske lite avigt. Hotellen är nästan alltid rena och snygga. Ofta ointressanta.
Här har jag bott (länkarna till mina recensioner och bilder):
• Ku'Damm 101 – långt bort från det mesta. Kanske därför de ofta har bra priser? http://www.guidebook.se/?p=846
• Concorde – högt ratat på TripAdvisor. Kompetent skött. Stort och lite ocharmigt. http://www.guidebook.se/?p=801
• Louisa's Place – har bara sviter. Trista sviter. Deras chefskock är världsmästare i risotto. Oh, yeah. Det sägs ofta att det här hotellet ligger i Charlottenburg. OK. Men det har adress Ku'damm.
http://www.guidebook.se/?p=491
• Hotel Art Nouveau – intressant koncept. Du bor liksom i en, eh... större lägenhet. Känns inte som ett hotell. Dessvärre gäller samma sak servicenivån. Antingen är detta helt rätt för dig eller totalt fel. Som för mig.
http://www.guidebook.se/?p=937

Charlottenburg:
Likvid och välmående stadsdel. Inte helt olikt de tystare kvarteren på Östermalm. Flera hotell ligger närmare livet och lusten.
• Brandenburger Hof – svinkompetent skött. Restaurangen har en Michelin-stjärna. Vinkällaren är vansinnig. Personalen är topp. Dessvärre kostar det lite mer. http://www.guidebook.se/?p=485
• Bleibtreu – ett av de första 'designade' hotellen i Berlin. Öppnade 1995 och de verkar har inte uppdaterat inredningen sedan dess. Det märks. Lite bedagat. Halvbra servicenivå (d v s inget vidare). Ofta biligt.
http://www.guidebook.se/?p=905

Mitte:
Här hände allt tills för bara något år sedan, då det forna öst tände huvudmotorerna. Nu händer bara det mesta här. Vilket ofta är tillräckligt.
• Lux 11 – många talar om detta hotell. Det är lite svårt att förstå varför. Det är mer serviced apartments för långtidsboende (ett vanligt koncept i Berlin). Det finns ett pentry och man städar inte rummen varje dag. Juniorsviterna är rymliga. Prisnivån för detta hotell hoppar upp och ned. Mystiskt. http://www.guidebook.se/?p=486
• Casa Camper Berlin – det spanska skomärket har en del roliga idéer för hur ett hotell ska drivas. Detta är bättre än deras Barcelona-hotell. Restaurangen Dos Palillos är en del av förklaringen. Rekommenderas. http://www.guidebook.se/?p=883
• Soho House Berlin – en favorit. Egentligen en medlemsklubb för mediefjantar (som mig). Vanliga dödliga kan boka de rum som inte medlemmarna lägger rabarber på. Fenomenala rum. Takpool. Mycket bra bar/klubbhäng. De riktigt stora rummen är... ja, se själva. http://www.guidebook.se/?p=868

En outsider:
• Schlosshotel Grunewald – makalöst ställe för lovers. Ligger inte i Berlin utan ca 15 minuter från själva stan (ungefär i deras Djursholm). Karl Lagerfeld har svarat för omgörningen och använder hotellet som bostad då han är i Berlin. Årtusendets bästa incheckning. Läs mer om den här: http://www.guidebook.se/?p=484

Bäst att jag slutar, innan du storknar. Hotellpriserna i Berlin är ofta mycket humana, speciellt om man jämför med t ex London. Dock får du räkna med att betala dyrt för WiFi på de flesta håll. Inte kul.
Men som helhetsupplevelse är Berlin en fantastisk stad – dynamisk och tolerant på ett helt annat sätt än t ex Milano, Köpenhamn eller varför inte Stockholm. You will like it. No doubt. Gute Fahrt!

:: hkn ::

PS. Ytterligare några av mina hotell finns här: http://www.guidebook.se/?cat=1576
Av Pelin
7 juli 2011 09:42
Whow! I like! Tack för all din info! Nu har jag ju dessvärre redan bokat hotell men dina tips kan ju komma till användning en annan gång! Tror det är som många säger, att Berlin är en häftig stad som man återkommer till. Vilken fin blogg du har! Ska ta och kika vidare på den nu tror jag ;)