Öluffa mellan Skopelos, Skiathos & Alonissos

Av Juliat
18 okt. 2016 18:14
Visningar: 1771
Hej!

I juni nästa år planerar vi att öluffa i två veckor. Har läst om de mest populära öarna i Grekland och tror att Skopelos, Skiathos och Alonissos skulle passa oss väldigt bra.

Har ni något tips om var man ska bo och boende på respektive ö?
Vi har tänkt att vi flyger med charterplan till Skiathos och sen tar oss till Skopelos där vi stannar i 5 nätter. Sen vet vi inte riktigt hur vi ska dela upp resterande nätter, men vad vi tänkt hittills så åker vi vidare till Alonissos å stannar där i 5 nätter för att sen åka vidare till Skiathos där vi stannar i 4 nätter för att sen åka hem.

Borde vi dela upp dagarna lite annorlunda? Vi gillar lugn å ro, vill hyra moped å upptäcka naturen och vackra stränder, mysiga städer, äta på mysiga restauranger.

Tack på förhand:)
Av Mipec
18 okt. 2016 18:34
Utifrån vad du skriver om vad ni gillar skulle jag säga att ni ska lägga mindre tid på Skiathos och lägga mer tid på Skopelos. Skiathos är den ö som är mest exploaterad av dom tre med turister och party.
Av Desires
22 okt. 2016 19:07
Har varit på både SKiathos och Skopelos och uppskattade ön Skopelos mest. Men även Skiathos var trevligt tyckte vi, men väldigt mycket folk där, kanske lite lugnare i juni... På Skiathos tar man bussar till olika jättefina sandstränder, enkelt och
bekvämt!
Skopelos är en lugnare ö, som känns mer genuint grekisk, jättesöt är staden Skopelos med sina små gränder, blomstersmyckade hus och mysiga tavernor! Bo gärna i Skopelos stad, den är verkligen jättemysig! Men det går ej att bada där alls, man får ta buss/bil/moped till jättefina stränder med väldigt lite folk - i maj alla fall! (men ej sandstränder, utan mer klapperstensstränder).Tyckte det var perfekt med hyrbil där, då kan man ta sig till många olika pittoreska byar, stränder och vackra platser.
Här kan du se massor av foton från Skopelos, som kanske kan inspirera http://www.desires.se/#post91