Visningar: 2212

Öluffa i Kroatien i september

Hej!

Jag och tre tjejkompisar funderar på att öluffa i Kroatien under 2 veckor i september månad. Nu vill vi ha alla tips och råd som vi kan få, vi har aldrig öluffat tidigare och har därför en hel del frågor.

- Är september en bra månad, både vädermässigt och turistmässigt?
- Budget för två veckor? Vi kommer att leva enkelt, men det kan såklart bli en partykväll eller två. Men mestadels vill vi mest sola, bada och ha det gött helt enkelt.
- Vilka öar är mest sevärda under dessa två veckor? Man vill ju inte stressa igenom många öar "bara för att", utan åka till de guldklimpar som finns...
- Är det lätt att transportera sig mellan öarna?
- Hur är det med boende, är det lätt att hyra rum osv?

Jag läste på något forum om öluffning i Grekland och att man då kan räkna med 1000 kr/dag, och då är utflykter, mat, boende och transport inräknat. Kan man räkna med samma summa i Kroatien?

Tack på förhand!
Anmäl
September är nog den bästa tiden där - inte lika mycket turister, billigare priser, lugnare, skönare, badtemperatur på 26 grader ca (lika i luften!), även lättare att hitta boende då!

Jag tror nog att det kan bli billigare än 1000 kr per dag på dessa öar i september.
Det är mycket billigt att åka färja där (vi betalade nu i maj ca 50 kr enkel till ön Vis som ligger längst ut i det Adriatiska havet). Ja, det är väldigt enkelt att åka färja mellan öarna - och billigt alltså! Boendet kan kosta mellan 30-60 EUR per dygn (för 2 personer i en privat lägenhet) i september som är lågsäsong.

Jag har varit mest i övärlden utanför Split, nedan är mina tips på några favoriter där (även lägenhetstips)

Hvar (byn Hvar) – en av de vackraste öarna utanför Split, men också mest välbesökt! Vackert belägen, mysig välbevarad medeltidsstad med myllrande gränder, stenhus och kullerstensgator, en vidsträckt strandpromenad, lyxyachter i hamnen, många fina stränder runt byn och utanför på småöarna. September perfekt för i juli/augusti är det väldigt mycket folk här http://www.desires.se/#post10

Korcula – charmig gammal stad på ön Korcula omgärdad av en mindre ringmur, mysiga restauranger i gränderna och intill muren, även här kan du bada mitt i staden - Mycket pittoreskt, liknar ett mini-Dubrovnik!
http://www.desires.se/#post6

Vis – om ni vill ha lugn och ro. Här kan man verkligen få en skön, avkopplande semester i en liten mysig fiskeby (Komiza) med gömda fina stränder, väldoftande landskap, och speciella tavernor. http://www.desires.se/#post136

Brac – Är den by som ligger närmast Split (tar bara 45 min med färjan hit). Om ni bor i Bol (gullig liten by!) har ni nära till den fina och berömda stranden Zlatni Rat. http://www.desires.se/#post93

Fråga mig gärna om du undrar något mer.
Anmäl