Novemberresa! Sydamerika, Karibien eller asien?

Av Paulinn
18 aug. 2016 21:14
Visningar: 389
Jag och min sambo har bestämt oss att skippa lite av gråa november i Sverige. Så i 2 veckor ger vi oss av för avkoppling, sol och bad.
Nu är frågan, vart är bäst, säkrast sol och värme, mest prisvärt och hur ska vi lägga upp denna resa?

Vi är mest inne på Karibien just nu, med en veckas kryssning och en vecka på någon av öarna, puerto rico kanske? det var inte allför dyrt att flyga dit. Har ni några prisvärda tips, öar man ska åka till och vad för kryssning man borde välja? Vad behöver man ha för budget till detta?

Alternativt är vi inne på asien (inte thailand eller indonesien) eller sydamerika. Men känner att 2 veckor på samma ställe blir lite för långt. Skulle då vilja se lite mer av landet vi väljer. Kanske en vecka på ett ställe för att sen se nått mer och spendera en vecka där. Eller någon annan aktivitet så man ser och rör på sig lite. (Vet att två veckor inte är länge men som sagt, vill se lite utan att göra det alltför komplicerat) Hur har ni löst det i dessa situationer? Vad är prisvärt?

Som ni märker är vi öppna för förslag. Har rest en del innan och har väl bara som krav att åka nånstans där vi inte varit än, därför dessa alternativ. Våran budget är ca 30000 kr.

Vi är tacksamma för alla tips och förslag! :)
/Paulin
19 aug. 2016 10:59
Finns flera länder i Centralamerika som är värda ett besök. Avstånden är inte jättestora heller då de flesta är till ytan ganska små länder (Mexico undantaget), så ni skulle på två veckor kinna röra er mellan två länder om ni är rastlösa - alternativt i ett.

Alla länder har Karibisk kust utom El Salvador som istället har en Stilla Havskust i söderläge.

Annars är ju karibien j-t schysst, och med de olika koloniala inflytanden som finns är det egentligen bara er personliga smak som styr.
21 aug. 2016 18:28
Vi gråade av november med en trip till Filippinerna för två år sedan. Det var kanonfint. Billigt och bra väder.