Visningar: 2369

Nöjesresa till London

Hej! Jag ska åka en till London över nästa helg och vill gärna ha lite tips! Jag har aldrig varit där innan, så: var ska jag bo? (superbudget!), vilka klubbar/barer ska jag besöka?, vilka affärer/områden/marknader ska jag jag shoppa i/på? Och sist men inte minst, jag har extremt lite tid, så vilka är sevärdheterna jag bara inte kan missa?
Tack så jättemycket på förhand!
Anmäl
I all hast, här kan du kolla in lite av varje:

http://www1.visitbritain.com/vb3-sv-se/

Åk "London Eye" ("Pariserhjulet") så får du en bra överblick över stan.

Jag hade nog valt att se en musical, köp inga biljetter via nätet bara, utan köp i de små biljettkioskerna som finnas centralt belägna, nära turistinfokiosker bl a. Vi har sett "Mamma Mia" och "Lejonkungen". Man kan komma över biljetter från 21pund styck om man är tidigt uppe på morgonen när de billiga biljetterna släpps. (Händer varje dag om jag inte missminner mig, men det är inte så många åt gången.)

Jag tror att det är "sale" i London nu, vi var där runt påsk för två år sedan bla och då kunde man bl a köpa billiga läderstövlar på rea. Eftersom de ligger ca 1,5 år före oss när det gäller mode så kan man lätt köpa kläder/skor på rea där som sedan är jätteinne här i Sverige ett bra tag till.

Skaffa en gratiskarta i turistinfokiosken, där finns alla de viktigaste sevärdheterna inprickade, många är inom gångavstånd. Åk tunnelbana annars, det går himla snabbt , lätt och är billigt!

Vi var även på en guidad "Jack the Rippertur" i hans "gamla distrikt", det var inte särskilt skräckinjagande och mina barn fick inga mardrömmar efter, trots att det började mörkna innan promenaden var över. Det var lite roligt att konstatera berättarens favoritord....han var väldigt bra på att kränga böcker också.

Hard rock cafe finns ju förståss, annars är detta inte min nisch tyvärr....

Om våren inte är för mycket försenad i London, så brukar man kunna njuta lite i förväg av parkernas lökväxter, de fina vårblommorna som i alla fall jag längtar efter jättemycket nu.

Hoppas du får en trevlig tur till London (jag längtar dit igen!) /Ann
Anmäl
Hej igen Foxy!

Direkt till destination London:

http://www.visitbritain.com/VB3-sv-SE/destinationguides/england/London/london.aspx

/Ann
Anmäl
Kommentaren är borttagen på grund av brott mot Reseguidens användarvillkor.
Först och främst, ta bekväma skor på dig för man går väldigt mycket i London. Det är härligt bara att gå runt där och insupa atmosfären. Runt Oxford street ligger massor av affärer och varuhus, det är dock dyrt att shoppa i London och mycket är samma som hemma, fast större. Vill du gå på marknad kan du åka ut till Camden town. Jag vet inte vilken shoppingtyp du är, vill du ha exklusiv shopping kan du ju åka till Harrods. Där finns dock inte mycket att köpa för oss medelsvenssons, men man kan ju titta. Men det tar en stund att åka dit och ännu längre stund att gå runt där inne. Vill du se exklusiv mataffär finns det en på Piccadilly street, Fortnum & Mason. Där kan man även dricka afternoon tea. Det är gott! Finns dock billigare på andra ställen.
Jag har hört talas om det hotellet vi Piccadilly Circus, har aldrig bott där själv men har hört att det är bra. Har annars inga bra tips på hotell.
Vill du se en musikal finns det ju en hel del. Jag har sett några stycken och min favorit var Phantom of the Opera.
Den finns en del roliga museum. Madam Tussauds är väl det som är mest populärt, där brukar dock vara jättelång kö. Har även varit på London Dungeon, det var läskigt, typ tortyrmuseum.
Vill du ha sevärdheter så finns det sightseeingbussar som kör runt hela tiden så att man får se det "nödvändigaste". Det är sådana där röda dubbeldäckare.
Det finns säkert broschyrer på hotellet där du kan hitta mer information. Det finns de som är som små böcker nästan där står praktiskt taget ALLT man kan göra i London.
Hoppas du får kul! London är underbart!
Anmäl
Hej alla som tipsat!
Tack så jättemycket för alla roliga tips, jag ska genast kolla om hotellet är ledigt..
Shoppingtipsen låter också jättekul, och musikal var en superbra idé!
Ha det bra //foxy
Anmäl
På en helg hinner man inte så jättemycket i London men lite guidning är ju alltid fint att ha. Bott där i höstas samt för några år sedan och det finns så grymt mycket att man inte hinner ens på flera månader.

Spitalfield Market, mycket fina kläder till garanterat bra priser. Var shysstare för några år sedan när massinvandringen av svenskar inte hade kommit igång men man kan fortfarande hitta snygga plagg för alla stilar. Bästa marknadsdagen är på söndagar. Åk till Liverpool Street Station och fråga.

Notting Hill market får du inte missa. Inte för att det finns speciellt mycket att se men det är så mysigt! Bästa dagen tror jag är lördagen (kan vara söndag också?) och stämningen är på topp runt elva.

Camden, nja. Tycker du om second hand så är utbudet enormt. Annars finns mest lack och läder där. Dessutom har de börjat ta överpriser på massa skräp och även maten är roligare någon annanstans.

Om du har tre dagar i London, ta inte mer än en halv runt Oxford Street och Piccadilly. Det som finns där kan man hitta någon annanstans och dessutom trängs miljoner av människor på några trottoarkanter som inte är tillräckligt stora. Finns det tid att gå, packa en picnic och gå antingen upp till Little Italy (minikanaler med småbåtar) eller sätt er i Regent Park. Mysigt och enkelt.

Fest, se till att ta tillfället i akt och göra som alla britter - after worka! Halva priset på alkohol på många ställen och nedsatt pris på ännu fler. Drick cocktails, det är godast och mest prisvärt. Alla går ut rätt tidigt då de flesta ställen stänger tre. Om man känner för att vara ute hela natten finns ett ställe i Vauxhall som heter Believe (hoppas jag inte lurar någon nu) som är öppet till tolv. Men dit går man inte förrän allt annat är stängt (Rave och trance, kan vara house också). Grymt! Dessutom om man tycker om electrohouse skall man gå till The End, dyrt men det lönar sig..

Covent Garden, glömde.
Finns tusen mer råd att ge men det här är några. Se bara till att inte hänga för mycket i innerstaden, man tror att det mesta finns där men ack vad mycket man missar.
Anmäl
Te och kakor/bakelser på The Orangery, Kensington Gardens är trevligt.
Anmäl