När bokar man de billigaste flygbiljetterna till Florida? Miami, Orlando eller Fort Lauderdale?

Av Jela01
23 jan. 2018 07:59
Visningar: 1597
Vi är i planeringsstadiet för att boka in en Floridaresa påsken 2019 och är tacksamma för tips på hur man får tag i de bästa och billigaste flygbiljetterna från Stockholm. Toppen att även få andra tips om boende för familjer m.m. Vi är 2 vuxna och 2 tonåringar.
23 jan. 2018 08:11 (redigerad)
Det går aldrig att veta. Vi bokar alltid så tidigt vi kan när vi hittar bra biljetter till ett pris vi tycker är bra, ca 5-10 månader innan. Visst kan det komma erbjudanden eller priserna gå ner närmre inpå men vi tycker att det är viktigt att kunna välja flygtider, flygplansmodell o.s.v. så fritt som möjligt. Ska man jaga det allra billigaste så blir det ofta dåliga tider, långa eller många byten o.s.v.

Övrigt får du nog ge lite mer info om, t.ex. vart ni ska, vad för boende.... Finns ganska mycket skrivet om det i forumet också. Frågan i rubriken får du också förtydliga. ÄR alternativen Orlando och Miami eller bara Ft. Lauderdale?
Av Daytona
23 jan. 2018 08:33
Biljetterna släpps ca 1 år innan så vet vi när vi ska åka så brukar vi börja kolla redan då. Många byten går bort, då det kostar både tid och pengar att sitta på flygplatser och vänta. Direktflyg är alltid bäst men kostar ju en del, byte i Usa tycker vi är ok, ändå, då slipper vi gå igenom immigration och tull vid slutdestinationen och kan "starta" semestern direkt.
Av Jela01
23 jan. 2018 10:05
Tack! Har ni någon erfarenhet av flygbolag eller destination, Miami eller Orlando? Vad är bäst / billigast?
23 jan. 2018 10:31
Citerat från Jela01:
Tack! Har ni någon erfarenhet av flygbolag eller destination, Miami eller Orlando? Vad är bäst / billigast?
Priset kollar du ju på valfri jämförelsesida. Vi flyger från Köpenhamn ock gillar British Airways A380 som dessutom ofta ligger bra i pris. Norwegian (Dreamliner) var okej förutom maten och deras attityd mot kunderna när något går fel. Annars Lufthansa, andra europeiska bolag ....

Ska ni besöka både Miam/Ft. Lauderdale och Orlando så ta även med flyg till/från båda ställena, sparar en körning på några timmar ;-)
Av Daytona
23 jan. 2018 11:19
Citerat från Jela01:
Tack! Har ni någon erfarenhet av flygbolag eller destination, Miami eller Orlando? Vad är bäst / billigast?
Oftast billigare att flyga till Miami av någon anledning, men man får leta. Vi har nog flygit med alla bolag utom Lufthansa nu och British Airways är bra och de samarbetar med bla American Airlines. Vi har flugit med Norwegain flera ggr nu och vi har absolut inget att klaga på förutom maten kanske 😉 Tycker de flesta stora bolag är rätt lika.

Hur länge tänker ni vara borta? Hyrbil är ju ett "måste" och då kan ni ju förflytta er och uppleva flera ställen. Allt beror på vad ni vill göra.
Av Birgere
23 jan. 2018 15:52
Den teknik vi använder oss är att sätta ett maxpris, tex 4000 för Miami, 4700 för Tampa och 4500 för Orlando.
Sedan avvaktar vi tills biljetter med vettiga tider dyker upp o slår till direkt. Samt slutar kolla efter det😁
Undvik helst byte i Paris eller flygplatsbyte i London.
Billigaste indirekta flygen hittar man oftast med väldigt tidig avgång..kanske klockan 6. Då måste man ju även fundera på om ni kan ta er till flygplatsen så tidigt till en vettig kostnad alternativt lägga en natt vid Arlanda och detta måste ju tas med i beräkningarna för totalkostnaden.
Börja sökandet så fort biljetterna släpps och har ni inte bokat något 90 dagar innan avresa så får ni höja ribban.

Angående boende när man reser som familj så sök efter lägenhet eller hus så bor ni riktigt bra för en rimlig peng. Ger en helt annan upplevelse än att packa in sig på hotell med två 140/160-sängar. Undvik även att hoppa runt mellan olika boenden, ska ni byta boende så bör det nya ligga minst 2,5-3 timmars körväg bort.
29 jan. 2018 16:34
Jag reser dit om cirka 2 veckor och vi är fem stycken och det hamnade på 3.850 kr per person från Köpenhamn till Miami. Det går om ni är lite flexibla att hitta resor för allt från 3.500 och uppåt.

Från Köpenhamn flyger man antingen till Miami eller Fort Lauderdale, det borde fungera även från STHM. Vill ni till Miami området, som jag förstått att ni vill, så är det dessa två flygplatser du skall kolla resor till.
Av Lisil
30 jan. 2018 21:04
Ha utkik efter kampanjer! I augusti 2017 bokade jag resa till Ft Lauderdale i januari 2018. Blev 2500kr t o r med Norwegian. (Något dyrare efter tillägg för incheckat bagage).
Av Jela01
1 feb. 2018 09:52
Stort tack! för alla tips! :-) ... men kom gärna med fler ;-)
1 feb. 2018 10:43
finnair brukar ha billiga biljetter till usa.
åkte med dom förra året dit och åker med dom i år också.
åker i augusti och bokade i november påse förra året och i år.

i år flyger jag till SF och betalar 2800kr med ett kort byte bara.
bokar när det är 9 månader kvar och har aldrig sett att det blir billigare ju närmare man kommer, tvärtom så mitt tips är att boka så tidigt som möjligt.