Någon som varit på hotellet Apsaras i Khao Lak?

Av Lilu79
4 jan. 2012 21:18
Visningar: 2813
Hej

Är det någon som bott på hotell Apsaras http://www.apollo.se/se/vart-vill-du-resa/asien/thailand/khaolak/accomodations/pages/apsarasbeachresortampspa.aspx

i Khao Lak? Är det bra? Vi åker nu i mars och skulle vilja ha tips på bra utflykter som inte har så lång resväg :)

Vi vill till Sililan öarna, White sand beach, äta god mat och rida på elefanter :)

Är vi dumma som inte tagit frukostbuffe? Jag tänkte att man kunde äta frukt på stranden eller vid poolen, men har fått höra nu att just i Khao Lak så lyser strandförsäljarna med sin frånvaro eftersom det är naturreservat...

Men det kanske går att äta frukost på hotellet iaf, även fast man inte beställt det hemmifrån....

Hoppas att det är någon som har något tips :)
5 jan. 2012 18:54
Hotellet ser jättefint ut! Bra val! =)

Går det inte att lägga till frukost på bokningen då?? Det är ju jättesmidigt att ha det inkluderat.
Och oftast finns det så mkt gott att äta på ´hotellens frukostar så man står sig länge in på dagen.

Vi åker till Khao lak i mars och bor på Khao Lak laguna resort med Fritidsresor. Kollat runt (läs. levt inne här på forumen sen ett par veckor) och det har kommit in en massa tips om en liten ö som heter Kho koh khao som inte ligger lång väg ifrån Khao Lak. Speedboat i 5 min från nån pir i Khao Lak.

Sen var det en kille som idag tipsade mig om en utflykt till Phi phi island med speedboat och nån "monkey beach" och snorkling. Verkar jätteintressant tycker jag. Barnen lär ju älska att titta på aporna.

Sen är ju nationalparken Khao Sok bara en bit ifrån så en tuk-tuk (?) el taxi dit för en dag med elefanter, kanotpaddling genom djungeln och bada i vattenfall.
Av Bengtar
5 jan. 2012 19:39
Apsaras har bästa läget på Bangniangstranden med bästa strandpromenaden. Koh Similan är värt att besöka över dan, men helst bör man övernatta. Man ska dock veta att det kryllar av snorklare, Koh kho Kao är inte en liten ö ska man veta. Längst i norr, intill det japanska krigsflygfältet finns en av Thailand finaste stränder. För att komma dit tar man en Tuktuk till Takua Pa med överfarten. Väl på ön ny tuktuk o.s.v. Kao sok är fint, men där bör man övernatta därför att annars går hela dan åt till transporter.
Åk inte till Phi phi island, det skitstället passerade bäst föredatum för tio år sen, minst. Det osar avloppsdike och hashångorna ligger täta.
Av Lilu79
5 jan. 2012 19:52
Tack så jättemycket för era svar :) Jag längtar så jag håller på att bli tokig!!!

Har ni något tips på var man kan hitta en "färdig" packlista för sånt man inte får glömma? Sen tycker jag att det är svårt att veta hur mycket fickpengar man ska tänka att man behöver :)
Av Bengtar
5 jan. 2012 20:12
Misstaget de flesta gör är att de packar med sig för mycket. Sen -07 har jag gjort sju asienresor och jag brukar ha 7,5 kg enkla kläder i en liten rygga plus fotogrejer. Tvättar efter hand och att lämna in för tvätt är billigt. Undvik bomull, det suger svett. Enkla luftiga kläder, byxor med avtagbar underdel rekommenderas.
Heltäckande för kvällsbruk för myggens skull. Ta med liten ficklampa. I necessären en ask Immodium.
Solskydd är färskvara. faktor 25 eller mer. Myggmedel och cerat.
Angående restauranger så ska man kolla var det är mycket gäster. Viking är alltid fullsatt. Dansk regi med skickliga kockar.
Av Cilia12
5 jan. 2012 20:47
Roligt att ni ska dit, vi var där för två år sedan och det var fantastiskt! Vi valde frukosten och den var väldigt bra! Ett tips är att gå till vänster på stranden utanför hotellet så kommer du till en restaurang, typ den enda som ligger där (då iaf), och fråga efter guide. Vi hade en killesom var suverän. Vi uppskattade det nog extra mkt då vi hade vår då 1-åriga dotter med oss och taxi är inte så säkert. Han tog oss till elefantsafari som var bra, lite otäckt... Sedan tog han oss till Kho Kho Khao som är en fin liten ö, men utanför den ligger en pytte liten ö (en upphöjning ur havet) och vi snorklade runt den. Det var ok snorklingsmässigt så då är ju säkert Similian sååå mkt bättre men detta var väldigt privat och härlig upplevelse.

För lite restaurang alternativ om ni vill komma ifrån hotellet (som var bra och väldigt fint) så promenera på vägen från hotellet längs stranden så kommerni till ett parrestauranger som var då helt ok.

Vi var förresten på Phi Phi också men bara över dagen och det var för mkt resa på en dag. Vi var inte runt så mkt men det var väldigt fint, tyvärr kändes som att komma tillbaka till tonårstiden i Sverige.... Bara Svenska ungdomar!

Ni kommer ha det underbart!!!
Av Lilu79
7 jan. 2012 14:59
Då ska jag inte ta så mycket packning med mig :)

Va roligt å höra någon som varit där, och att det dessutom var bra, känns skönt ;) Var det billigt att äta och så runt omkring hotellet? Hur är det med solstolar på stranden vid hotellet? Bra strand vid hotellet?

Vi lääääängtar såååå :)
11 jan. 2012 16:26
Hej!
Bodde på Apsaras 26feb - 11 mars -09

Hotellet är fantastiskt.
Beach baren var så underbar att sitta i på kvällen.
Vi åkte till White sand beach vid flera tillfällen, du beställer en taxi i receptionen bara, glöm inte att boka hemresa med taxi chauffören.
Simillian island öarna bokar du oxå på hotellet finns en lite resebyrå där & en liten desk där det sitter en kvinna spm bokar taxi osv åt dig.Båtarna går starx utanför hotellet om jag inte minns fel.

Hotellet ligger en bit utanför Kaho Lak så man blir tvungen att ta taxi så fort man vill lämna hotellet.
Frukost är ett måste då det inte finns något annat att köpa i närheten förrutom 2 små strandhak som ligger en bit bort på stranden.

I khao lak så finns det givetvis resturanger,massage (Lampan hette ett ställe som hade den bästa massagen) och små "butiker" att köpa.
Man kan även besöka den "kända" polisbåten som kastats upp på land i Tsunamin.
Marknad var det 1-2 gånger i veckan, fråga på hotellet.

Vi gjorde större utflykter som åka båt i phuket en fantastisk upplevelse http://www.lamoet.com/, vi passade på att stanna en natt i Patong för att sedan ta färjan till Phi Phi Islands och bo där i 2 nätter, därifrån åkte vi till Krabi hyrde longtail båt som tog oss till alla dom kända öarna. Tog en taxi från krabi tillbax till Apsaras.
Alla är så vänliga och hjälpsamma.
Hoppas att ni får en underbar resa!
Av Lilu79
16 jan. 2012 08:47
Tack för alla tips!! Jag är sååå tacksam att ni är så hjälpsamma :) Jag har nu klistrat in era svar i ett dokument så jag kan skriva ut och ta med på resan ;)

Jag hoppas verkligen att vi kommer få en underbar resa!! :)

Tro hur mycket man kommer att shoppa, hur många resväskor man ska dra med sig.....sedan är jag fortfarande lite kluven angående solskyddsfaktor, ska man ha typ 40-50 eller räcker det med 25?

Hur gör man med mobilen så man kan surfa och lägga upp bilder på ex. facebook medan man är där utan att bli ruinerad?

Hur är vädret där i mars? Det skulle vara bra enligt resesäljaren, men ser att just nu är det bara regn, regn och åter regn.....hoppas verkligen inte att det är det när vi ska åka......
Av Lilu79
16 jan. 2012 08:48
Ni som nu varit på just detta hotell, har det varit någon form av underhållning på hotellet?
Av Lilu79
16 jan. 2012 09:20
Tack så mycket Jenny!!! Kanon, då blir det något att stryka på packlistan :) Får man ta med den beachväskan om man åker i väg på utflykter oxå, eller bör man ha med för sådana tillfällen?
16 jan. 2012 10:18
Du får ha med dig både väskan & handduken utanför hotellet, se till att få med dig det "hem" igen. Själv så glömde jag en handduk på en strand i Krabi det kostade mig någon 100-lapp.

När vi var på Apsaras så var det en Fransk club som höll till där (typ ving) där fanns fransktalande personal som spelade tex.beachvolley med gästerna, det var någon form av underhållning en kväll vad jag minns.
Av Lilu79
16 jan. 2012 10:34
Tack!! Vet inte om det är resfeber eller vad jag håller på med.....men just nu känns det som att vi valt helt fel hotell, på fel ställe med för lite av allt utom lugn.

Jag är rädd att vi kommer att bli ruinerade, barnen uttråkade och vi missnöjda :( Jag hoppas såååå mycket att jag har fel, fel, fel!!!! Och att det är tvärtom, att barnen kanske kan njuta av lugnet och leka med varandra vid stranden.

Nu när jag läst lite så låter det som att många var tvungna att åka in till Khao Laks centrum bara för att äta middag.....att det inte var så god mat på och vid hotellet....

Vi ska absolut prova stället som du rekommenderade, lät supermysigt att gå över lite vatten för att ta sig dit :)
Kommer du på mer att rekommendera så skriv gärna, jag är sååå tacksam för allt!! Känns lite spännande med så lång resa med barnen, det är första gången vi reser längre än turkiet, grekland och gran canaria med barnen (och själv oxå för den delen). Det kanske är därför jag har lite nerver på utsidan....

Är det något som jag absolut inte får glömma att packa? Brukar du kopiera pass och resehandlingar?

Är det bra shopping inne i Khao Lak eller bör man åka in till Phuket?
5 feb. 2012 16:06
Lilu79:

Du ska inte bli skrämd! Khao Lak är ljuvligt på alla sätt och vis och Apsara är kanonfint!

Vi bodde på palm galleria en bit längre bort längs samma strand men besökte apsara ett par gånger, dels för underhållning och dels för maten. Vi åt jättegott och relativt billigt, vill minnas att jag betalade ca 35 SEK (vilket är dyrt om man jämför med mat från "gatan" men fortfarande inga pengar att snacka om.

Man fick sitta nere på stranden omgven av facklor och se solen sänka sig över havet. Vad jag såg av hotellet var det fint!

Angående att dina barn ska bli utrråkade så behöver det inte alls blir så, det finns gott om utflykter att ta, kan rekomendera Khao lak halfday som inkluderar elefanttrekking, besök på ett tsunami memorial center samt besök på en casewnötsfabrik.

Det finns även fina dagsturer till similan som erbjuder ett av världens bästa snorklingsvatten, på ön finns även flying foxes som kan vara spännande att se :)

White sand är en strand fit man tar sig på cykel eller med hotellets tuktuk, den är helt fantastisk och det finns både mat och massage!

Ang övrig mat fanns det tre restauranger runt våra hotell (som sagt en liten promenad från Apsara) sedan fanns det att par en bit bort längs stranden åt andra hållet, båda var kalasbra och billiga!

In til Khao lak tar det väl ca 0 min med bil, men halvvägs finns även bang niang, något mindre än Khao lak men har det man kan behöva såsom butiker, restauranger, internetcaféer osv osv.

Se fram emot er semester i Khao lak, och hör gärna av dig om du funderar på något mer! :)

Hälsningar Ida

ps, vi åker nu i februari och ska åka runt i thailand men vi kommer börja med att återse Khao lak, kommer bo granne med det förra hotellet även detta då nära apsara :)
Av Lilu79
6 feb. 2012 09:05
Tack för tipsen Idalotta :)

Jag börjar så smått verkligen se fram emot att få åka nu!! Har redan börjat småpacka lite :)

Har du några tips vad barnen kan göra på flyge, förutom spela DS? Eller nåt man absolut inte får glömma i packningen, något som måste finnas i handbagaget osv ;)

Några andra bra tips för någon som aldrig varit utomlands med barnen i 2 veckor förut? Vi har varit 1 vecka några gånger men aldrig 2 ;)

Hur länge ska ni vara denna gång?

/Sandra
7 feb. 2012 18:40
Beroende på vilket bolag ni flyger med kan det finnas skärmar i varje säte med ett antal filmer att välja mellan däribland en del barnfilmer... Vet inte hur gamla barnen är men kanske nåt minispel med olika spel i såsom yatsy och fia... :) Tips om de är lite större är att ge dem åksjukepiller, jag blir iallafall helt tvärtrött av dem och sover stor del av resan :)

ang handbagaget har jag alltid det nödvändiga i där ifall bagaget skulle försvinna såsom en bikini (ifs är det billigt att köpa i thailand men kanske inte kommer åt det det första man gör.." , en uppsättning rena underkläder, nässpray och någon salva (torr planluft) en bok, tidning eller annat tidsfördriv...

har inga barn själv så vet inte riktigt om jag är rätt person att ge tips angående det sista förutom att bara njuta av er tid! Har ni varit i thailand förut? Vad jag erfarit är thailand ett bra "barnland" folk är oerhört vänliga mot barn (även vuxna ifs) På phuket finns ett zoo som kanske kan vara spännande.

Vi är borta 17 dagar denna gång och åker nästa fredag!
21 okt. 2017 15:20
Se upp för elefanttrekking. Historien bakom den trevliga turistaktiviteten är mörk och dyster. För att tämja djuren tas elefantungarna från familjen som små och elefanter är intelligent djur som tar hand om varandra och sörjer varandra. För at få elefanten medgörlig får den ta emot mycket stryk så tänk er för innan ni går på attraktioner med elefanter. Detta gäller även apor som underhållning (det är också fråga om misshandel för att få lydiga djur. Djuren är egentligen livrädda och plågas när de beter sig som de har lärt sig. Bara föra tt djuren inte kan tala så innebär det itne att det är fritt för oss människor att roa oss med dem hur som helst.