Mysig restaurang i göteborg

Av Majah
7 jan. 2013 17:02
Visningar: 45849
Jag och några tjejkompisar ska till göteborg i helgen och vill hitta någon mysig resturang. Gärna ganska centralt, god mat och inte allt för dyrt. Vi uppskattar när det är lite livat och det får gärna spelas musik eller finnas liveartister.

Vi kan även tänka oss något mer krogliknande så länge det finns bra mat! Men stämningen är viktigast då vi vill kunna sitta där ett tag och kanske även ta ett glas vin eller två haha :)
Av Mirreli - Reseguiden.se
10 jan. 2013 11:21
Hejsan,

Beror lite på vad ni har för preferenser i matväg men ett ställe som är både prisvärt, mysig och centralt är El Corazon på Avenyn, även mycket trevlig bar för den delen med latinoinspirerad musik :). Läs gärna mer här:
http://www.elcorazon.se/
Av Paulina
10 jan. 2013 11:36
Hej,
Jag tycker ni ska gå till Linnégatan där det finns många mysiga och lite livligare restauranger. La Sombrita är ett riktigt härligt ställe med god mat, bra priser och väldigt poppis. De har spansk tapas och ligger på Linnégatan 23.

Kolla in här: http://www.lasombrita.se/

Hoppas ni får det mysigt i Göteborg!

//Paulina
10 jan. 2013 12:05
Här kommer några tips:)

Tranquilo:
Underbar mat, härliga drinkar, god stämning och fantastiska drinkar. Salsa och spontandans vid baren.
Text från hemsidan: ” Med inspiration från sydamerika erbjuder vi en stämningsfull mix av mat, dryck och spontandans. Varje fredag och lördag förvandlas vi från restaurang och cocktailbar till ett hus fyllt med rytmer och glädje. En förvandling du inte vill missa.”
http://tranquilo.se/

Miss Sophie:
Cool inredning och bra stämning. Kan varmt rekommendera ” Sophie’s Choice” från menyn, gott från grillen mm. Trevlig bar i anslutning till restaurangen. Ligger på Avenyn.
http://miss-sophie.se/

Yaki Da:
Längst upp i huset finns en underbar restaurang med god mat och fantastisk service. Längre ner i etagerna finns dansgolv och barer mm.
http://yaki-da.se
10 jan. 2013 16:55
Hard Rock Café på avenyn.

Jag besöker alltid HRC, var jag än är i världen. Jag gillar atmosfären, mycket musik och god mat. Ju senare desto livligare.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Annl
12 jan. 2013 08:39
Joes Farelli är ett trevligt ställe - italiensk-amerikanskt.
Av Majah
13 jan. 2013 17:12
Tack för tipsen! Blev visst nästa helg istället, men återkommer med vilket ställe det blev :)
Av Annl
13 jan. 2013 19:02
Ok, då har jag ju tid med ett ytterligare inspel; Punta Madre är ett mexikanskt ställe som jag hört mycket gott om men som jag inte besökt själv. Spektakulär inredning och populärt så bordsbokning är nog att rekommendera.

Och om ni gillar mexikanskt så kan Texas Longhorn vara ett annat trevligt förslag; förutom supergoda fajitas så har de också amerikansk mat (revben och stora biffar typ). Jättegod mat och också väldigt poppis. Går dock ej satt boka bord på helgerna. Finns två Texas i Göteborg och ni bör välja det på Södra Vägen - det är mycket bättre än dito ställe i Linnéstaden och även bättre och godare mat. Fråga mig inte varför det är så - någon sa det och jag kan bara hålla med.

Vill ni lyxa till det och uppleva en miljö a la fransk bordell från 20-talet i Paris så är Hotel Dorsia på Trädgårdsgatan riktigt roligt. Man kan äta både lunch och middag där (inte billigt) eller slinka in för ett glas vin och njuta av den fantastiska miljön.

Hotell Post är också hippt och inne.

Hör av dig om det är någon specifik inriktning på maten som ni önskar så kan vi hjälpa till att tipsa.

Trevlig helg i Göteborg när ni kommer!
Citerat från majah:
Tack för tipsen! Blev visst nästa helg istället, men återkommer med vilket ställe det blev :)
13 jan. 2013 19:11
Pinchos ! tapas på Götabergsgatan 28. Samma ägare som Manana.