Missa inte detta i Tropea

Av Mamajo
4 aug. 2013 13:43
Visningar: 2130
Ska åka till Tropea den 3 september. Någon som har tips på saker som man inte bör missa när man är där?
Av Desires
4 aug. 2013 19:38
Tropea är en underbar stämningsfull o mysig italiensk liten stad! Tycker egentligen att du bara ska njuta av denna miljö, gränderna, det kristallklara vattnet, glassen, de många mysiga små restaurangerna som finns överallt inne i denna stad, i gränderna, på torg, vid havet - överallt tyckte vi att maten var väldigt god! Missa inte pizzorna på den enkla lilla tavernan "Veccio Forno" mitt inne i gamla staden, där var det alltid kö och jag förstår varför, suveränt goda pizzor!.

Man kan bada vid den närmaste stranden, den är utmärkt fin, men det finns även andra i närheten. Vi tyckte att stranden Oasi, som ligger norr om Tropea var en underbar strand, och så lite folk där fastän vi var där i juli månad! Besök gärna Pizzo om ni har möjlighet, samt kuststaden Scilla mitt emot Siciliens nordöstra udde.
Här kan man få se svärdfiskar - om man har tur!

Lite mer tips o foton här http://www.desires.se/#post12
Av Arco2
16 aug. 2019 16:01 (redigerad)
Ävenom detta är en gammal tråd så kan jag verkligen rekommendera Tropea. Det är verkligen en relativt okänd juvel. Tropea tips: 1) Bo i Tropea, inte utanför eller i närheten. Visst, det går bussar in men man vill verkligen bo i centrum. Gatorna och gränderna är magiska, som tagna ur Lady och Luffsen. Sitt ute och ät middag på fantastiska restauranger och titta på tvätten som hänger mellan husen som ser ut som kulisser. 2) Restaurangen La Volpe e l'uva, fantastisk restaurang i en underbar gränd. Finns många bra restauranger, även den vid utsiktsplatsen har fantastisk mat, minns inte dess namn dessvärre. Men det är restauranger vid utsiktsplatsen, grym mat och glass.

https://floslampa.se/