Visningar: 10621

Marrakech

Vi funderar på att åka till Marrakech över jul, och har lite funderingar:

1) Vad är det för väder i december?
2) Bra prisvärt centralt hotell med pool?
3) Utflykter och aktiviteter man kan göra? (vi har med en 15-årig kille)

Tacksam för svar!

Helena & Peter
http://www.freedomtravel.se
Anmäl
Hej, hej,

Jag var i Marrakech i början av januari. Vädret var fint med hög klar luft. Däremot var det inte särskilt varmt. Så här års är luften mkt fuktig och rå. Ofta hade jag både fleecetröja och skinnjacka på mig. På kvällarna blir det riktigt kallt. Så även om jag skulle ha bott på ett hotell med pool så skulle jag inte ha använt den ... Jag tycker att man skall bo på Riad (traditionellt marockanskt "townhouse" = atriumhus byggt i flera våningar) när man är i Marrakech.

Angående utflykter och aktiviteter så har jag själv nämnt några i tidigare tips/blogginlägg. Medlemmen Buzylizzy har även hon plitat ned en del intressant att göra i Marrakech.

Hälsar,

TheElf
Anmäl
Tack för svar! Jag har också kikat i gamla trådar och hittat mycket intressant där!
Har du något tips på en bra prisvärd Riad?
Vet du om aktiviteter är lämpligast att boka i förväg eller på plats?

/Helena & Peter
Anmäl
hej,

eftersom vi bara hade en vecka på oss bokade jag våra aktiviteter i förväg, men ett par av de som körde fyrhjuling med oss hade fått hjälp att boka av personalen på den riad där de bodde. För hotell och utflyktsaktiviteter - kolla tex tripadvisor, de har en massa trådar i ämnet till skillnad från RG.

trevlig resa!

BL
Anmäl
Angående aktiviteter så tycker jag att man kan spendera flera dagar i Marrakech utan någon speciell plan. Caféer, hantverkare, restauranger, affärer, marknader - det finns hur mycket som helst att se och uppleva. Glöm inte att ta en promenad i stadsdelen Gueliz ( La nouvelle ville) de franskinspirerade och nyare delarna av Marrakech. Vidare tycker jag att Madrasa Ben Youssef, det intilliggande muséet och Jardins de Majorelle är sevärda. Till sist måste man lägga lite tid på att uppleva Atlasbergen. Kasbah Aït Ben Haddou ligger c:a 170 km från Marrakech (men det är slingriga vägar på andra sidan bergen) är en upplevelse. Kolla om det finns utflykter dit. Kanske med övernattning i Ouarzazate. Utanför Ouarzazate ligger även Atlas Studios - stället där Hollywood spelar in många filmer som kräver ökenlandskap o.dyl. Några av filmerna som spelats in här är Gladiator, Alexander, Asterix, Kundun, Kingdom of Heaven etc. Jag var mycket skeptisk till att besöka Atlas studios - men guiden gjorde det till en mycket intressant upplevelse. Rekommenderas! Observera att vägen mellan Marrakech och Ouarzazate (c:a 20 mil) är mycket spektakulär (på gott och ont!).

Over & out

/The E
Anmäl
Kör över High Atlas, fantastiskt vackert landskap!

/Ronnie
http://www.4x4expedition.se
Anmäl