Lefkas?

Av Jojes
16 feb. 2008 19:10
Visningar: 6486
Vi tänker åka till Grekland i sommar igen. Men velar fram och tillbaka om vart vi vill åka. Först tänkte vi åka till Samos. Men ändrade oss. Sen verkade Karpathos som en ö som skulle passa oss utmärkt. Men nu när jag satt här och "snubblade" in på bilder från Lefkas blev jag nyfiken på denna ö. Var på Zakynthos i somras. Gillade den ön mycket. Ändå kanske vi ska se oss omkring i en annan ö-grupp än just de Joniska? Vi gillar turkost vatten med härliga stränder, grekisk god mat & att koppla av.
VILKEN Ö TYCKER DU ATT VI SKA VÄLJA? Börjar bli dags att beställa snart.
/ Jojes & M
16 feb. 2008 19:21
Jag har upplevt att det är turkosblått vatten i hela Medelhavet även om solljus, bottnen och vegatation har betydelse. Så vilken ö du än väljer i den grekiska övärlden så kommer du att bli nöjd!
Förra sommaren fick jag en ny favorit ö i Milos med alldeles underbara och annorlunda stränder. Detta i kombination med god mat. Plaka med sin charm att äta middag och sedan gå upp mot Kastro för att njuta av solnedgången var riktigt romantiskt.
Nu vet jag inte om ni enbart tänkt er en semesterö men annars är närliggande Sifnos och Serifos värt att besöka då de ligger på samma båtrutt. Trafikeras med behagliga snabba bärplansbåtar. Vi flög inrikes med Olympic ut till Milos från Aten samma dag som vi anlände och sen båten in till Aten. En hotellövernattning i Aten är att föredra för att hinna med flyget hem sen.

Titta gärna in på min sida så finns ett antal bilder från Milos.
Lycka till med ditt reseplanerande!
Av Jojes
16 feb. 2008 19:33
Hej!
Jo, jag vet att vattnet är helt underbart i hela Medelhavet. Men jag vet ändå inte vart jag vill åka?
Tyvärr är inte båtluffning något för oss. Vi är båda rädda för att åka båt. (mesigt, jag vet).
Kollade runt lite på resebolagens sidor. Verkar inte finnas nått hotell som passar. Vi vill bo så nära stranden som möjligt. Men det verkar näst intill omöjligt. Iallafall om vi vill till Lefkas. Vill inte gå för långt till stranden i värmen. I somras var jag glad att vi hade hotell med strandläge, när termometern visade 47 grader. Får väl surfa vidare och drömma mig bort till Medelhavets bris & brus.
/ Jojes & M
16 feb. 2008 19:43
Ja, det där att fara runt mellan öarna som jag gör behöver ju inte alls passa alla.
Du kan välja en ö som har direktflyg med charter alternativt att du bokat hotellet själv via internet.
Skiathos är en mycket bra ö med fina stränder. Många fina hotell utmed kusten och en busslinje som är super att ta sig med.
Kanske kan vara ett alternativ?
Av Jojes
16 feb. 2008 19:46
Tack, ska kolla upp Skiathos.
/ Jojes
Av Hansab
16 feb. 2008 22:46
Om du vill se turkost vatten då är nog Porto Katziki på Lefkas det bland det mest fantastiskt vackra som finns och hela Lefkas är också vackert, har varit där en gång och kommer säkert att återvända fler gånger, från Nidri är det lätt att ta båt över till Kefalonia där Kapten Corellis Mandolin med Nicolas Cage och Penelope Cruz spelades in, och det är också nära till Ithaka, att komma in i hamnen till Ithaka när det är vindstilla och sol är som att förflyttas levande in i ett vackert vykort, helt fantastiskt!! Men det finns många guldkorn i Grekland, nästan vad du än väljer så blir det ändå vad man själv gör det till och det är ju lätt att byta ö och boende om man inte trivs på just den ön man först valt.
HH & M-B
Av Gottis
17 feb. 2008 11:21
Både Kefalonia och Lefkas har underbara stränder med ett fantastiskt turkost vatten. Skiathos har en mängd stränder och det är lätt att ta sig sig runt med buss och huvudstaden har många mysiga gränder. Vilket ni än väljer får ni en underbar semester.
Av Jojes
17 feb. 2008 14:15
Eftersom jag var på Zakynthos i somras så vet jag att det är turkost vatten vid de Joniska öarna. Jag blev väldigt kär i den ön.
Var ska man välja att bo på Lefkas om man vill bo nära stranden Porto Katziki (vet ej hur det stavas)?

Tack på förhand!
Av Gottis
17 feb. 2008 18:47
Det var några år sedan jag var där men det går båtar flera gånger om dagen från Vasiliki på sydvästkusten till bland annat Porto Katziki. Besök gärna den lilla byn Agios Nikitas, där finns också fina stränder , om man går över berget kommer man till Milos beach.
Av Babbo
17 feb. 2008 20:42
Hej
Här kommer en riktig Lefkas fantast. Har varit där 4 ggr.

Porto Katsiki kan man inte bo nära. Den ligger lite avsides på västkusten. En riktigt vacker strand, men i mitt tycke vackrare ovanifrån än att bad vid. Jag får lite klaustofobi, i alla fall vid hög vatten, av dom höga klipporna och av allt folk.

Vi brukar bo i Vassiliki och Agios Nikitas. En vecka på vart ställe. Agios Nikitas har en liten strand som blir väldigt full med folk. Men badbåt går till Milos (eller så promenerar man dit). Har man bil finns Katisma som också är fin. Nackdelen är att det ofta blåser på västkusten.

Vassiliki är min favorit. Stranden är sådär....... Men badbåt går till Agiofili beach som är en absolut favorit. Det går att promenera dit ca 3 km.

Nidri gillar jag inte! :-(
Av Anjou
28 feb. 2008 21:43
Lefkas...kommer ihåg den ön, det var förståss väldig längesedan jag var där, det var innan ön blev "turistig". Det var helt öde, inga turister, inga uppbyggda resturanger, pubar, eller annat. Vi blev skjutsade med liten buss och fick lägga våra väskor på ett lastbilsflak för avfärd till hotellet. När vi klev av bussen för att gå upp den slingriga backen. tjöt det i öronen...inte vet jag om det var den ovanliga tystnaden...men härligt var det. Jag lärde mig att äta sjöborrar av lokal befolkningen..mmmmm. en riktig njutning, det smakade kräftsmör : ) Vi vaknade till bräkande och tuppars kukkelikuande i tidiga ottan. Hotellpersonalen skjutsade oss på sina moppar till en helt underbar strand, vet inte vart och vi fick bröd och sallad med oss av dem. Det var en semestervecka som var helt olik alla andra och vi suktade efter grekisk mat som vi annars var vana av att kunna hitta, men icke denna resa. Hoppas och tror ni kommer hitta allt det ni söker där i Grekland.
Må så gott
28 feb. 2008 22:42
Hej,, Jag var på Karphatos i somras jag älskade ön men man ska absolut ta sig till en by som heter Lefkas tror jag det var =)
Där var underbart en liten by med ca tre fyra restauranger och en underbar liten vik som är lugn med riktigt turkost vatten, sen fanns de en större strand bakom byn liksom lite svårt att förklara. De stora orten på ön vad väldigt mysg och charmig men stranden var inte så rolig, massa folk och sten.
Vi var på Samos också där var väldigt fint och ändå tror jag att vi valde fel by att bo i. Det är absolut ett alternativ. Lefkas som ö har jag ingen aning om hur den är. Paros gillar jag skarpt den är underbar finns många orter som är helt fantastiska. Har båt luffat många gånger så har du frågor om andra öar så fråga gärna... =)Mvh Linnéa
Av Valtras
3 mars 2008 14:29
Hej, åk til Lefkas om ni inte varit där tidigare det är lätt att ta sig dit, och även lätt att ta sig runt på ön inga problem.
De finaste stränderna ligger längs hela västkusten. Nidri är den största turistorten (Östkusten) hyr en båt där och åk ut och hitta er egna lilla strand.
Från Lefkas/Nidri går det en färja dagligen till Kefalonia om ni skulle vilja se någon annan ö det går även turbåtar dagligen under sommaren.
Det är också smidigt att ta sig över till fastlandet och åka runt där om ni hyr en bil då det finns en "bro" mellan ön & fastlandet.
Augusti är det mest folk på ön då kan det kännas trångt på stränderna under några veckor.
Undrar ni något mer eller vill ha tips hör av er!

Hls/ Valtras ; )
7 mars 2008 17:10
Åk dit...tveka inte...för det är en sagolikt vacker ö med många fina badvikar där man kan vara helt för sig själv. Det ligger en på västra sidan där man få gå ner för ett rangligt staket, men när man är nere vid stranden så kan man om man har tur vara helt solo. Få hittar dit, men dom som bor på ön kan tipsa om vägen heter något på E...minns inte mera. Fortsätter man på den vägen bortöver så kommer man bort till Porto Kaiski underbart vackert.

Ge tid oxå för att se ön med moped eller bil. För den är vacker trots sin storlek (liten).
och havet är skimrande medelhavsblått.

På andra sidan ön är mer hålli gång om man vill det och många fina båtar som lägger till där.

Underbart vackert!! Åker dit igen framöver, var där 1998.
/Carina68
Av Babbo
7 mars 2008 19:28
Egremni heter stranden!
Det är en stor skillnad mot 1998 när det gäller antal turister. Många fler.
Många från det "gamla östblocket" bilar ner i juli och augusti.
Av Ellen66
31 mars 2008 13:03
Citerat från jojes:
Vi tänker åka till Grekland i sommar igen. Men velar fram och tillbaka om vart vi vill åka. Först tänkte vi åka till Samos. Men ändrade oss. Sen verkade Karpathos som en ö som skulle passa oss utmärkt. Men nu när jag satt här och "snubblade" in på bilder från Lefkas blev jag nyfiken på denna ö. Var på Zakynthos i somras. Gillade den ön mycket. Ändå kanske vi ska se oss omkring i en annan ö-grupp än just de Joniska? Vi gillar turkost vatten med härliga stränder, grekisk god mat & att koppla av.
VILKEN Ö TYCKER DU ATT VI SKA VÄLJA? Börjar bli dags att beställa snart.
/ Jojes & M
Hej, Joje!
mitt inlägg i debatten är kanske lite sen men välj Lefkas, jag och min sambo blev herr och fru på Lefkas 2002, och alla är så vänliga i detta paradis, här är så vackert och vattnet underbart, människorna fantastiska mmmmmm vi bodde i Agios Nikitas på ett mindre hotell/pensionat som heter Kalypso, Vi hyrde motorcykel och körde runt hela ön jätte roliga vägar att köra på och fantastiska saker att titta på, att åka lokalbussen ner till Nidri är en upplevelse eftersom deras tid tabeller är lite annorlunda än våra i sverige och vad chaufförerna gör under färden oj ojj vad kul vi hade av det " studiebesöket att åka buss på Lefkas", båtutflykterna helt otroliga ,,,,,,, Vi har sagt att vi ska återvända hit , men världen har så många fantastiska ställen vi vill se att Lefkas står på första sista minuten alternativet nu när våra Barn= ungdomar börjar bli självgående, och mer pengar i börsen till oss själva..... Glöm ej att det finns små små gömda vikar att bada på , så om man håller ögonen öppna och letar lite xtra så kan man få en liten vik för sig själv . det hittade vi och döpte den till vår hotelgrannes namn :Willy`s beach,= ärligt talat han tipsade oss om den och 4 pers var alldelse lagom på den sandstranden vill jag lova hahahah Lycka till med resan!!!!!!
mvh ellen 66