Kuala Lumpur

Av My53
8 sep. 2009 21:43
Visningar: 809
Ska stanna ett par tre dagar i KL på hemresan från vår Malaysia/Kambodjaresa.Någon som har tips på hotell o saker att se på i området/staden.Tips på restaurang emottages också tacksamt.
Av Pelle77
8 sep. 2009 23:26
Ska göra samma stopp, med tre dagar i KL. Köp senaste numret av restidningen Escape, finns bra restaurangtips!
Av My53
9 sep. 2009 19:21
Tack för det tipset!
Av Msdr
11 sep. 2009 12:55
Hej!

Bra val att stanna i KL!! Jag upplevde staden som mkt trevlig, stor men ändå helt ok gångavstånd till viktiga grejer. Att åka upp på gångbron mellan Petronas Twin Towers är gratis så det måste man såklart göra. Shoppingen är ganska suverän faktiskt, shoppingcentret vid Petronas är väldigt stort, dock mest märkesbutiker så det är inte superbilligt. Förutom Petronas så tittade vi just inte på något speciellt, utan strosade mest runt. Kvällsmarknaden i Chinatown var också en hit, om man inte har nåt emot fake-märkeskläder/väskor m.m. :)

Trevlig resa!
11 sep. 2009 17:52
Mitt tips är = håll i plånboken och övriga värdesaker. Min son var i Kuala Lumpor och var överlycklig över shoppingen (för det är bra att shoppa där) men tyvärr blev han av med allt inkl passet. Läs gärna min blogg om detta
http://www.reseguiden.se/minsida/grekland/blogg/2008-04
Tack och lov för försäkringar men det kunde ju inte täcka förlusten av alla bilder som han tagit på sin resa som försvann.
Minnena är ju bestående som tur är. De egna alltså, inte USB-minnen...
12 sep. 2009 09:36
Hei

Jeg har vært en del i Kuala Lumpur både i jobbsammenheng og på ferie. Her er et reisebrev med bilder og linker som kanskje kan være til hjelp: http://gardkarlsen.com/malaysia_kuala_lumpur.htm :-) Mitt favoritt hotell i KL er Traders og du kan lese min omtale på http://gardkarlsen.com/Traders_hotel_kuala_lumpur_review.htm . Når det gjelder mat så er det litt avhengig hva du er på jakt etter. Men hvis du vil ha en gatamat opplevelse kan du gå til Jalan Alor som går parallellt med Bukit Bintang. Men det er ellers mange bra indiske og Malay restauranter :-)

Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder
15 sep. 2009 05:33
I april var jag några dygn i KL och bodde på DÓriental Inn mitt i marknaden på Petaling Street i Chinatown. Bad om rum med utsikt åt marknaden, kostade ca 285/n inkl. frukost. Helt OK, rent o eget badrum med badkar och gratis trådlöst.. Därifrån är det nära till bussar o LRT (tror jag det var, "skytrain"). Låg 1 station från KL Sentral, dit man kommer med flygbussen.
http://www.booking.com/hotel/my/oriental-inn-chinatown-kuala-lumpur.html?aid=313811;sid=f0b9f6aa154a04cfaded145b01c1548c
Av Raab
15 sep. 2009 11:38
Be om en stads karta. Där kan ni se en fågel park och Orkidé trädgård. Väldigt mysigt att gå runt och bara njuta av luften och doften av alla blommor :)
Sen om ni fortsätter vandra runt i det området finns det ändel museér osv. Se upp bara.. springer vilda apor där längs cyckel vägen så håll hårt i sakerna :)
Fortsätter ni ner där kommer ni till en stor stor Moské. Väldigt fint område. Välj att gå till mycket om ni inte har ont av det än att åka taxi eller dylikt.. Dom försöker ändå bara ta ut galna priser.. Åk skytrain om det är för långt att gå. Jag gick och vandra omkring i 7 timmar och allt jag såg den dagen var klart värt det!
Om ni ska åka upp i petronas. Gör inte min miss jag gjorde. Eftersom jag hade lite tid att vara där så hade jag inte en tanke på att man kanske skulle passat tid till att komma dit. För det funkar så att dom har ett kö system. Dom tar med begrännsat antal personer resten får komma dit nästa dag sa dom. Så att stå där redan runt 9 är nog en bra idé!
Ha en trevlig resa :)