Krka nationalpark

13 maj 2014 20:42
Visningar: 2828
Hej,

Jag kommer att bo i Biograd na moru i början av juni och tänkte försöka att komma med på en dagstur till Krka nationalpark. Så jag undrar om någon känner till nationalparken, ev tips på resebyrå och ungefär vad det kan kosta med en dagstur. Och om möjligt vad är mest sevärt?

Tacksam för svar
Av Hilmis
14 maj 2014 14:38
Hejj!
Du skall absolut besöka Krka, jag har varit där två gånger. I juni och i september. Juni var om möjligt en bättre tid. Mera vatten i skogen :) . När du kommer till Krka så följer du en uppgjord rutt genom parken. Vi gick en gång motsols och en gång medsols. Om du vill gå nedåt i dom många trapporna i den ena änden av rutten så skulle jag föreslå att ni vandrar medsols.

Vi har endast gått rutten genom skogen inte åkt med flodbåten som går upp till klostret och en fästning. Det tar 2 till 2.30 timme. Dock körde vi med egen bil längs landsvägen till klostret och där gick en liten båt över till klostret. Vägen var snabbare men dock inte "snabb". Klostret var vackert men ön är liten och inte så mycket att se, förtjusande är ju förstås naturen.

Vi har som åkt bil dit båda gångerna en gång till huvudingången, där man lämnade sin bil och tog en buss ner till parken. Andra gången så körde vi till den lilla staden Skradin (mysig liten stad). I Skradin köpte man biljetterna till parken (bra skyltat genast när man kommer fram) och sen tog man båten upp längs floden till parken. Då kommer du rakt på dom vackra vattenfallen som oftast syns på bilderna från Krka. Där kan du bada, det är kallt vatten och kanske ingenting för barn, men ändå en upplevelse. Där vid "badet och solandet" finns restauranger och souvenirshoppar, om du vill gå rutten medsols så går du till vänster. Vill du gå uppåt så går du först över bron och börjar därifrån. Inte att rekommendera om du har barnvagn :)

Jag kan inte säga vad en dagsutflykt kostar, men säkert runt 500kr per person eller mera. Om ni är flera personer så kan det nog löna sej att hyra bil för en dag.

Njut av Krka, det är ett underbart ställe!
14 maj 2014 18:30
Tack för utförligt svar!

Jag skall försöka komma med på en organiserad tur, dock går de 1-2 ggr/vecka, har jag fått besked om. Det är inte säkert att det går att pricka in under de dagar som jag är i Biograd na moru. Annars finns en möjlighet att ta buss till Sibenik, byta till local buss till Skradin, och ta färjan där till krka. Lite svårt att hitta information ang tidtabeller, men det verkar också vara en möjlighet. Lite jobbigare dock.

Det är ju säkert en vacker upplevelse:)

Ann-Christin