Köra till Italien

2 mars 2010 16:01
Visningar: 6450
Vi skall köra ner till Italien i sommar med våra tonårsbarn.
Några ideér på var man ska köra via, var man ska stanna en dag extra, några roliga trevliga sevärdheter, Aktiviteter.
Helt enkelt något som bara inte får missa när man kör genom Europa.
3 mars 2010 12:48
Dom 2 ggr vi kört genom Tyskland ner till Italien har vi egentligen använt Tyskland som transport sträcka. Men i Rothenburg ob der Tauber finns Julsaksvaruhuset Käthe Wohlfart. Lite kul med julgranskulor och ljusstakar mitt i sommaren ;-). Du har slottet Neuschweinstein (undrar om jag fick till stavningen där?) vid gränsen mellan Tyskland och Österrike ganska långt västerut.

Vi har sedan stannat vid Gardasjön några dagar. Runt Gardasjön finns många trevliga utflykter man kan göra. Se dom små städerna som finns där, prova vin, vindsurfa mm. Lägger några länkar till mina resealbum nedan som du kan kolla vidare på. Från Gardasjön åkte vi första gången österut till San Marino och sedan upp Riminikusten och till Venedig. Sedan norrut via Berchtesgarden och Hitlers Örnnäste och vidare norrut hem.

Andra gången åkte vi istället västerut, vi campade så vi bodde norr om Pisa. Gjorde utflykter i Toscana, till Pisa (upp i tornet så klart även om det var dyrt...) sedan upp utefter kusten till Cinque Terre, fantastiskt fint, dessa 5 byar är med på UNESCO's världsarvslista, här kan man vandra lätt mellan byarna eller lite svårare ovanför dom!
Vi valde sedan att följa kusten Italienska rivieran via Monte Carlo över till Franska rivieran och så småningom norrut.

Planera gärna er resa så ni passerar Freiburg och strax där norrom ligger Europapark mycket trevlig park uppdelat i länder med åkattraktioner mm. Jag kan inte se på din sida var du kommer ifrån, men har du ett Lisebergskort så kommer du in gratis om du visar upp det i kassan. Sedan är det bara att ställa sig i kö på dom olika åken.

Lycka till med planeringen!

Lite länkar:
http://www.reseguiden.se/forum/resor/gardasjon-1-5-okt-2008-1461
http://www.reseguiden.se/forum/resor/bilsemester-tyskland-italien-frankrike-196
http://www.lecinqueterre.org/sve/
http://www.europapark.de/lang-en/c1548/default.html
http://www.neuschwanstein.de/englisch/palace/index.htm
https://shop.wohlfahrt.com/Startseitebestofchristmas/pSessionSprachID=1&pWAIdentID=eshop&pWAStufeID=2&start=1&pFolderFrom=World2004&neustart=1&flg=de&noflash=1&change=0
5 mars 2010 08:49
Tack för tipsen.
Kör från Malmö och skall till Bibione i norra Italien.
Det jag tänkte på i första hand var lite roliga ställen på vägen.små stopp och så där det finns något roligt att titta på.
Räknar med att vi ska ha max 2 stopp på vägen hem,men vi får se.

Körde från Barcelona förra året och körde igenom Milau, där världens högsta vägbro och världens näst högsta bro finns.
En fantastisk häftig bro att köra över.

//Tack
6 mars 2010 08:36
Hej,

Vi tog färjan gbg-kiel och körde sedan via Wurzburg söderut längst "romantiska vägen" - en av flera sk semestervägar i Tyskland. Romantiska vägen var en pittoresk vägsträcka kantad av många små kullestensbelägda mysiga städer, men däremot inte så spännande för tonåringar är jag rädd. Vi åkte en bit längst Borgvägen också:
http://www.tyskland-info.se/SVE/destination_tyskland/master_tlfstrasse-id6.htm
Det skulle jag nog tro är mer intressant för en tonåring.

Om du vill kika på vår resa finns den här
http://www.reseguiden.se/forum/resor/tyskland-italien-nice-pa-tva-veckor-145

mvh//
BL
6 mars 2010 17:30
Hej!
Håller med föregående talare :)
Würzburg och "Romantische Strasse" är jättefint! Men den tar ju tid att köra.
Skall ni göra ett stopp så välj Neuschwanstein med Askeungeslottet!
Två stopp - välj Dinkelsbühl, Augsburg eller eg vilken som helst av medeltidsstäderna där söder om Würzburg.
Söta små städer som man kan se under en halvdag om man inte har mer.

Vägen över Schweiz och alperna är fin vilken väg ni än tar - men det kan vara ett par timmars köer i passen!

Det finns ett område på italienska sidan som är "skattefritt" med bra shopping. Ska kolla upp vad området heter. Kanske nån annan vet?
6 mars 2010 17:33
Det går tydligen inte längre att redigera sina inlägg så jag får skriva ett tillägg:

Ser att sagoslottet i Neuschwanstein redan nämns! Själva slottet är inte så mkt att se men det är otroligt vackert utifrån!
Gardasjön nämner samma skrivare - och jag kan inte mer än hålla med! Jag tror vilken som helst av de oreter som ligger vid sjön är en fullträff. Har själv bara varit i Riva (2 ggr). Comosjön skall vara om möjligt ännu vackrare, har aldrig varit där själv.
8 mars 2010 11:06
Hej!

Om ni inte redan har bokat färja och inte är väldigt sugna på att just bila för den upplevelsens skull skulle jag vilja dela med mig av ett litet tips:

Så här tänkte vi göra:
Vi kommer att flyga med Ryanair från Skavsta och tar sedan tåget.

Resplan:

flyg till Bergamo, (2 timmar) därifrån buss till Milano,(1 timme) sedan direkttåg till Venedig (2.5 timme) . Vi har bokat ett **** hotel i Mestre (förstad till Venedig med stor hubb för tåg) där de hade familje rum för två vuxna och två barn upp till 15 år för bara 962:- natten ink. frukost. De hade pool och det kan ju vara skönt efter resan. De erbjöd dessutom gratis buss till och från tågstationen samt till och från Venedig stad. Nästa dag tar vi tåget från Venedig till Latisana (30 minuter) och därifrån buss till Bibione, (ca 30 minuter) Vi landar i Bergamo kl. 10.00 och beräknar vara i Bibione runt 14 nästa dag. (vet att det funkar av tidigare erfarenhet)

På hemresan åker vi buss från Bibione till Latisana alternativt PortoGruaro, därifrån tar vi tåget till Bergamo med två tågbyten på vägen, ett i Mestre och ett i Brescia. Vi har sedan bokat två nätter för 7 personer på ett Bed&Breakfast i Bergamo för €180 per natt.

Priset för Flyg, tåg och 3 övernattningar med frukost beräknar vi till ca: 2000:- per person.
Av Anis
10 mars 2010 03:40
Om man vill åka till Italien är Europa en transportsträcka! Varför inte ta den med flyget som går till Milano, Bologna, Rom, eller Sicilien, Eller någon annan härligt desination i "La bella Italia?" Rom får inte missas om man ska till Italien. Snacka om att vandra i histrorieboken. De vackra människorna, den god maten och historiens vingslag, Jag älskar Rom man vill ju lära sig något nytt varje gång man har fått lyckan att komma dit., Jag när en ständig längtan till Italien! Glom inte Pompeji, det är verkligen "mäktigt".
Av Anis
10 mars 2010 03:43
Om man vill åka till Italien är Europa en transportsträcka! Varför inte ta den med flyget som går till Milano, Bologna, Rom, eller Sicilien, Eller någon annan härlig desination i "La bella Italia?" Rom får inte missas om man ska till Italien. Snacka om att vandra i historieboken. De vackra människorna, den goda maten och historiens vingslag, Jag älskar Rom man vill ju lära sig något nytt varje gång man har fått lyckan att komma dit., Jag när en ständig längtan till Italien! Glom inte Pompeji, det är verkligen "mäktigt".