Irland på 4 dagar

Av Mariat
15 mars 2009 19:25
Visningar: 5706
Ska på kurs i Dublin och tänkte kombinera med en liten semester-tur. Anländer sent onsdag kväll och ska på kurs mån-ons veckan efter. Så vi har tor-sön utöver kursdagarna i Dublin då vi bara kan utnyttja kvällarna. Vill hinna med att se Dublin men också lite av västkusten. Har tänkt hyra bil och köra runt på egen hand. Har inte så mycket koll just nu men har förstått att Cliffs of Moher är ett måste. Vad mer får man inte missa? Hur är vägarna? Vad tar det att köra Dublin - västkusten? Vad kostar boende längs vägen?
Tacksam för alla tips!
17 mars 2009 12:15
Vi var iväg på Irland i september 2007. Vi landade relativt sent varför vi hittade ett B&B i Tullamore som väl var halvvägs ungefär till västkusten. Sedan blev staden Westport en favorit. Cliffs of Moher, fantastiskt (men turistiskt!) landskap. Föreslår att du kolla på dom resealbum som finns från Irland. Nedan 2 länkar, den första till alla resealbumen och den andra direkt till mitt resealbum från min resa.

Vägarna är ofta väldigt smala och krokiga, men det går bra, bara man tar det lugnt. En bra karta rekommenderas. Antar att ni kommer att starta på morgonen från Dublin? I så fall tror jag ni hinner över till västkusten till kvällen senast. Vi bodde hela tiden B&B och prislappen var då ca 30-50 euro per natt och rum.

http://www.reseguiden.se/forum/resor/irland
http://www.reseguiden.se/forum/resor/bilsemester-irland-282

Lycka till med planeringen!
18 mars 2009 14:28
Var i Dublin i januari och hann med några trevliga dagsutflykter med tåg.
Besökte Galway på västkusen och det var verkligen värt att resa 3 timmar
med tåg för att komma dit. Med bil tar det nog betydligt längre tid att resa hit,
vägarna är inte i så bra skick, sägs det.... Men planerar ni övernattning på västkusten
så har ni ju bättre med tid.
Åkte även till Belfast med tåg och det tog drygt två timmar.
Båda städerna kan jag varmt rekomendera att besöka. Hoppas du får en bra resa!
Mvh Jenny
23 mars 2009 20:47
Vi åkte buss mellan Galway och Dublin, det gick på 2,5 h om jag inte minns fel och var väldigt smidigt. Om jag förstod det hela rätt finns det bara 2 stora motorvägar på Irland varav den ena går mellan Dublin och Galway. Förmodligen är det smidigt att köra bil också, det gick bussturer från Galway till klipporna men att ha egen bil är smidigt. Det kan vara bra att veta att vägarna utanför motorvägarna är betydligt smalare än i Sverige och att det inte finns några väggrenar att väja ut i utan det är stenmurar precis vid kanten många gånger.
Cliffs of Moher var helt fantastiskt och rekommenderas verkligen. Själva klipporna var gratis men det kostade eller 8 euro att parkera.
Vi bodde både vandrarhem och B&B. Det senaste kan ju verkligen rekommenderas, när vi var där i juni-08 kostade det ungefär 35- 40 euro per person.
Dublin är ju också en trevlig stad. Lite sliten på sina ställen men väl värd att spendera några dagar i.