Inspiration till resa sommaren 2014

Av Iiddaa
24 mars 2014 11:05
Visningar: 662
Hello!

Jag kommer vara ledig ca 5 veckor nu i sommar och har längtat väldigt mycket efter att resa då! Men nu när jag sitter här och ska bestämma vad jag ska göra så har jag svårt att komma på något. Ni kanske kan hjälpa mig?!

Jag älskar natur, att vandra i Alperna är underbart. Jag älskar också städer! Och bad! Och kultur! Allt behöver självklart inte finnas på samma ställe, men jag gillar helt enkelt det mesta.

Men vad kan man göra? Jag funderar på wwoof, språkresor, vandringar mm. Fler idéer? Mysiga resmål som ni vill dela med er av?

Kommer till större delen antagligen resa ensam.

Tack på förhand :)
24 mars 2014 22:18
T.ex. åka tåg i Schweiz och Glaciärexpressen som går mellan St. Moritz och Zermatt, Underbart! Får aldrig nog av utsikten där mellan alptoppar och alphus! http://www.glacierexpress.ch/en/Pages/default.aspx

Eller t.ex. att flyga ner till Nice och hyra en bil och fara runt hela rivieran hit och dit och göra små utfärder varje dag. Det är ju inte långt till Italien heller och t.ex. San Remo och bortanför där ligger t.ex. Bussana Vecchia som är väl värt ett besök. http://en.wikipedia.org/wiki/Bussana_Vecchia

Åka upp till Norrland och hyra bil och bra strosa runt där uppe och fara på utfärder till Narvik, Lofoten osv.

Fara ner till Marbella eller däromkring då kan du åka till Sierra Nevada och åka skidor och sen ner till havet och bada samma dag :) Finns ju mycket där också att se som Gibraltar, Marbella Puerto Banus, Mijas, Nerja och droppstensgrottorna osv osv.

Fara runt Siljan i det vackra Dalarna. Det finns så många fina ställen där också och helst runt Tällberg och Rättvik.

mvh
25 mars 2014 08:34
Hej

Amalfikusten kombinerar ju det mesta av detta, stadsliv finns i Neapel, kultur överallt men Pompeji är ju en världssevärdhet i den klassen, gudarnas stig är ett nät av stigar längs amalfikusten med fantastisk vandring. Absolut en av de vackraste vandring jag har gjort! Jag tycker att det är mysigast att bo i Positano.
Kolla min reseberättelse för mer information:
http://www.4000mil.se/?p=647

Ett annat alternativ är Dubrovnik. Vandring finns både i närområdet och lite längre bort i Montenegro.
http://www.4000mil.se/?p=181
Av Iiddaa
26 mars 2014 18:28
Tack för era svar! Blir helt klart mer inspirerad nu! :)
27 mars 2014 18:55
I Nya Zealand finns otroligt vacker natur med bra vandringsleder, mysiga städer, vackra stränder med kritvit sand och turkost vatten och kultur! Det är även vanligt med wwoofing där. Något för dig kanske? :) Jag reste runt där i en månad utan att ha tråkigt en sekund :)