Hur gör jag för att slippa köer i Paris???

Av Curly
27 feb. 2008 16:52
Visningar: 8672
Åker till Paris i juni och har en fråga angående alla köer till alla sevärdigheter. Finns det något sätt att komma ifrån dem?Någon guidad tur som man kan ta och smita förbi alla köer?
Har tre intensiva dagar på oss och vill verkligen inte missa något,tips mottaget med tacksamhet, allt från servärdigheter till restauranger.
27 feb. 2008 19:30
http://www.ratp.info/informer/anglais/paris_visite.php rekommenderas för transport. Paris Metro är ett snabbt och billigt sätt att ta sig mellan sevärdigheterna/stadsdelarna.
Tyvärr ser man ju inte mycket av paris på det viset utan jag rekommenderar till någon dag:
http://www.viator.com/tours/Paris/Paris-City-Hop-On-Hop-Off-Tour/d479-2916PAR?mmod=TH-Hop-on-Hop-off-Bus-Tours-in-Europe-CC1a-1-1
Det är hop on hop off bussar som ger dig en skön v y över staden.
När vi var där sist tog vi en båttur en sen kväll på seine och såg eiffeltornet helt upplyst, Notre Dame mm, jättemysigt.
Till sist något du absolut inte får missa i Paris, den bästa upplevelsen av alla...http://www.fattirebiketoursparis.com/
Garanterat en supertrevlig cykeltur med alla sevärdigheter och mycket kunnig guidning, gör den så fort ni kommer dit, du kommer INTE ångra dig!!

Om du vill upp i Eiffeltornet och slippa köerna ska du vara där när de öppnar på fm/morgonen.
/Resepiraterna
29 feb. 2008 22:54
Hej,
Jag har varit 3 gånger i Paris, 2-3 dagar/gång och jag rekommenderar ett par bra skor och en bra karta. Använd benen och du kan få se hur mycket som helst av Paris på några dagar. Köer finns det gått om men jag har aldrig upplevt dom som oändliga. Du hinner se mer än du tror genom att bara vara lite påläst på kartan och gör upp en rutt med allt som du vill se. Är vädret kass så åk metron, smidigt och lätt.

Ellis
29 feb. 2008 23:03
Slippa köer i Paris :-) Lycka till....
Men det är värt att vänta på, härlig stad
2 mars 2008 11:46
Hej Curly,
Om det är guideade visningar av museum och andra sevärdheter du är ute efter, så skall du gå in på den här sidan: http://en.parisinfo.com/museums-monuments-paris/
Där kan du välja engelska om du vill, och sedan klicka dig fram till de olika platserna du vill besöka. På till exempel Musee d'Orsay finns en guidad visning tisdag-lördag 11:30. Däremot är det nog så att du fortfarande för stå i kö för att komma in i själva museet.
10 mars 2008 17:26
Sätt er på uteserveringarna i Montmartre och drick vin.. det är mitt tips.
Om ni inte har bokat boende ännu har jag ett hett tips.. Hotel du Quai Voltaire. Helt otroligt läge, utsikt från rummen över Seine och Louvren för en mycket billig peng!! Var där tre dagar för ett år sen och det räckte bra till att se alla "måsten".
19 maj 2008 22:49
Man kan även tas trapporna upp i Eiffeltornet. Det gjorde jag senast, bara för att se hur det kändes. Åtminstone så kändes det ju skoj att gå förbi en LÅNG kö!
Av Charina
20 maj 2008 08:48
Mitt enkla svar blir: gå upp tidigt o var först på plan.
Av Sisso
20 maj 2008 14:43
Min sambo och jag tog också trapporna upp i Eiffeltornet. Kort kö och det gick faktiskt mycket bra.
Det bästa tipset för att slippa köer är nog att vara uppe tidigt. Det var väldigt mycket tursiter då jag var där - framför allt japaner.
Tycker också att ni ska dricka vin i Montmartre och äta på restauranger vid Operakvarteret. Spring inte runt för mycket utan njut av Paris - staden-pulsen och det som går att uppleva utan att stå i kö. :)
Trevlig resa
20 maj 2008 15:38
Hei

Du må nok regne med litt køer i Paris. Men som allerede nevnt: køen for å gå opp trappene på Eiffeltårnet er som regel kortere enn for å ta heisen.

Når det gjelder Louvre: merk at du ikke trenger å bruke inngangen ved glasspyramiden. Her er det som regel lang kø. Du kan også bruke inngangene som ligger mot hagen.

Her er mitt reisebrev med bilder: http://gardkarlsen.com/Paris_France.htm . Håper du får en fin tur.

Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder
Av Bengtar
20 maj 2008 18:23
Jag vet inte hur du ska slippa köer.
Men ska du se allt fint i Paris, behöver du nog ett liv till!
Bengt