Grekland i oktober

17 aug. 2008 11:33
Visningar: 3878
Tänkte åka till Grekland en vecka i oktober. Någon som varit där i oktober?
Hur är vädret? Vart ska man åka/inte åka? Det är första gången i Grekland
så jag vet inte vad som är bra eller inte bra.

Mvh

/Jessica
17 aug. 2008 12:22
Vi var på Kreta i oktober, 2003. Det var ju ett tag sedan. Vi hade tur, just 'vår' vecka hade vi ca 25 grader, lite blåsigt, men sol. Det mulnade på några av kvällarna och kom någon regnskur. Vi pratade med andra som redan varit där 1 vecka före oss och dom hade haft dåligt väder.

Tror att du skall rikta in dig på dom sydligare öarna i alla fall. Möjligen Karpathos eller Rhodos kan vara alternativ i oktober. Om du kollar på en karta ser du att dom ligger ganska nära varandra och bland dom sydligaste.

Eftersom Kreta är en stor ö och inte bara lever på turismen kanske du får mest ut av en resa dit. Känns som att dom andra jag nämnt, nästan stänger helt när det inte är så mycket turister. Detta är bara en känsla men hoppas att du får fler svar från andra som kanske vet.
Av Mmea
17 aug. 2008 12:34
Vi reste till Rhodos 6 oktober för ett antal år sedan och hade en strålande vecka. En lättare kofta på kvällen var allt som behövdes. För två år sedan var vi på Cypern första veckan i november och hade kallt, med växlande molnighet och någon skur.
Av Elgona
17 aug. 2008 12:38
fortfarande varmt i oktober,,
Rodos är verkligen bra då...
eller Kos??