Första gången i Vietnam...

3 okt. 2013 19:01
Visningar: 1995
Och därför tänkte jag fråga alla er experter där ute, VART ska man åka för att missa så lite som möjligt där? Vi tänkte vara iväg ca 2 veckor och är öppna för alla förslag :) Mitten av december är det tänkt för avresa!
3 okt. 2013 21:20
Jag skulle inte vilja missa Hanoi och Halong Bay. Dock handlar det mycket om vilka intressen man har. Är man som jag och gillar både kultur och sol/bad är det lite problematiskt i Vietnam då det är mycket kultur i norr (Hanoi), och bättre sol och bad söder ut. Vi gjorde Vietnam från söder till norr (Saigon, Na trang, Hanoi) och skulle inte ändra något, då de är ställen man inte får missa, dock hade vi nästan 4 veckor på oss.

Rannsaka dig om vad som känns viktigt, och välj inte för många platser. Det är inte dyrt att flyga vilket kan vara en fördel när man bara har två Veckor på sig.
Av Mrb
5 okt. 2013 05:10
Börja med att kolla klimatet - är bättre i södra Vietnam i december. Saigon är ett måste och Mekongdeltat är inte fel.
Av Vinh
6 okt. 2013 10:35
Hej!
Dai nam Wonderland ligger 4 mil utanför Saigon är värt ett besök (bra priser på shopping, bad, hotell,och lite sevärdigheter). All information finns på laccanhdainamvanhien.vn.
Trevlig resa!
Av Trea
9 okt. 2013 08:47
Håller med om att kolla klimatet! Norra delen kan vara lite "kylig" på vintern. Men det beror ju på vilket klimat man är ute efter! Halong bay är fantastiskt vackert annars. Vi gillade också den charmiga staden Hoi An. Men är det värme ni är ute efter så är det nog södra delarna som gäller.
Av My53
10 okt. 2013 17:57
Phu quoc ön i söder om du vill ha bad hav o moppeturer. Hoi An speciellt ta turer på cykel utanför stan. Ho Che minh staden. God mat.
Av Elen123
22 okt. 2013 14:39
Det finns en ny destination som heter Tuy Hoa stad som ligger 120km från Nha Trang. Där finns alt. Ny flygterminal, stormarknader, restauranger, sjukhus, m.m. båda stadsliv och sol och bad. Fram för all: allting är billiga här. Staden har ca bara 150 000 invånare.

Check in på Scandia Resort, som ligger på Doc Lap vägen, bästa plats i Tuy Hoa, villor med svensk standard om man tycker om sol och bad, privat badstrand.
Det finns många hotell i Tuy Hoa, 2-5* som man kan boka också, men inget har privat badstrand.
3 nov. 2013 11:48
Oj! Wow! Stort TACK för alla svar, det värmer verkligen att vi kan hjälpas åt med varandras resor :)

Dock blev det en helvändning och vi bokade till Mexico istället. Vietnam får bli nästa gång när vi har mer tid :)